Strona 42 z 57 PierwszyPierwszy ... 32404142434452 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 411 do 420 z 562

Wątek: Wiedźmin 3: Dziki Gon[spoilery]

Podkomorzy Awatar Pop517
    Tournaments Joined
    4
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    20
    Otrzymał 15 podziękowań w 14 postach
    W całej grze dziwi mnie tylko jedno a mianowicie dlaczego na czerwonych jeźdźców używamy srebrny miecz?

Pan Koala Awatar Shay Ruan
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    189
    Otrzymał 126 podziękowań w 91 postach
    Ich pancerze są magiczne. Chyba przez to. Gdzieś taką odpowiedz czytałem na forum Redów.

Edit: Mi jest trochę przykro z z powodu łatwości gry. Prócz Imleritha nie ma w grze wymagających przeciwników. Walka jest banalna nawet na najwyższym poziomie trudności. Liczę że wyjdą mody poprawiające ten aspekt.
    Ostatnio edytowane przez Shay Ruan ; 16-06-2015 o 17:50

"Nie jest umarłym ten, który spoczywa wiekami, nawet śmierć może umrzeć wraz z dziwnymi eonami"

Podczaszy Awatar Henryk5pio
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    29
    Otrzymał 52 podziękowań w 39 postach
    Shay, jakim cudem walka jest banalna? Wiesz ile podchodziłem, do wojownika Dzikiego Gonu w fabule, nim go ubiłem? A ostatnio walczyłem z gryfem, wylądował obok Mnie i od razu byłem martwy To wcale nie jest łatwa gra, łatwy to jest Skyrim
    "Aby pisać historię, trzeba być więcej niż człowiekiem, ponieważ autor trzymający pióro wielkiego sędziego powinien być wolny od wszelkich uprzedzeń, interesów lub próżności." - Napoleon Bonaparte

4. Użytkownicy którzy uznali post Henryk5pio za przydatny:

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    189
    Henryk ja jedyne problemy miałem z Imlerithem. Do prawie wszystkich przeciwników w grze wystarczy taktyka: Queen na siebie, doskok 2,3 cięcia lub młynek, odskok. Koniec Eredin jest banalny do pokonania. Liczyłem na coś trudniejszego niż Imlerith nawet. W końcu to główny przeciwnik. Zwykli wrogowie często sie gubią, mają przerwy w działaniu sztucznej inteligencji, nie idą za ciosem. Np potwory umiejące zapodać stuna nie wykorzystują tego. Zestunują Geralta i stoją na nad nim czekając aż sie ogarnie. Mam wrażenie, że z gry usunięto bardzo dużo zawartości. Świadczą o tym schematy na broń 47 poziomu itd. Poziomu takiego nie da sie osiągnąć w grze. Dodatkowo szare zdania za które nie otrzymuje się expa. Widać, że system ten wprowadzono na szybko, powoduje błędy. Gra ma bardzo dużo baboli i złych rozwiązań ale to wciąż epicka gra. Najbardziej boli jednak ten poziom trudności i właśnie licze że wyjdzie jakiś mod na to albo redzi poprawią ai potworów i ludzi w grze.

"Nie jest umarłym ten, który spoczywa wiekami, nawet śmierć może umrzeć wraz z dziwnymi eonami"

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    29
    Hmmm, wie ktoś jak stworzyć Większy Zielony Mutagen? Mam 4 zwykłe zielone mutageny, ale w alchemii pisze mi, że brak składników, a w ekwipunku są jak wół... Wkurza Mnie tutejszy system craftingu, jak dla Mnie jest mało przejrzysty...
    "Aby pisać historię, trzeba być więcej niż człowiekiem, ponieważ autor trzymający pióro wielkiego sędziego powinien być wolny od wszelkich uprzedzeń, interesów lub próżności." - Napoleon Bonaparte

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    189
    Henryk masz patcha 1.06? Bo 1.05 powoduje taki błąd właśnie, że nie można stworzyć większego mutagenu ze zwykłych. Jak nie masz 1.06 to ściągnij. Ogólnie nie tylko crafting jest mało przejrzysty. Ekwipunek to porażka totalna, szczególnie zakładka z eliksirami. Nie wiem kto wpadł na pomysł żeby połączyć ją z książkami i innymi papierami.

Podkomorzy Awatar Wonsz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    237
    Otrzymał 88 podziękowań w 64 postach
    Jedyne co mnie w tej grze wkurza nie na żarty, to GOG. Ktoś kto wymyślił to paskudztwo powinien był już dawno zostać zdegradowany do sprzątaczki kiblów...
    "Liczko ma gładkie i mowę kwiecistą
    Czarci ten pomiot z naturą nieczystą
    Życzenia Twe spełni zawsze z ochotą
    Da Ci brylanty i srebro i złoto
    Lecz kiedy przyjdzie odebrać swe długi
    Skończą się śmiechy, serdeczność, przysługi
    W pęta Cię weźmie zabierze bogactwo
    Byś cierpiał katusze, aż gwiazdy zgasną"

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    29
    Cytat Zamieszczone przez Shay Ruan Zobacz posta
    Henryk masz patcha 1.06? Bo 1.05 powoduje taki błąd właśnie, że nie można stworzyć większego mutagenu ze zwykłych. Jak nie masz 1.06 to ściągnij. Ogólnie nie tylko crafting jest mało przejrzysty. Ekwipunek to porażka totalna, szczególnie zakładka z eliksirami. Nie wiem kto wpadł na pomysł żeby połączyć ją z książkami i innymi papierami.
    Mam 1.06 i problem nie zniknął, zaczynam się zastanawiać, czy nie muszę zacząć nowej gry, ewentualnie jak na Steam, spr. spójność plików, pytanie tylko jak to zrobić w GOG-u?
    Ok, już to niby zrobiłem, ale strasznie krótko to trwało, parę sekund...
    I wiem już, że nic to nie dało... Żenada po całości...

EDIT
    No chyba, że to muszą być koniecznie 3 mutageny z jednego stwora, bo mam dwa z upiora, jeden z gryfa i jeden z północnicy. Chociaż w Alchemi mam tak czy siak 0/3 przy Większym Zielonym Mutagenie...

Podkomorzy Awatar Pop517
    Tournaments Joined
    4
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    20
    Otrzymał 15 podziękowań w 14 postach
    mutageny z konkretnych stworków są tylko do odwarów.

Gra jest trudna chyba tylko w Białym Sadzie a potem dla wiedźmaka korzystającego ze wszystkiego co mu gra dała jest to kaszka z mleczkiem.
    W Zabójcy Królów dochodził jakiś poziom trudności z którymś patchem liczę, że tym razem będzie tak samo.

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    189
    Tylko zwykłe mutageny można łączyć tak jak Pop mówi. Popie jest szykowany nowy poziom trudnosci ale nie skorzystam z niego bo tam jak umrzesz to nie możesz wczytać gry. Chciałbym coś na utrudnienie rozgrywki, żeby stwory atakowały a nie stały jak kołki.

EDIT: Wyszło nowe DLC na zestaw szkoły wilka!
    EDIT2: Jak dla mnie ten pancerz wygląda najlepiej http://zapodaj.net/3a7f4969492ed.bmp.html :3
    Ostatnio edytowane przez Shay Ruan ; 17-06-2015 o 20:38

Strona 42 z 57 PierwszyPierwszy ... 32404142434452 ... OstatniOstatni