Zobacz wyniki ankiety: Jak powinniśmy tolerować związki homoseksualne?

Głosujących
228. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Homoseksualizm jest zboczeniem podobnym do pedofilii więc powinien być karany.

56 24.56%
  • Homoseksualizm nie jest przestępstwem, ale związki tego typu nie powinny być rejestrowane przez państwo.

96 42.11%
  • Związki homoseksualne powinny mieć prawo to rejestracji i części prawi które mają Heteroseksualiści.

16 7.02%
  • Związki homoseksualne powinny mieć takie same prawa co związki heteroseksualne, lecz nie mogą adoptować dzieci.

34 14.91%
  • Związki homoseksualne powinny mieć nie tylko takie same prawa co heteroseksualne ale również prawa do adopcji.

26 11.40%
Strona 133 z 141 PierwszyPierwszy ... 3383123131132133134135 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 321 do 1 330 z 1409

Wątek: Homoseksualiści i ich tolerancja.

Holy Father Awatar Volomir
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Otrzymał 265 podziękowań w 166 postach
    Całe gje wiesz a się wypowiadasz.
    @krzysztofbosak SIENKIEWICZ: Podpalacz budki został odnaleziony. FAKTY: Kamil na podst. pomówień 2 gości z CBŚ siedział 2 m-ce. W 2014 postępowanie umorzono
    "Został odnaleziony człowiek który to popełnił i był on częścią tej całej manifestacji" - powiedział dziś rano w Radio Zet były szef MSW Bartłomiej Sienkiewicz.

A co z tym podpalaczem, który zdaniem Sienkiewicza został "odnaleziony"? Policja sprzedała mediom wówczas zdjęcia zatrzymanego chłopaka i następującą informację: "Podpalacz budki przy Ambasadzie Federacji Rosyjskiej został aresztowany na dwa miesiące. Pochodzący z Radomska 22-letni Kamil Z. nie przyznaje się do winy. Grozi mu nawet 5 lat więzienia" http://www.fakt.pl/dwa-miesiace-aresztu-dla-podpalacza-budk…

W rzeczywistości Kamil Zbroiński, związany z grupą ONR z Radomska, z podpaleniem budki nie miał nic wspólnego. Przypadła mu zaszczytna rola kozła ofiarnego, w teatrze przygotowanym na życzenie ministra. Został wyciągnięty ze swojego autokaru daleko poza Warszawą, podczas kontroli. Mimo wsparcia ze strony naszych prawników, zeznania dwóch funkcjonariuszy CBŚ, którzy tego dnia "pracowali" na Marszu Niepodległości, wystarczyły by przesiedział w areszcie ponad 2 miesiące.

Jednak najciekawsze jest to, że prokurator nigdy nie sformułował wobec Kamila aktu oskarżenia o podpalenie budki i nie skierował go do sądu. Sprawę w 2014 roku sam umorzył! Tego media już niestety nie podały. Jedyne co nam zostaje, to poinformować o tym siebie nawzajem. No i liczyć, że prawdziwego winnego spotka kara. Bo dziś cynicznie łże i śmieje się w twarz naszym chłopakom: https://www.youtube.com/watch?v=IFHHVnHaCfQ Taka sytuacja nie może trwać wiecznie.

http://radomsko.naszemiasto.pl/artyk...t,t,id,tm.html

A postaci pana Sienkiewicza chyba nie trzeba przedstawiać? Trzeba? Ojojoj, ale buba.
    http://www.wprost.pl/ar/423244/Sienk...est-ewidentna/
    Plus podstawiony świadek TVN. Chyba nie muszę rozwijać jak dalej to się potoczyło. Kłamcy i prowokatorzy. Gardzę.

Śmiej się dalej, ale z własnej głupoty. Może kiedyś to minie. Mów dalej szyderzczo o spiskach, trollach. Prawdy nie zakryjesz swoimi żarcikami. To tylko mały kawałek tego co się dzieje w Polsce. Ustawa 1066. Mówi ci to coś?
    Nadal nie wiem gdzie masz tutaj prowokacje XD Pierwsza sytuacja, masz postępowanie, wyszło że nie on i gdzie tu prowokacja? Przy tym co wyprawiają narodowcy to nie dziwię sie, że ktoś mógł wziąć go za podpalacza. Co nie zmienia faktu, że to jakaś jedna śmieszna akcyjka.
    Co do Wiplera, mam nadzieje, że ta szuja szybko zniknie z polityki. Pijak i awanturnik nie powinien być posłem. Zachowanie policji wzorowe.

Jak można przyznać nagrodę roku komuś kto był najbardziej antydemokratycznym, antyspołecznym prezydentem? Za jego prezydentury wyszły prowokacje państwa wobec Marszu Niepodległości i pod sławetnym krzyżem.
    http://niewygodne.info.pl/artykul5/0...zaklamania.htm
    Nie było żadnych prowokacji pod krzyżem ani na marszu, z czego już sie chyba wszyscy tutaj śmiali. Także nie wiem czemu z czymś takim wyskakujesz. Ruch Narodowy sobie sam wystawia ocenę tymi rozrubami podczas marszu. A co do nagrody, masz ból dupy o to, że prywatna gazeta, której czytelnikiem nie jesteś, daje nagrodę według własnego widzimisię? Rly? Mogą dać nagrodę nawet Putinowi i Tobie nic do tego.
    A ze ogłupiają społeczeństwo? Robią to również portale narodowe. Tyle "newsów" rodem z faktów, podawanych bez weryfikacji, kłamstw itd. to Wyborcza to przez 10 lat tyle gaf nie zrobiła

Lewa strona popiera obecny rząd. Widać wyraźnie gdzie tu jest lewa strona, a gdzie prawa.
    Tym postem nie daję poparcia PiS. Jest niewiele lepszy od PO. Swoją drogą to osiągnięcie tak dać dupy mając poparcie mediów. Całe szczęście prawda zaczęła wychodzić na jaw.
    Nie wiem za bardzo o co Ci chodzi. Prawdziwej lewicy nie ma w tej chwili w Polsce, prawicy - na szczęście też. Mamy za to największe partie socjalistyczne (PO i PiS) z konserwatywnymi poglądami na resztę (mniej lub bardziej). No i reszta tej zbieranini: słabe SLD, słabe ZP, Palikot itd.

Chyba nie wiesz co czytasz. W żadnym poście nie stwierdziłem niczego podobnego. Co więcej - napisałem, że jeśli wg nauki homoseksualizm nie jest schorzeniem to ok. Mam wątpliwości co do tych badań, ale zostawmy tę kwestię. Nikomu nie zabraniam bogacenia się. Bogacenie się jest przejawem rozsądku i odpowiedzialności, a to jest potrzebne dla rozwoju kraju. Więc mógłbym powiedzieć, że każdy kto osiągnął sukces w życiu to ktoś kto dba o swój kraj, a to dobra rzecz bez względu na podziały. Nigdy nie będę miał bulu pópy dlatego, że homosie osiągają sukces. Mają do tego prawo. Tylko czym innym jest praca, a czym innym domaganie się zmian w sprawach, które były stworzone dla ludzi hetero.
    Masz ból dupy tak samo jak mój znajomy. Prawa były dla hetero? Pragnę przypomnieć, ze jeszcze niedawno prawa przystosowane dla mężczyzn. Kobiety musiały o to walczyć. Tak samo jak homo teraz.

No i to co niewygodne sobie pominąłeś. Chciałem dodać tylko, że warto się nad sobą zastanowić, bo to że rzucasz ciągle słowo "prawda" nie sprawi, ze twoje kłamstwa staną się prawdą.

Stolnik Awatar HellVard
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    95
    Otrzymał 158 podziękowań w 102 postach
    Cytat Zamieszczone przez Volomir Zobacz posta
    Prawdziwej lewicy nie ma w tej chwili w Polsce, prawicy - na szczęście też.
    Pozwoli kolega, że wtrącę swoje trzy grosze? Dlaczego "na szczęście"? Czy prawica jest źródłem wszelkiego zła w polityce? Zresztą czym w ogóle jest prawdziwa prawica czy prawdziwa lewica? Czy przy dzisiejszym wymieszaniu nurtów politycznych występują w ogóle takie zjawiska?

3. Użytkownicy którzy uznali post HellVard za przydatny:

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Cytat Zamieszczone przez HellVard Zobacz posta
    Pozwoli kolega, że wtrącę swoje trzy grosze? Dlaczego "na szczęście"? Czy prawica jest źródłem wszelkiego zła w polityce? Zresztą czym w ogóle jest prawdziwa prawica czy prawdziwa lewica? Czy przy dzisiejszym wymieszaniu nurtów politycznych występują w ogóle takie zjawiska?
    Generalnie to chciałem właśnie tak napisać. Że w sumie to nie ma ani prawdziwej lewicy ani prawdziwej prawicy. Że partie, rzekomo, prawicowe okazują się partiami lewicowymi. Że programy się mieszają. Nie chciałem się jednak zgłębiać w takie dywagacje, żeby Sam Fisher nie zaczął wypisywać swojej pokrętnej wizji świata, co wiązałoby się z kolejnymi moimi odpowiedziami i dalszym offtopem. Trochę może też z lenistwa, nie chciało mi sie zagłębiać w ten temat, tak często poruszany w topicu z Korwinem, wyborami itd.
    Co do tego na szczęście to chodziło mi o tą "prawicę" która przewija się u gimbopatriotów przy okazji różnych wyborów, a więc KORWIN, RN czy też inne ONRy, NOPy itd. Mój to myślenia jest taki, że te partie kojarzą sie z prawicą i moja opinia jest taka, że rządy takich partii byłoby jeszcze większą katastrofą, zarówno gospodarczą jak i społeczną, dla Polski. Nie mówię, że każda prawica jest zła, ale w naszym pięknym kraju, prawica sama zapracowała na to, że kojarzy się z krzykaczami i "żołnierzami wyklętami" odznaczonymi orderem Virtutti Cebulari. Zaś te, które rzeczywiście chcą i mają pomysł na Polskę spychane są na jeszcze większy margines.

Podkomorzy Awatar Sam Fisher
    Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    24
    Otrzymał 10 podziękowań w 6 postach
    http://www.standard.co.uk/news/drag-...-10403198.html

:O

Nie to żeby mi tam zależalo na tym jak banują swoich. Mnie tam rybka, ale czy ktoś mi jest w stanie wyjaśnić jak drag queens obrażają osoby transpłciowe?

Że partie, rzekomo, prawicowe okazują się partiami lewicowymi. Że programy się mieszają.
    O jakich partiach mowa?
    żeby Sam Fisher nie zaczął wypisywać swojej pokrętnej wizji świata
    lololl kogoś coś boli, że nie wykazał sie dostateczną wiedzą na tematy, o których się wypowiada. lolololol

Nadal nie wiem gdzie masz tutaj prowokacje XD
    nie dość, że niewiele wie to jeszcze nie potrafi czytać albo czyta wybiórczo i pomija najistotniejsze kwestie w danych sprawach. jakoś mnie to nie dziwi

Nie było żadnych prowokacji pod krzyżem ani na marszu, z czego już sie chyba wszyscy tutaj śmiali.
    i żaden z was nie odniósł się do rozmowy Wojtunik-Bieńkowska. serio? nie mówię, że to jest ostateczny dowód, ale sugeruje, że coś mogło być na rzeczy. ta rozmowa i publiczne skazanie chłopaka za podpalenie, którego się nie dopuścił - śmierdzi na kilometr fałszywą propagandą. no i głupcy dają się nabierać jak zawsze
    Nie wiem za bardzo o co Ci chodzi.
    ja wiem że nie wiesz o co chodzi. wszystkie rozmowy dobitnie wskazywały na problem
    Masz ból dupy tak samo jak mój znajomy. Prawa były dla hetero? Pragnę przypomnieć, ze jeszcze niedawno prawa przystosowane dla mężczyzn. Kobiety musiały o to walczyć. Tak samo jak homo teraz.
    Może zbyt ogólnie się określiłem. Chodziło mi o małżeństwa i posiadanie dzieci. Kobiety nie musiały o to walczyć. Chyba :O
    No i to co niewygodne sobie pominąłeś. Chciałem dodać tylko, że warto się nad sobą zastanowić, bo to że rzucasz ciągle słowo "prawda" nie sprawi, ze twoje kłamstwa staną się prawdą.
    Przynajmniej wydaję opinię mając szersze spojrzenie na wydarzenia. Jakoś mnie nie dziwi, że ci którzy są przeciwko narodowcom tak mało wiedzą i powtarzają za mainstreamem jak ubezwłasnowolnione istoty. Nie mówię tylko o tobie, są o wiele gorsze przypadki.

"Szczytem polityki jest bowiem zwycięstwo nad wrogiem bez prowadzenia walki zbrojnej. Aby tego dokonać należy niszczyć system wartości, na których został zbudowany kraj wroga tak długo, aż twój wróg zmieni swoje postrzeganie rzeczywistości tak dalece, że nie tylko nie rozpozna w tobie zagrożenia, ale też zaakceptuje system twoich wartości, twoją cywilizację i twoje ambicje jako swoje własne, aż zacznie postrzegać swojego wroga jeśli nie jako atrakcyjną alternatywę to przynajmniej możliwą alternatywę." ~Jurij Bezmienow
    Ostatnio edytowane przez Sam Fisher ; 21-07-2015 o 15:48

Sam Fisher: [having grabbed one of the men torturing Morganholt] I already don't like you, so don't make this any worse for yourself.

Podkomorzy Awatar szwejk
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    219
    Otrzymał 371 podziękowań w 273 postach
    Ciekawe czasy. Lewica protestuje przeciwko... PARADZIE RÓWNOSCI. Ciekawe podejście szwedzkiej prawicy. Biją lewaków ich własną bronią... Co z tą tolerancją?

http://www.anglia.today/biezace-wyda...kiej-dzielnicy
    "A teraz słuchajcie wy, ludzie z NATO! Bombardujecie ścianę, co nie przepuszczała potoku afrykańskiej migracji do Europy, ścianę, co stopuje terrorystów . Tą ścianą była Libia. Rujnujecie ją. Wy - idioci. Za tysiące migrantów z Afryki, za wsparcie terrorystów będziecie płonąć w piekle. I tak będzie".

Mu'ammar al - Kaddafi

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Noooo czekałem na ten link Rozbawiła mnie cała ta sytuacja. Cóż, lewica w Szwecji sama zapędza się w "kozi róg"

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    24
    No już wczoraj mnie korciło żeby to wrzucić Generalnie sprawa wygląda tak jak od początku miała wyglądać. Co wolno wojewodzie, to nie tobie, kasztelanie. Trzeba tolerować nietolerancję muzułmanów. Nie rozumiem lewaków. Bronią religii o wiele bardziej niebezpiecznej od chrześcijaństwa. Chyba wszyscy przyzwyczaili się do tego, że chrześcijanie to takie ludziki do bicia i wyzywania, którzy mogą co najwyżej poszczekać do nieba. Jak widać wszystkie kultury są równe, ale niektóre są równiejsze.

Sam Fisher: [having grabbed one of the men torturing Morganholt] I already don't like you, so don't make this any worse for yourself.

Stolnik Awatar HellVard
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    95
    Otrzymał 158 podziękowań w 102 postach
    Będąc ateistą nie mogę się nadziwić tej "postępowej" europejskiej lewicy, której duża część, a może i większość jest niewierząca. Kogo oni do Europy wpuszczają? Dlaczego wyciągają na wierzch wszystkie afery kleru (co jest jak najbardziej słuszne), ale wszelką krytykę muzułmanów nazywają nietolerancją, rasizmem, faszyzmem i diabli wiedzą jeszcze czym? Czy oni nie wiedzą, że w świecie islamu nie ma miejsca dla homoseksualistów, ateistów, czy kobiet lubiących ubrać na siebie coś innego, niż czarny worek ze szparą na oczy? Tak, wiem, generalizuję, nie wszyscy muzułmanie tacy są, nie wszystkie muzułmanki chodzą w burkach. Ale w Europie jest już stanowczo zbyt wielu islamskich radykałów i wciąż przybywają nowi, a brukselscy możni zdają się nie widzieć w tym żadnego problemu.

10. Następujących 2 użytkowników podziękowało HellVard za ten post:

Wojski Awatar EvilDoom
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    25
    Otrzymał 13 podziękowań w 11 postach
    Zmarła 16-latka, uczestniczka parady równości w Jerozolimie. Została zaatakowana nożem przez ortodoksyjnego żyda. Takie są skutki gdy fanatyzm religijny zastępuje mózg (obojętnie w jakiej religii). W chwilach gdy giną niewinne dzieci, jest odpowiednim czasem do zastanowienia się nad swoimi przekonaniami. Religijnym ludziom nie muszą się podobać zachowania homoseksualistów, ale powinni je negować za pomocą słów, dialogu a nie noży czy karabinów. Nieostrożne lub obraźliwe słowa również mogą doprowadzić do tragedii. Wystarczy spojrzeć ilu nastolatków (homoseksualistów) popełnia samobójstwo z powodu ciągłego poniżania oraz wyśmiewania. Często lepiej zamilczeć niż powiedzieć jedno słowo za dużo. Słowa mogą ranić mocniej niż najostrzejszy miecz.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    24
    Cytat Zamieszczone przez EvilDoom Zobacz posta
    Zmarła 16-latka, uczestniczka parady równości w Jerozolimie. Została zaatakowana nożem przez ortodoksyjnego żyda. Takie są skutki gdy fanatyzm religijny zastępuje mózg (obojętnie w jakiej religii). W chwilach gdy giną niewinne dzieci, jest odpowiednim czasem do zastanowienia się nad swoimi przekonaniami. Religijnym ludziom nie muszą się podobać zachowania homoseksualistów, ale powinni je negować za pomocą słów, dialogu a nie noży czy karabinów. Nieostrożne lub obraźliwe słowa również mogą doprowadzić do tragedii. Wystarczy spojrzeć ilu nastolatków (homoseksualistów) popełnia samobójstwo z powodu ciągłego poniżania oraz wyśmiewania. Często lepiej zamilczeć niż powiedzieć jedno słowo za dużo. Słowa mogą ranić mocniej niż najostrzejszy miecz.
    Pełna zgoda. Nie będę się wypowiadał za wszystkich chrześcijan, ale ja sam jestem, jak to się mówi, wierzący nie praktykujący. Sam osobiście nigdy do czegoś takiego się nie dopuścił. Co wiecej - stanąłbym w obronie ludzkiego życia. Nie muszę latać z tęczą żeby stanąć w obronie ludzkiego życia. Bardzo różnię się od tych ludzi, nie zgadzam się z nimi w wielu kwestiach i mogę im udowodnić, że są ślepi w wielu kwestiach. Ale to nie powinno mieć dla nikogo żadnego znaczenia jeśli w grę wchodzi życie. Taka młoda dziewczyna! Tyle lat życia i drugiej szansy nie dostanie. Zaprzepaszczone marzenia.
    Mam wiele krytyki wobec współczesnego Kościoła katolickiego. Nie znajduję w nim autorytetu. Mówię rzecz jasna o wyższych dostojnikach, od których idzie przykład. Inna sprawa to lokalni księża (którzy oczywiscie bywają różni), ale nie każdy jest taki zły. Na przykład nie podoba mi się to, że Kościół mówi ludziom jak mają żyć w małżeństwie. To ci, którzy teoretycznie nie powinni mieć żadnego życia seksualnego i oni mają uczyć o problemach w związkach? Przypomina mi się historia, którą opowiedziała mi moja mama. Miała kolegę taksówkarza. Często opowiadał jej jak w nocy zabierał pewne panie na plebanię. Oj jak gardzę.
    Nie byłoby większego problemu gdyby przyjęli inne stanowisko. Jak na przykład protestanci w Niemczech. Kiedyś spotkałem takiego księdza z żoną na imprezie urodzinowej. Super człowiek. Wyluzowany, żartobliwy i obok żona. Jeśli ludzie wierzący mają przyjmować nauki ws małżeństwa to od kogo najlepiej jak nie od samych księży, którzy mają wpojone pewne nauki? Przy okazji jest to bardziej ludzkie, przystępne dla człowieka.
    Ale to tak trochę odbiegłem od tematu. Szkoda dziewczyny!

Strona 133 z 141 PierwszyPierwszy ... 3383123131132133134135 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów