Zamieszczone przez
ares354
No tak, tylko że Kislev skończył swoją egzystencje wraz z krasnalami Chaosu na edycji szóstej. Ale gdzieś czytałem że do czasu pojawienia się End Times, kanonicznymi wydarzeniami był Storm of Chaos, gdzie jednak zjednoczone siły Imperium, Bretonii i Kislevu, plus ktoś tam, starły się z Chaosem. Nie jestem dobry w tym, bo dopiero zgłębiam wiedzę na ten temat. Więc jeśli ma się opierać na 8 edycji to masz racje, Kislev nie ma racji bytu. Tylko że w linii Szturmu Choasu Kislev coś tam odegrał. Więc może jako Najemnicy, lub AOR, mogli by zagościć w armii Imperium, w co wątpię. Jeśli jednak oficjalnie 8 edycja wyzionęła ducha wraz z 2015 rokiem, to czy CA nie ma pewniej swobody, jakimi nacjami się pobawimy?. Jeśli gra nie idzie linią End Times, to Elfy muszą być oddzielnie, ale z drugiej strony twórcy nam zafundują to co GW że elfy widzą zagrożenie ze strony Archona połączą siły mimo nienawiść między sobą.
No dobra a co z Tomb Kings, są oficjalnie w 8 edycji, i mimo wszystko jest Chaos. Było by to bardzo dziwne gdyby gra komputerowa, która czerpie ze świata WFB nie dała nam Bretonii, Chaosu. Dla mnie Chaos jest podstawą by się pojawił. Może nie jako pierwszy ale żeby był. Bo mi się wydaje że gra będzie taka jak Rome II. Są tam specjalne kampanie z historycznymi postaciami, no i jest piaskownica ze wszystkimi. Bardzo by mi to pasowało, ale jak będzie nie wiem.
Ostatnie pytanie, czy w Imperium zagoszczą Zakony Rycerskie >? Bo jak wiadomo imperium będzie zjednoczone, ale czy to oznacza brak tego typu jednostek?