Ostatnio edytowane przez Gajusz Mariusz ; 11-07-2015 o 11:27
"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
"Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
"Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II
O cholercia! To już wiem co się stanie z moja forsą![]()
Nie Talleyrand,napatrz się pan,nasłuchaj i nawąchaj aż do mdłości.Żeby pertraktować o pokoju,trzeba znać jego cenę.- Napoleon ( film z 2002 roku)
- Czy to wystarczy?
- Nie. Ale widok jest wspaniały.- (Napoleon 2002) Napoleon obserwujący początek wielkiej szarzy pod Eylau.
Dwie ostatnie pozycję kupię nawet w ciemno.
Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
"Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo
Myślę, ze zanim się rzucicie na wznowienia warto wpierw przejrzeć ofertę na aukcjach. Po co przepłacać?
"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
Szkoda trochę, że w serii jest zastój w okresie starożytności, zwłaszcza że sporo tematów jest jeszcze nie ruszonych. Chętnie zobaczyłbym książki poruszające tematy około Pydny, wojen dackich, samnickich czy podboju Hellady przez Macedończyków. Poza tym mogliby wznowić "Magnezję", bo ciężko to dostać, a ceny są zaporowe.
寧我負人,毋人負我。
曹操
Dokładnie ,ostatnia książka o starożytności czyli ,,Ipsos " wydana w listopadzie ubiegłego roku ,a w zapowiedziach nie widać pozycji traktujących o tym okresie.Najbardziej oczekuję na prace odnośnie wojen samnickich,wojen Rzymu z Partami czy też podbojów Filipa II do bitwy na Krokusowym Polu.
Ja oprócz starożytności w HB najbardziej oczekuję tematykę pierwszej części średniowiecza więc dwie zapowiadane pozycje są także przeze mnie bardzo oczekiwane. Ale i resztę nie skreślam.
Jak już o wznowieniach mowa to ja bym najbardziej chciał żeby wznowili Naseby. Kolejne pozycje ze starożytności i średniowiecza również są bardzo przeze mnie wyczekiwane.
Keep your friends rich and your enemies rich and wait to find out which is which.
24 Września 2015 rok - premiera kolejnej książki Barkowskiego, czyli "Połabie 983"
Krótki opis:
Na terenie Połabia doszło w 983 roku do największego powstania plemion słowiańskich, nawet książę Obodrytów Mściwoj, który przedtem dał niemieckiemu cesarzowi Ottonowi na nieudaną wyprawę do południowej Italii 1000 swoich rycerzy, zdobył i zniszczył w powstańczym szale Hamburg. Powstańcy nie patyczkują się z umykającymi w panice Niemcami, rozbijając w pył każdy oddział rycerstwa saskiego. Niszczą miasta, twierdze, kościoły i klasztory. W zapale bojowym powstańcy ze szczególną nienawiścią niwelują wszelkie oznaki i ślady narzuconej im gwałtem religii chrześcijańskiej. Każdy złapany ksiądz lub mnich jest rytualnie poświęcany w świątyni w Radogoszczy. Walka rozpoczęła się 29 czerwca 983 roku zdobyciem i spaleniem miasta Hawelberg/Hobolin.
Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
"Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo
Zapowiada się intrygująca lektura.
Nie Talleyrand,napatrz się pan,nasłuchaj i nawąchaj aż do mdłości.Żeby pertraktować o pokoju,trzeba znać jego cenę.- Napoleon ( film z 2002 roku)
- Czy to wystarczy?
- Nie. Ale widok jest wspaniały.- (Napoleon 2002) Napoleon obserwujący początek wielkiej szarzy pod Eylau.