Strona 7 z 11 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 102

Wątek: Warhammer - Techniczny.

Asuryan
    Gość
    To, czy Andrij będzie mógł kontynuować grę w następnej przygodzie, zależy tylko i wyłącznie od obecnych graczy. Od tego czy uda się Wam uratować miasto i czy będziecie się troszczyć o uśpionego. Jak na razie, po zbadaniu stanu Ardena, nie miałem żadnej tego deklaracji. Ot, zostawiliście nieprzytomnego pod ławą i nawet nie zatroszczyliście się o to, by zanieść go do jakiegokolwiek pokoju. Jedynie Anna w ogóle o nim wspomniała rano.

Szambelan Awatar Il Duce
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    163
    Otrzymał 384 podziękowań w 264 postach
    Zgodnie z ustaleniami z czatu w wypadku śmierci Alessio zgłaszam się na kolejną sesję w świecie WH.

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    271
    Otrzymał 153 podziękowań w 108 postach
    Hmm - Chcesz mieć 5 osób w następnej sesji - Jeśli teraz następne osoby będą mogły wejść ot tak do nowej sesji bez rundy eleminacyjnej jaką jest Miralgino to ja tego nie rozumiem - w wypadku gdy zostanie 2/3 BG możesz dodać ewentualnie graczy którzy odpadli jako ostatni w pbf eleminacyjnym.
    Mój poprzedni nick to Adrian15o

Asuryan
    Gość
    A co z tymi, którzy chcą grać, a nie załapali się do rundy eliminacyjnej?

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    271
    Limitu na 7 czy 6 nie można ustalić? Po prostu trochę nie sprawiedliwe to będzie i tyle.

Asuryan
    Gość
    7 to zdecydowanie za dużo, 6 już mi będzie ciężko prowadzić. Po prostu następna przygoda nie jest przeznaczona do tak dużej ilości graczy. Mi najlepiej prowadzi się 4, góra 5 aktywnych osób. Z mało aktywnymi jest ten problem, że blokują/spowalniają przygody.

Inne rozwiązanie, które można rozważyć następnym razem (bo Weronikaneska, Kot i Yourself - w razie śmierci obecnej postaci - już sobie zdążyli zaklepać dalszy udział w następnej przygodzie) - to nie dopuszczać w ogóle nowych graczy, dopóki wszyscy obecni nie odpadną. Dla dwóch osób też mogę prowadzić sesje...

Jeśli tego chcecie, to nie ma problemu - zamknę dalszą rekrutację do odwołania.

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    271
    Chodziło mi o coś takiego co yuorself napisał. Taki eleminacyjny system jest obosieczny po prostu i tyle. Jak już mamy limit pięciu osób to można dodać tych którzy odpadli przy końcu plus jednego czy góra dwóch nowych do sesji ponieważ według założenia Miralgino miało być odsiewem.

Asuryan
    Gość
    Ok, oto moja decyzja:

Do następnej przygody trafiają Ci, którzy nie zrezygnowali z gry w trakcie i ich postacie przeżyły Miragliano (Arden jeszcze ma szanse przeżycia, ale jak pisałem, zależy to od reszty drużyny - jak na razie postać odpadła tylko z gry w obecnej przygodzie) + BG Weroniki + BG Kota + nowy BG Yourselfa, jeśli by się Alessio padło.

Dalszą rekrutację do Warhammera zamykam do odwołania.

9. Użytkownicy którzy uznali post Asuryan za przydatny:

Asuryan
    Gość
    Zmiany w dwóch pierwszych postach przygody, w drugim nawet dość znaczne - dodane obrazki BG oraz Dramatis Personae (głównie jako pomoc dla MG, ale graczom też się może przydać jakby zapomnieli - pod warunkiem, że o danym BN wiedzą ich BG). Juz dawno miałem to zrobić, ale lepiej późno niż wcale

Asuryan
    Gość
    Wprowadzam nową zasadę:
    Od teraz myśli oprócz tego, że piszemy kursywą, to by odróżnić je od mowy oznaczamy zielonym kolorem.

Druga ważna rzecz:
    Pamiętajcie o swoich umiejętnościach i zdolnościach, ja jako MG mogę zapominać. Oczywiście nadal fabularnie trzeba odgrywać np przekonywanie czy gadaninę - ale oprócz tego dawajcie wpisy w technicznej części posta np "używam umiejętności przekonywanie ze zdolnością etykieta. Za dobry wpis fabularny, oczywiście będą bonusy do danego testu.

Strona 7 z 11 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów