Strona 34 z 267 PierwszyPierwszy ... 2432333435364484134 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 331 do 340 z 2664

Wątek: Dyskusja ogólna o Total War: Warhammer

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
    Cytat Zamieszczone przez Asuryan Zobacz posta
    Głupota całkowita 8 edycji. Magowie nie mogą mieć pancerzy, ale broń mogą mieć dowolną.
    Pozwolę się wtrącić jako osoba grająca w WFB (a przynajmniej do wyjścia AoS). Otóż nie jest to wcale głupotą - w rulebooku jest napisane, że pancerze utrudniają skupianie wiatrów magii i rzucanie zaklęć (Oczywiście jest kilka wyjątków jak np. magowie chaosu czy wampiry), a magowie raczej chronią się za pomocą czarów, czy talizmanów.

Natomiast jeśli chodzi o miecze - w battlu każdy model jest domyślnie wyposażony w broń ręczną (modele humanoidalne w każdym razie).

Asuryan
    Gość
    Źle mnie zrozumiałeś. Ja nie piję do pancerzy, tylko do zakazu uzbrajania w miecze.

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Źle mnie zrozumiałeś. Ja nie piję do pancerzy, tylko do zakazu uzbrajania w miecze.
    To nie jest o tyle zakaz ile zwykła logika. Skoro osoba o potencjale magicznym przez całe życie uczy się i doskonali swój warsztat, ma jeszcze znaleźć czas na pobieranie lekcji fechtunku, by przypadkiem nie uciąć sobie stopy machając mieczem? Według mnie albo czary albo miecz, chyba, że osoba jest paladynem, albo też kapłanem jakiegoś konkretnego boga, który wymaga walki.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Asuryan
    Gość
    Tak na logikę - skoro jest magiem, to co za problem dla niego zakląć jakiś czar w mieczu? Po co mu lekcje fechtunku? Oczywiście że czary, ale w ostateczności broń.

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    Cytat Zamieszczone przez Volomir Zobacz posta
    Co było śmieszne i absurdalne
    Eeee nie przesadzaj.Nie wygląda to aż tak kiepsko a nawet lepiej od niekończącego się kołczanu (magazynku) Legolasa:

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

Holy Father Awatar Volomir
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Otrzymał 265 podziękowań w 166 postach
    No nie mów, że to dla Ciebie wygląda ok? Bo dla mnie prezentuje się tragicznie i jest masakrycznie niepraktyczne. Nie mówię tego z perspektywy fantasy a osoby, która walczy bronią mieczem

Inna sprawa, że dla mnie cały WP posysa

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    7
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    164
    Otrzymał 112 podziękowań w 68 postach
    Cytat Zamieszczone przez Volomir Zobacz posta
    [...]jest masakrycznie niepraktyczne. Nie mówię tego z perspektywy fantasy a osoby, która walczy bronią mieczem
    Nie jesteś magiem po prostu Volomir. Gdybyś był to byś wiedział, że to praktyczne.

8. Użytkownicy którzy uznali post Wald za przydatny:

Holy Father Awatar Volomir
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Otrzymał 265 podziękowań w 166 postach
    No jeśli system zakłada, że jak jesteś magiem to masz +10 do walki mieczem to spoko ale z praktyki wiem, że to co robił Gandalf wywołałoby jedynie śmiech politowania

10. Użytkownicy którzy uznali post Volomir za przydatny:

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Tak tylko napiszę że kij/kostur to broń dwuręczna... i tu nawet nie chodzi o parametr siły, tylko o zakres wykonywanych ruchów.
    W zestawienie kij i miecz to ten patyk bardziej przeszkadza w swobodnym posługiwaniu się ostrzem niż pomaga.

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

12. Następujących 3 użytkowników podziękowało Ituriel32 za ten post:

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Tak na logikę - skoro jest magiem, to co za problem dla niego zakląć jakiś czar w mieczu? Po co mu lekcje fechtunku? Oczywiście że czary, ale w ostateczności broń.
    Na logikę, to po co ma zakląć jakiś czar w mieczu? Rozumiem wojownika, który posługuje się magicznym orężem, który zwiększa obrażenia, wytrzymałość itd. A czarodziej co ma włożyć w miecz - kulę ognia, błyskawicę? Zaklęcia i czary to magowie/czarodzieje zaklinali w różdżkach, kosturach a nie w mieczach, i to tylko po to by nimi walczyć. I jak słusznie zauważył @ituriel miecza i kostura nie da się ze sobą połączyć. Walka dwoma mieczami/toporami wymaga mega sprawności i lat treningu, nie mówiąc już o walce mieczem i sztyletem równocześnie. A tu mówimy o dwóch broniach różnej długości. Sorry, ale żaden argument nie przekona mnie, że mag z mieczem i kosturem wygląda klimatycznie, a nie idiotycznie. Mag to jednostka dystansowa, chowa się za plecami przyjaciół skąd ich wspiera ewentualnie wysyła do walki ujarzmione przez siebie bestie, demony potwory lub stworzone konstrukty, ale nie walczy zwarciu.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Strona 34 z 267 PierwszyPierwszy ... 2432333435364484134 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów