Strona 476 z 636 PierwszyPierwszy ... 376426466474475476477478486526576 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 751 do 4 760 z 6354

Wątek: Jeżeli teraz jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej

Podkomorzy Awatar Sam Fisher
    Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    24
    Otrzymał 10 podziękowań w 6 postach
    Może masz rację. Źródło? Dowód?
    takich ma bohaterów polska prawica
    yup yup. nawet jeśli to prawda to od razu podciągasz pod całą prawicę. wow. też mógłbym zacząć pisać o bojówkach antify, które sprowokowały zamieszki lub jej jakąś część, mógłbym tu przytoczyć wypowiedź pana Rozenka, który tych ludzi chwalił (był sobie takich pochód Antify, oczywiście w miarę spokojny, było tam jakieś zatrzymanie, ale nic groźnego generalnie. z tymże od tego nurtu lewicowego pochodzą tez te bojówki), nazywa ich prawdziwymi patriotami i mógłbym powiedzieć "takich bohaterów ma lewica", ale po co? byłoby to niesprawiedliwe dla wszystkich. nie każdy nawołuje do przemocy.

Platformerski rząd już udowodnił nie raz nie dwa, że dopuszczają się do swobodnego rzucania oskarżeniami. Ale jestem skłonny wysłuchać, zobaczyć, przeczytać cokolwiek co może potwierdzić twoją wersję.
    Ostatnio edytowane przez Sam Fisher ; 11-07-2015 o 12:55

Sam Fisher: [having grabbed one of the men torturing Morganholt] I already don't like you, so don't make this any worse for yourself.

Kapitan królów i król kapitanów. Awatar PaskudnyPludrak
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 237 podziękowań w 155 postach
    Nawet jego dobrzy koledzy nie wiedzieli jak naprawdę się nazywa A biorąc pod uwagę w jakim środowisku jegomość się obracał(bojówka Wisły Kraków-Sharks) https://www.youtube.com/watch?v=hDIQpyy_i50 (to krakowska ochrona Korwina) absolutnie nie dziwi mnie fakt, że mógł być już znany policji i poszukiwany.A w programie występował właśnie pod fałszywym nazwiskiem, ubierał okularki itp, i pozował na 'polityka'.
    http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...ideo,id,t.html
    ...a sławny generał Wit-tenberg poprzedza go tak ,jak jutrzenka poprzedza słońce.-W.Kochowski "Lata potopu"
    "Nie wykuwać tarcz utopii. I nie kruszyć o nie kopii "

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    24
    No dobrze. Mogę tu przyznać część racji. Należy potępić fałszowanie tożsamości. Tylko, że tu trzeba oczywiście to potwierdzić, a nie rzucać oskarżeniami na prawo i lewo jak to robią władze bez kompletnego pokrycia w rzeczywistości. Jeśli jednak policja ma słuszność w tej sprawie (tożsamości, nie sprawy z krzesłem)to trzeba jednak zaznaczyć, że tzw Marek M. okłamał również samo KNP! Jeśli naprawdę poslugiwał się innym nazwiskiem to on także wyrolował samo KNP!

Tylko wiesz kiedy problem się zaczął? Od tego nieszczęsnego krzesła i jego zatrzymania. Bez względu jak ten człowiek się nazywa on został zatrzymany za "zamach na prezydenta". Oczywiście nie zmienia to faktu, że jeśli dopuścił się fałszerstwa to i tak powinien iść siedzieć, ale za te fałszerstwo, a nie za "próbę zamachu"!
    Nawet jeśli wszyscy przyjmiemy, że koleś nie chciał dokonać "zamachu" (bo naprawdę te oskarżenie jest niedorzeczne) i koleś zostanie ochrzczony "świętym" przez swoich obrońców to takie tłumaczenie nie może dawać podstaw żeby go bronić przed fałszerstwami. Tylko tutaj, moi drodzy, chciałbym zobaczyć twarde dowody od PAŃSTWA. Państwo, które wiele razy już skompromitowalo się fałszywmi oskarżeniami w innych sprawach.
    Także jak widzicie drodzy koledzy, jestem obiektywny. Czego nie można powiedzieć o was. "takich bohaterów ma prawica" hurr durr!

Sam Fisher: [having grabbed one of the men torturing Morganholt] I already don't like you, so don't make this any worse for yourself.

Kapitan królów i król kapitanów. Awatar PaskudnyPludrak
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 237 podziękowań w 155 postach
    Cytat Zamieszczone przez Sam Fisher Zobacz posta
    Tylko, że tu trzeba oczywiście to potwierdzić, a nie rzucać oskarżeniami na prawo i lewo jak to robią władze bez kompletnego pokrycia w rzeczywistości. Jeśli jednak policja ma słuszność w tej sprawie (tożsamości, nie sprawy z krzesłem)to trzeba jednak zaznaczyć, że tzw Marek M. okłamał również samo KNP! Jeśli naprawdę poslugiwał się innym nazwiskiem to on także wyrolował samo KNP!
    Jak widać jego koledzy (Sekcja Wu-krakowska ochrona Korwina) nic sobie z tego nie robią, że robił ich w konia, i jak pisałem na FB zbierają pieniądze dla niego na wypiski do więzienia, i kreują na więźnia politycznego, no 'żołnierz wyklęty' normalnie.
    N Bez względu jak ten człowiek się nazywa on został zatrzymany za "zamach na prezydenta". Oczywiście nie zmienia to faktu, że jeśli dopuścił się fałszerstwa to i tak powinien iść siedzieć, ale za te fałszerstwo, a nie za "próbę zamachu"!
    Ale skąd wiesz pod jakim zarzutem został aresztowany ? owszem został zatrzymany za aferę z krzesłem, ale przy okazji wyszło, że jest poszukiwany za inne przestępstwa.
    Czego nie można powiedzieć o was. "takich bohaterów ma prawica" hurr durr!
    Wybacz, ale to środowiska prawicowe biorą cały czas pod skrzydła zwykłych chuliganów stadionowych, którzy to lubują się w walce z wyimaginowanym reżimem.
    ...a sławny generał Wit-tenberg poprzedza go tak ,jak jutrzenka poprzedza słońce.-W.Kochowski "Lata potopu"
    "Nie wykuwać tarcz utopii. I nie kruszyć o nie kopii "

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    24
    Jak widać jego koledzy (Sekcja Wu-krakowska ochrona Korwina) nic sobie z tego nie robią, że robił ich w konia, i jak pisałem na FB zbierają pieniądze dla niego na wypiski do więzienia, i kreują na więźnia politycznego, no 'żołnierz wyklęty' normalnie.
    A ja myślę, że wiedzieli skoro taka z nich klika Co nie świadczy dobrze o nich oczywiście A od kiedy areszt to więzienie?
    Ale skąd wiesz pod jakim zarzutem został aresztowany ? owszem został zatrzymany za aferę z krzesłem, ale przy okazji wyszło, że jest poszukiwany za inne przestępstwa.
    http://www.tvn24.pl/krakow,50/chcial...ne,522832.html

Wybacz, ale to środowiska prawicowe biorą cały czas pod skrzydła zwykłych chuliganów stadionowych, którzy to lubują się w walce z wyimaginowanym reżimem.
    Oh, już wiele razy dopuszczono się manipulacji i to jest fakt. To, że nie przyjmujesz tego do wiadomości to inna sprawa. Biorąc pod uwagę negatywne aspekty relacji "kibice" - państwo to jedni robią zadymy, tłuką się, a drudzy manipulują i kłamią. Jedno zło nie jest usprawiedliwieniem dla drugiego zła. NIGDY.

Ponadto należy doprecyzować "niektóre" środowiska prawicowe. RN odcina się od tego typu zachowań.

Reasumując moje stanowisko : sprawa rozbija się o interpretację krzesła. Nie było ono probą zamachu na prezydenta. Co do reszty oskarżeń - róbta z nim co chceta. Tylko to po stronie państwa leży obowiązek udowodnienia winy. Chciałbym to zobaczyć, a do tego czasu ludzie mają prawo stawać w jego obronie. Przynajmniej w sprawie z krzeslem.

Poza tym odnieś się do tego:

„W dniu 8 marca b.r. podczas zorganizowanego w ramach kampanii prezydenckiej spotkania z kandydatem na Prezydenta RP Bronisławem Komorowskim doszło do zdarzenia, które w kolejnych dniach w wyniku działania mediów ogólnopolskich zyskało zbędny rozgłos o zabarwieniu politycznym. Zachowanie jednego z uczestników o pseudonimie politycznym Marek Marecki zostało w sposób błędny zinterpretowane jako próba zamachu oraz znieważenie osoby Prezydenta RP. Marek Marecki został zatrzymany w związku z podejrzeniem popełnienia przestępstw o których wspomniałam wcześniej.
    Marek Marecki nie przyznał się do popełnienia zarzucanych mu przestępstw i złożył w sprawie obszerne wyjaśnienia. Organ ścigania nie znalazł podstaw do zastosowania środków zapobiegawczych. Wszystkim osobom wątpiącym w rzeczywiste intencje Marka Mareckiego sugeruję odtworzenie powszechnie dostępnego w Internecie filmu obrazującego całe zajście, który w sposób obiektywny ukazuje faktyczny przebieg wydarzeń, nie pozostawiając możliwości swobodnej ich interpretacji.
    Z tego miejsca chciałam zaapelować do świadków zdarzenia o pomoc w oczyszczeniu Marka Mareckiego z zarzutów poprzez złożenie zeznań w sprawie. W tym celu należy zgłosić się osobiście do najbliższej jednostki Policji, która winna dane personalne świadków odnotować i przekazać organowi prowadzącemu śledztwo. Kontakt w sprawie ewentualnych pytań: nataliaupr@interia.pl.
    Natalia M, partnerka Marka M”

To zastanawiające, że policja mogła go zgarnąć już dawno temu. A tak to usłyszeliśmy inne zarzuty wobec niego dopiero po jego zatrzymaniu.
    Powołujesz się na słowa policji tak jakby to był ostateczny dowód. Wydajesz wyrok nawet nie mając pewności, że to co mówią jest prawdą. To należy udowodnić.
    W liście jest mowa o "pseudonimie politycznym". Żeby nie być stronniczym należy sobie zadać sobie pytania czy nie jest to taka swego rodzaju wygodna tarcza ochronna? Wypadałoby skonfrontować te dwie sprawy - fałszywe dowody tożsamości/dokumenty czy to po prostu pseudonimy. Chciałbym zobaczyć na co się powoływał "Marecki".

http://www.wykop.pl/ramka/2442131/ma...komorowskiego/
    Ostatnio edytowane przez Sam Fisher ; 11-07-2015 o 14:34

Holy Father Awatar Volomir
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Otrzymał 265 podziękowań w 166 postach
    Oh, już wiele razy dopuszczono się manipulacji i to jest fakt. To, że nie przyjmujesz tego do wiadomości to inna sprawa. Biorąc pod uwagę negatywne aspekty relacji "kibice" - państwo to jedni robią zadymy, tłuką się, a drudzy manipulują i kłamią. Jedno zło nie jest usprawiedliwieniem dla drugiego zła. NIGDY.
    Skoro jedno zło nie jest usprawiedliwieniem drugiego zła to czemu to właśnie robisz? Znowu to wygląda jak sprawa z tym używaniem słowa "trolling", Ty możesz inni nie. Nie ma jakiś większych manipulacji. Mamy kiboli - bandytów i chuliganów, którzy niszczą zarówno imprezy sportowe jak i imprezy podobno patriotyczne. To jest jakaś plaga i to trzeba jasno powiedzieć! Nie ma prowokacji policyjnych, nie ma manipulacji są za to bandyci których trzeba ukarać.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    24
    Nie ma prowokacji policyjnych, nie ma manipulacji są za to bandyci których trzeba ukarać.
    Manipulacja: Wipler atakowany przez świadka TVN, który kłamał i to jest fakt. Powoływanie się wszystkich głównych mediów na tego świadka i ministra Sienkiewicza ("sprawa jest tak ewidentna, że nie chce mi się jej komentować") i publiczna nagonka na Wiplera jest faktem. Jeden dziennikarz, który przyznał się do błędu, bo powoływał się na te informacje mediów, policji i Sienkiewicza.
    https://www.youtube.com/watch?v=u3llCqoQKfk - I tu trzeba bić brawo. Popełnił błąd, mylił się, był częścią nagonki. Przeprosił i zachowal honor.

Ten jeden przykład pokazuje jak bardzo idziesz w zaparte i masz klapki na oczach. Walisz ogólnikiem i niczym nie argumentujesz tego. Chciałbym żebyś mi udowodnił, że Sienkiewicz nie kłamał ws Wiplera. Udowodnij, że świadek TVN nie kłamał. Masz youtube. Masz dostęp do nagrania z monitoringu. UDOWODNIJ, że to nie była manipulacja. Proszę bardzo. Czekam. Póki co wasza paczka operuje ogólnikami bez pokrycia.
    Co do karania bandytów to racja. Trzeba karać. Pytanie tylko kto tu jest największym bandytą? Otóż ten, który popełnia przestępstwo w majestacie prawa.

Dopuszczasz się tak samo do manipulacji opiniami, a wręcz do ohydnych kłamstw, co kompletnie dyskredytuje ciebie jako osobę i jako komentatora wydarzeń. W tym momencie nawet twoje poglądy osobiste na prawicę nie mają tu żadnego znaczenia. Po prostu albo nie wiesz co się dzieje w kraju albo po prostu chowasz głowę w piasek i powtarzasz mantrę mainstreamu. Może powiesz, że nie ma to nic wspólnego z mainstreamem. Powołasz się na swój oświecony mózg i powiesz, że po prostu tak uważasz, bo masz swoje oczy. A ty i twoja klika najzwyczajniej nie wiecie co się dzieje w kraju. Ja tu już nawet nie muszę walczyć z waszymi opiniami czy poglądami. Wystarczy mi twoje zaślepienie na fakty, żeby zohydzić sobie rozmowę z ignorantami.

Że ja niby bronię bandytów? Ja tylko rozdzielam pewne sprawy, staram się rzucić światło na sprawy, wokół których pojawiają się kłamstwa odnośnie prawicy. Chuligani tam są i NIGDZIE w żadnym poście nie broniłem bandytów. Pamiętaj, że pisałem o konkretnych prowokacjach czy manipulacjach, które już były udokumentowane. Nasz wspaniały niewinny minister Sienkiewicz kłamał ws Wiplera. Od razu rzutuje to na jego intencje wobec prawicy. Nagranie, które może dawać podstawy by sądzić, że on osobiście wymyślił "koncepcję" nie powinno w tym świetle nikogo dziwić. Prowokacje to fakt, ale oczywiście nie dotyczą one wszystkich zdarzeń na Marszu Niepodległości. Doskonale wiem, że Marsz Niepodleglości jest wspaniałą okazję dla pseudokibiców żeby pokazać się. Ale nauczmy się oddzielić te sprawy - prowokacje państwa, bandytów (zarówno prawicowych jak i lewicowych) i sam Marsz Niepodległości.
    To, że państwo dopuszcza się do manipulacji i prowokacji nie jest i nigdy nie może być usprawiedliwieniem dla tego co wyprawia jakiś tam ułamek narodowców. Zarzucasz mi hipokryzję, a przecież w żadnym poście nie bronię pseudokibiców dla zasady. Moglibyśmy wspomnieć tutaj tego Kamila Z, co niby miał podpalić budkę. Broniłem go przed oskarżeniem o spalenie budki (policjanci złożyli fałszywe oskarżenia, prokuratura wycofała się ze sprawy). Co prawda została ta sprawa ze śmietnikiem, ale to państwo musi udowodnić. Ciekawe tylko na jakiej podstawie? Znowu fałszywe oskarżenia?

W rzeczywistości Kamil Zbroiński, związany z grupą ONR z Radomska, z podpaleniem budki nie miał nic wspólnego. Przypadła mu zaszczytna rola kozła ofiarnego, w teatrze przygotowanym na życzenie ministra. Został wyciągnięty ze swojego autokaru daleko poza Warszawą, podczas kontroli. Mimo wsparcia ze strony naszych prawników, zeznania dwóch funkcjonariuszy CBŚ, którzy tego dnia "pracowali" na Marszu Niepodległości, wystarczyły by przesiedział w areszcie ponad 2 miesiące.

Jednak najciekwasze jest to, że prokurator nigdy nie sformułował wobec Kamila aktu oskarżenia o podpalenie budki i nie skierował go do sądu. Sprawę w 2014 roku sam umorzył! Tego media już niestety nie podały. Jedyne co nam zostaje, to poinformować o tym siebie nawzajem. No i liczyć, że prawdziwego winnego spotka kara. Bo dziś cynicznie łże i śmieje się w twarz naszym chłopakom
    Tu oczywiście pada konkretne oskarżenie wobec Sienkiewicza przedstawione wręcz jako fakt. Ale czy trudno im się dziwić w świetle tych wszystkich wydarzeń z aferą podsłuchową?
    "Bijecie się o honor? A my o naszą wolność. Czyli każdy walczy o to, czego mu brak"
    trolling", Ty możesz inni nie
    https://pl.wikipedia.org/wiki/Trollowanie

Zauważ, że ty od razu wyjechałeś z trollingiem w odniesieniu do samych linków, które podałem. Nie odebrałem tego osobiście tylko uznałem, że po prostu nie przyjmujesz tego do wiadomości. Twojego posta nie nazwałbym trollingiem. A ten...który to tam był, Piner czy który tam był najzwyczajniej posłużył się trollingiem. W ogóle pamiętasz co ja cytowałem w tamtym momencie? Bo ani nie podał faktów, ani nie posłużył się jakąś inteligentniejszą argumentacją swojego stanowiska. Jak zwykle uogólnianie.
    Ostatnio edytowane przez Sam Fisher ; 12-07-2015 o 13:37

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Już nie mam sił nawet czytać tych wszystkich Twoich wypocin. Potwierdzasz to co ja napisałem i co próbują Ci wytłumaczyć inni użytkownicy.

publiczna nagonka na Wiplera jest faktem
    I bardzo dobrze, że jest ta nagonka! Oczywiście można się spierać jak ważne to było dla Polski wydarzenie, ale faktem jest Wipler nie zastosował się do poleceń policji, przeszkadzał w interwencji i też dostał bęcki. Bardzo dobrze! Społeczeństwo nie powinno tolerować awanturujących się pijaków i szkoda jedynie, że za dobrze wykonaną robotę dostaje się policji. Potem pojawia się wielkie zdziwko, że policja nie działa jak powinna...

Dopuszczasz się tak samo do manipulacji opiniami, a wręcz do ohydnych kłamstw, co kompletnie dyskredytuje ciebie jako osobę i jako komentatora wydarzeń.
    Sam siebie dykredytujesz każdym kolejnym postem jątrząc sie i ślepo wierząc że masz monopol na prawdę

Pamiętaj, że pisałem o konkretnych prowokacjach czy manipulacjach, które już były udokumentowane. Nasz wspaniały niewinny minister Sienkiewicz kłamał ws Wiplera. Od razu rzutuje to na jego intencje wobec prawicy. Nagranie, które może dawać podstawy by sądzić, że on osobiście wymyślił "koncepcję" nie powinno w tym świetle nikogo dziwić. Prowokacje to fakt, ale oczywiście nie dotyczą one wszystkich zdarzeń na Marszu Niepodległości. Doskonale wiem, że Marsz Niepodleglości jest wspaniałą okazję dla pseudokibiców żeby pokazać się. Ale nauczmy się oddzielić te sprawy - prowokacje państwa, bandytów (zarówno prawicowych jak i lewicowych) i sam Marsz Niepodległości.
    JAKIE PROWOKACJE?! Człowieku, ględzisz o tym od kilkunastu postów i jeszcze nic nie pokazałeś! Wrzucasz jakiś jeden incydent, który też nie jest taki czarno-biały jak starasz się to przedstawić, i liczysz na co? Bo w żaden sposób to nie jest argumentem o prowokacji. Powtarzam, prowokacji policji nie było. Trzymasz się tego kurczowo jak jakiegoś Yeti. Wszyscy wiedzą że istnieje, ale nie ma na to żadnych dowodów.

Zauważ, że ty od razu wyjechałeś z trollingiem w odniesieniu do samych linków, które podałem. Nie odebrałem tego osobiście tylko uznałem, że po prostu nie przyjmujesz tego do wiadomości. Twojego posta nie nazwałbym trollingiem. A ten...który to tam był, Piner czy który tam był najzwyczajniej posłużył się trollingiem. W ogóle pamiętasz co ja cytowałem w tamtym momencie? Bo ani nie podał faktów, ani nie posłużył się jakąś inteligentniejszą argumentacją swojego stanowiska. Jak zwykle uogólnianie.
    Ostatnie zdania doskonale pasują do stylu wypowiedzi jaki Ty stosujesz.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    24
    I bardzo dobrze, że jest ta nagonka! Oczywiście można się spierać jak ważne to było dla Polski wydarzenie, ale faktem jest Wipler nie zastosował się do poleceń policji, przeszkadzał w interwencji i też dostał bęcki. Bardzo dobrze! Społeczeństwo nie powinno tolerować awanturujących się pijaków i szkoda jedynie, że za dobrze wykonaną robotę dostaje się policji. Potem pojawia się wielkie zdziwko, że policja nie działa jak powinna...
    https://www.youtube.com/watch?v=RE-uFM5XgaQ
    I w tym momencie kończę jakąkolwiek dyskusję. Już teraz wiem, że mam do czynienia z awarią mózgu.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Nooo widziałem nagranie z tego zajścia i cóż mogę rzec? Policja zachowała się tak jak powinna się zachować. Nie ma sensu robić z Wiplera męczennika, dostał to na co zasłużył.

Wipler sęp, razem z Korwinem hipokrytą powinni zostać wystrzeleni w pierwszej załogowej misji na Marsa! I tam zostać

Strona 476 z 636 PierwszyPierwszy ... 376426466474475476477478486526576 ... OstatniOstatni