Strona 28 z 42 PierwszyPierwszy ... 18262728293038 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 419

Wątek: Pytania początkujących graczy

Wojski
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Otrzymał 4 podziękowań w 2 postach
    Twoi członkowie rodziny mają taką opcję jak "zyskaj lojalność" czy coś takiego. Przeprowadzenie tej akcji kosztuje punkty wpływu. W drzewku twojej rodziny kliknij na którąś z postaci i pokażą ci się akcje jakie może wykonać członek.

Wojski
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    11
    Otrzymał 9 podziękowań w 8 postach
    Korzystałem, ale szczególnych efektów to nie dało. Nieco zaniedbałem to na początku gry.

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Stolica

Czy da się przenieść stolice w Total War:Atilla ?

Szambelan Awatar Araven
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    401
    Otrzymał 277 podziękowań w 235 postach
    Nie da się. Są mody jakie zmieniają np. stolicę dla WRE na Rawennę lub Rzym, samemu się nie da jej zmienić. Tylko jej utrata powoduje losową zmianę stolicy.

Szambelan Awatar Araven
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    401
    Czy Skorpiony (chierobalisty) są użyteczne w walce, może ja ich źle używam? Obecnie z nich nie korzystam wcale, bo uważam za nieprzydatne i mało skuteczne. Na onagery używam moda jaki mocno ogranicza ich siłę, bo w oryginale zwłaszcza ciężkie onagery to masakra.

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0

jak wejść (przejąć) opuszczone osady?

gram Pitkami i popłynąłem w strone Getów żeby przejąć ich osade no ale niestety moja armia miała chorobe morską i troche mi jej ubyło a jak wiadomo na własnym terenie szybciej sie uzupełnia armia więc chciałem przejąć opuszczone osade która nosi nazwę Hafn znajduje sie na małej wyspie obok Jutów i Getów wiem że podobno trzeba dużo kasy wsadzić żeby całośc odbudować i mi zalezy tylko żeby przejąć tą opuszczoną osade i uzupełnić wojsko licze na szybko odpowiedź

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Mam trzy pytania. Są to sprawy, które mnie irytują a być może są do ogarnięcia przez jakieś mody, czy ustawienia.

1. Armie buntowników na mapie strategicznej.
    Kiedy wyświetlę sobie mapę i włączę na niej taki filtr, aby mi pokazywało armie, to nie są widoczne armie buntowników, tylko armie nacji i hord.
    Czy jest możliwe, by te buntowników też były pokazywane?

2. Sortowanie list armii
    Chciałbym aby moje armie były sortowane na liście od najmniejszej do największej - lub odwrotnie wg potrzeby. I można to oczywiście zrobić klikając na strzałkę sortowania. Ale to się nie zapamiętuje. Po ponownym otwarciu tej listy jest ona posortowana jakoś tam domyślnie ale nie tak, jak ja to zrobiłem.
    Czy jest jakiś sposób, by było pamiętane ostatnio używane sortowanie?

3. Filtry na mapie.
    Działa tu jakaś magia, której nie ogarniam. Często, jak otwieram mapę, to pokazuje mi inny widok, niż oglądałem ostatnio. Najczęściej chciałbym korzystać z widoku, gdzie mam włączony status dyplomatyczny (wojna, pokój, sojusz itp.) z wyłączonymi pokazywaniem wysłanników, surowców i miast. Tak jest przejrzyście i widzę, gdzie powinienem pchnąć armie, by je najlepiej wykorzystać. I tutaj znów, jak w przypadku sortowania armii, to się nie zapamiętuje. Wchodzę ponownie na mapę i już mam włączony inny widok i inne ustawienie filtrów, czasem kompletnie od czapy.
    Czy to się da jakoś ogarnąć? Czy można zapamiętać filtry i ostatni widok?

Szambelan Awatar Araven
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    401
    Wchodząc do opuszczonej osady masz opcję jej odbudowy co kosztuje kilkanaście tysięcy i tracisz około połowę armii, część żołnierzy się osiedla w (zniszczonej) osadzie.

Wojski Awatar jmj06pl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    8
    Otrzymał 21 podziękowań w 12 postach
    Cytat Zamieszczone przez MP-ror Zobacz posta
    Mam trzy pytania. Są to sprawy, które mnie irytują a być może są do ogarnięcia przez jakieś mody, czy ustawienia.

Kiedy wyświetlę sobie mapę i włączę na niej taki filtr, aby mi pokazywało armie, to nie są widoczne armie buntowników, tylko armie nacji i hord.

2. Sortowanie list armii
    Chciałbym aby moje armie były sortowane na liście od najmniejszej do największej - lub odwrotnie wg potrzeby. I można to oczywiście zrobić klikając na strzałkę sortowania. Ale to się nie zapamiętuje. Po ponownym otwarciu tej listy jest ona posortowana jakoś tam domyślnie ale nie tak, jak ja to zrobiłem.

3. Filtry na mapie.
    Działa tu jakaś magia, której nie ogarniam. Często, jak otwieram mapę, to pokazuje mi inny widok, niż oglądałem ostatnio. Najczęściej chciałbym korzystać z widoku, gdzie mam włączony status dyplomatyczny (wojna, pokój, sojusz itp.) z wyłączonymi pokazywaniem wysłanników, surowców i miast. Tak jest przejrzyście i widzę, gdzie powinienem pchnąć armie, by je najlepiej wykorzystać. I tutaj znów, jak w przypadku sortowania armii, to się nie zapamiętuje. Wchodzę ponownie na mapę i już mam włączony inny widok i inne ustawienie filtrów, czasem kompletnie od czapy.
    Z tego co się orientuję (jak ktoś wie dokładniej to proszę o poprawkę) no to twoje pytania brzmi "NIE". Tak ma gra i tego nie zmienisz, jak widać twórcy uznali że to detal nie istotny i po prostu musisz sobie poprawiać te filtry. Co do armii buntowników to jeśli są one frakcją np buntownicy wschodnio rzymscy i są widoczni w dyplomacji to będą się wyświetlać. jeśli to jacyś niewolnicy czy zbuntowani chłopi to oni nie będą się pokazywać.
    "Czyż nie wydaje się wam, że mam powód do płaczu, jeżeli Aleksander będąc w moim wieku panował już nad tylu ludami, a ja nie dokonałem jeszcze ani jednego sławnego czynu?" - Gajusz Juliusz Cezar

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    Cytat Zamieszczone przez MP-ror Zobacz posta

2. Sortowanie list armii

3. Filtry na mapie.
    1.Przede wszystkim nie sprecyzowałeś pojęcia buntowników gdyż w Attila mamy ich dwa rodzaje co jednak nie zmienia faktu że powinieneś ich widzieć na mapie:
    -separatystów którzy są owocem wojny domowej
    -rebeliantów będących wypadkową niekompetencji naszych rządów
    Najlepiej żebyś zrobił screena i wrzucił na Forum to zobaczymy co się tam u Ciebie dzieje.

Na zamieszczonym zdjęciu możesz śmiało dojrzeć Zachodniorzymskich separatystów(regiony Rzym oraz Aquae Sextiae) :

2.W tym punkcie jednak nie wiem jak Tobie pomóc
    3.Myślę że tylko pierwsze opcje (patrząc z lewej strony) są niezmienne,czyli:filtry armii,wysłanników,osad,oblężeń oraz surowców.Pozostałe niestety są "zapominane" przez AI co wymaga ich każdorazowego odświeżania

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

Strona 28 z 42 PierwszyPierwszy ... 18262728293038 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów