Strona 38 z 267 PierwszyPierwszy ... 2836373839404888138 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 371 do 380 z 2664

Wątek: Dyskusja ogólna o Total War: Warhammer

Sara Temer
    Gość
    Kiepskie dla mnie porównanie, bo rzygam na widok jakiegokolwiek makijażu u kobiet Zaś do przesadyzmu w fantastyce jakoś przywykłem, choć osobiście wolę gdy wszystko jest praktyczne, ale magowie z mieczami mi nie przeszkadzają (ani z włóczniami, sztyletami czy nawet toporami ). Jak ktoś wcześniej napisał fantastyka ma to do siebie, że twórca ma wolną rękę w kwestii każdego elementu stworzonego przez siebie świata, tak jest i tego nie zmienimy (i bardzo dobrze!)

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Znowu zaczynamy zbaczać na niewłaściwe tory (mea culpa) a o gustach się nie dyskutuje mnie tylko ciekawi, po co lord i bohater, którego nie będę mógł użyć w bitwie?
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Teraz trzeba poczekać na więcej info. W tym statystyki takiego polowego maga.

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

sadam86
    Gość
    Pewnie taki lord/bohater będzie dawał jakieś fajne bonusy dla nacji podczas kampanii i głupio było by Go stracić w bitwie, więc może stąd ta nie grywalność. Choć równie dobrze jest dodany tylko po to by ewentualny nabywca tytułu poczuł sentyment i łatwiej rozstał się z pieniążkami. Wszystko okaże się w dniu premiery

Sara Temer
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez sadam86 Zobacz posta
    Pewnie taki lord/bohater będzie dawał jakieś fajne bonusy dla nacji podczas kampanii i głupio było by Go stracić w bitwie, więc może stąd ta nie grywalność.
    No i to jest głupie rozwiązanie, jeśli straciłbyś go w bitwie, to byłaby to wyłącznie twoja wina i miałbyś nauczkę na przyszłość

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Bonusy bonusami, ale fajnie by było poprowadzić wojsko pod wodzą takiego bohatera
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Najśmieszniejsze jest to, że Karl Franc będzie nieśmiertelny, ale na polu walki już go nie ujrzymy
    Czyli nie będę mógł go zabić..., gdzie ma być tu przyjemność?

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Wojski Awatar jmj06pl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    8
    Otrzymał 21 podziękowań w 12 postach
    Cytat Zamieszczone przez ituriel32 Zobacz posta
    Czyli nie będę mógł go zabić..., gdzie ma być tu przyjemność?
    Jak spojrzeć na Empire gdzie władca był widoczny tylko w zakładce państwo, coś tam dodawał do statystyk, w Napoleonie główni generałowie też byli nieśmiertelni można ich było tylko zranić (np Napoleon czy Kutuzow), to dla Segi nic nowego że danej postaci nie da się uśmiercić. Po za tym wydaje mi się że jest to zabieg podyktowany przez GW a także przez to że dana frakcja przez całą grę będzie miała tylko 1 postać jako szefa państwa (oczywiście także kupę generałów do zabicia). Pytanie jaki typ tur będzie, czy dniowy, czy np na poszczególne miesiące, jak szybko czas płynąć będzie (jak będzie wolno lecieć np. przez 10 lat to trudniej by władca się zmienił, wiem można zamordować i takie tam, ale cóż w spokojnych warunkach przetrwa). Bo jak zrobią jakiś wycinek czasowy i w tym czasie dana postać w uniwersum nie zginęła, to Sega "zmieniać historii" nie będzie. Oto chyba w tym chodzi tak mi się wydaje. Jedna postać stoi na czele państwa/nacji i jest nieśmiertelna (czy walczyć będzie to się okaże) a resztę będzie można normalnie wytłuc.
    "Czyż nie wydaje się wam, że mam powód do płaczu, jeżeli Aleksander będąc w moim wieku panował już nad tylu ludami, a ja nie dokonałem jeszcze ani jednego sławnego czynu?" - Gajusz Juliusz Cezar

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    Cytat Zamieszczone przez chochlik20 Zobacz posta

Zapomniałbym o najważniejszym argumencie!
    Magowie/czarodzieje czy też inne klasy postaci opierające się w walce na magii potrzebują rąk lub jednej wolnej dłoni do czarowania. Więc jak damy miecz lub inną broń pozostają tylko czary, które są zaklęte w kosturze, których jest zwykle niewiele i trzymane są na czarną godzinę.
    Eee tam Gandalf w starciu z Balrogiem świetnie sobie dał radę mając zajęte obydwie ręce a póżniej nawet bez kostura zarówno w pojedynku fizycznym jak i magicznym.

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

Asuryan
    Gość
    Proponuję skończyć już ten radosny offtop i powrócić do sedna tematu. Próby odrzucenia tej propozycji będą miały konsekwencje w postaci upomnień i ostrzezeń.

Strona 38 z 267 PierwszyPierwszy ... 2836373839404888138 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów