Strona 32 z 267 PierwszyPierwszy ... 2230313233344282132 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 2664

Wątek: Dyskusja ogólna o Total War: Warhammer

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    9
    Otrzymał 29 podziękowań w 23 postach
    Cytat Zamieszczone przez eldrad07 Zobacz posta
    Ja mam za to nadzieję, że tworząc mechanikę rzucania magii i latających stworów oraz jednostek jednoosobowych CA robi przygotowania do Total War'a I Wojna Światowa czy coś w ten deseń. Moim zdaniem wiedzą oni, że jeśli zerwą z historycznością stracą kompletnie klientelę a z drugiej strony są oni brytolami i pewnie tak jak ja wychowywali się na Warhammerze tyle, że ja wolę 40k
    Ile razy można powtarzać, że filozofia i mechanika serii Total War kompletnie nie nadaje się do odwzorowania I Wojny Światowej.

jakbyś niby chciał odwzorować linie frontu i wojnę pozycyjną? Gdzie jakiekolwiek zróżnicowanie jednostek? Jaki sens miałoby posyłanie kolejnych fal żołnierzy do frontalnych ataków? Co w tym pasjonującego? Jak odwzorujesz ataki szturmowców i walki lotników? A wojnę podwodną i ataki zeppelinów?

To co najwyżej domena takich gier jak Victoria czy Hearts of Iron. Total War zaczyna się w antyku i kończy w drugiej połowie XIX wieku. XX wiek to domena innych gier. Hearts of Iron, Close Combat, Theatre of War. Jeśli tak bardzo lubisz I Wojnę światową to polecam poczekać na premierę Close Combat The Bloody First. Scena modderska za czasów CCV była silna, powstawało wiele dobrych modów, więc tu zapewne nie będzie inaczej i wśród nich będzie także I WŚ.
    "********* ***** ********** ******, *************" - Zbigniew Stonoga (cenzura na prośbę moderacji )

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach

Tworzenie Demigryfów.

W ten piątek będzie 1 trailer na silniku gry.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

3. Użytkownicy którzy uznali post Arroyo za przydatny:

Wojski Awatar Zarrr
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    3
    Otrzymał 18 podziękowań w 10 postach
    Może trochę poza tematem, ale wydaję mi się zabawna korelacja czasowa powstania pierwszego Warhammera TW z likwidacją przez Games Workshop jego bitewniakowego pierwowzoru WFB (na gruzach którego powstał Age of Sigmar)

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

będzie baja o ogerkach

Oczywiście nie kupię tego gówna, czekam na kolejny historyczny TW, tylko nie o I WW.

Proszę powściągnąć nieco ton wypowiedzi, upomnienie słowne
    Sadam86
    Ostatnio edytowane przez sadam86 ; 15-07-2015 o 17:27

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Nikt Ci nie każe kupować tej gry, w końcu nie celuje ona we wszystkich graczy TW

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    9
    Otrzymał 29 podziękowań w 23 postach
    Cytat Zamieszczone przez Zarrr Zobacz posta
    Może trochę poza tematem, ale wydaję mi się zabawna korelacja czasowa powstania pierwszego Warhammera TW z likwidacją przez Games Workshop jego bitewniakowego pierwowzoru WFB (na gruzach którego powstał Age of Sigmar)
    Wydaje mi się, że to dość racjonalne posunięcie. Osobiście uważałem, że GW nie dopuściłoby do powstania gry pokroju Total War ze szczegółową kampanią, także w wersji online, pozwalającą na rozgrywanie bitew wszystkimi nacjami za jedyne 100 zł kilka miesięcy po premierze, a 50 zł rok po premierze, gdyby nie likwidowała wfb. Dla wielu osób to będzie tańszy substytut battla. Dla mnie to lepsze niż battle, bo mam większą ochotę dorwać się do WTW, aniżeli rozegrać bitwę leśnymi elfami albo mrocznymi elfami, które posiadam ze względów raczej hobbystycznych. Gra komputerowa jest znacznie mniej czasochłonna (odpada element przygotowywania armii), żołnierze się ruszają i każda armia jest dobrze "pomalowana", efekty specjalne czarów, możliwość rozegrania całej kampanii czyli bardzo ciekawa warstwa strategiczna sprawiająca, że bitwy są bardziej emocjonujące, nie trzeba znać zasad, faq i najnowszych uściśleń, brak jest tylu przegin, brak zjawiska przegiętych i zwarzywionych armii i dodatkowo epickość wynikająca z ilości biorących udziału w starciu żołnierzy zwłaszcza w przypadku bitew w sojuszach. Element hobby jest odźwierciedlony w moddowaniu gry.

W przypadku Dawn of War to wg mnie nie jest on konkurencją dla 40k, ponieważ to gra typowo RTSowa - w dużej mierze zręcznościowa. Wbrew pozorom casualowa forma TW mogłaby się tu sprawdzić.
    "********* ***** ********** ******, *************" - Zbigniew Stonoga (cenzura na prośbę moderacji )

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    A oto i pierwszy z protagonistów - przywódca Imperium Karl Franz:

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Nie wiadomo jeszcze, kiedy pojawi się sama gra, natomiast pełne starcie (prezentowane mediom na E3) będzie pokazane za 2 tygodnie, 30 lipca.
    http://polygamia.pl/Polygamia/1,1071...agmentami.html

Wkrótce doczekamy się pierwszego gameplay z gry, ale jakoś pomimo iż trailer zrobił na mnie wrażenie to podzielam opinię Walda.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Mnie jakoś ten filmik nie zachwycił...

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez ituriel32 Zobacz posta
    Mnie jakoś ten filmik nie zachwycił...
    Filmik nie jest zły, zrobił na mnie pozytywne wrażenie choć widziałem lepsze. Czegoś mu brakuje po prostu, nie mamy w nim też klimatycznej muzyki, która podkreślałaby dynamikę starcia i jeszcze czarodziej z mieczem...
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Strona 32 z 267 PierwszyPierwszy ... 2230313233344282132 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów