Świetne. Planujesz osobne oddziały późnego rycerstwa czy też po prostu dasz ulepszenia pancerzy? (swoją drogą medieval 2 to jedyna gra z serii, gdzie ulepszenia broni i zbroi są widoczne)
Świetne. Planujesz osobne oddziały późnego rycerstwa czy też po prostu dasz ulepszenia pancerzy? (swoją drogą medieval 2 to jedyna gra z serii, gdzie ulepszenia broni i zbroi są widoczne)
"Liczko ma gładkie i mowę kwiecistą
Czarci ten pomiot z naturą nieczystą
Życzenia Twe spełni zawsze z ochotą
Da Ci brylanty i srebro i złoto
Lecz kiedy przyjdzie odebrać swe długi
Skończą się śmiechy, serdeczność, przysługi
W pęta Cię weźmie zabierze bogactwo
Byś cierpiał katusze, aż gwiazdy zgasną"
Wyglądają świetnie![]()
Ja z kolei bardzo jestem ciekaw tych późnych wojsk. Mam rozumieć, że wojsko cywilne, zawodowa piechota i tak dalej również będą przechodzić przez ulepszenia?
*Wojsko z poboru, niegdyś chłopstwo z pospolitego ruszenia (jeszcze za czasów drużyny książęcej.)
No właśnie za dużo takiego wojska nie będzie, w późnym okresie Rozbicia Dzielnicowego walki toczono głównie przy udziale rycerstwa i ich pocztów, poza oblężeniami piechota właściwie nie była obecna na polach bitew. Chciałbym to jakoś symulować, żeby np. frakcje sterowane przez ai trzymały piechotę po grodach, bo w polu szybko zostałaby zmieciona, nie wiem jednak na ile jest to możliwe.