Nie licz na to, że po tej grze powstaną kolejne AB do WFB. Tym bardziej, że Estalia to nie jest jedno państwo. Bilbali i Magritta to osobne królestwa.
Nie licz na to, że po tej grze powstaną kolejne AB do WFB. Tym bardziej, że Estalia to nie jest jedno państwo. Bilbali i Magritta to osobne królestwa.
Dodanie Księstw Granicznych jako jednego tworu, to już głupota. To nie jest jedno państwo, ale cały zbiór różnych, jednym z nich rządzi chyba nawet wampir.
A ja bym liczył, zwłaszcza, że każda nowy AB z nową frakcja to dodatkowa kasa i to pewnie nie mała.
Przepis na idealną kawę:
Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.
Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.
Księga XVI
Jakby twórcy mieli zamiar kontynuować gry w tym uniwersum, to raczej nie robili by EoT i AoS. Widocznie WFB przynosił za niskie wpływy, skoro zdecydowali się na podjęcie takich kroków.
Jeżeli przynosi małe zyski, bo zapewne tak jest to EoT i AoS to strzał nie w stopę, ale już w samo serce i głowę jednocześnie tego universum. Patrząc na inne universa fantasy jak choćby FR czy DL nie mamy aż tak radykalnej zmiany w dziejach. Próbą ratowania Młotka może być ta odsłona TW jak i Warhammer Online, więc według mnie istnieje cień szansy, że skoro historia w tym tytule zatrzymała się na wielkiej inwazji Chaosu na ziemie Imperium, ciągle są Jaszczuroludzie, to mogą wyjść nowe AB z nowymi frakcjami. Bo skoro z wymienionych przeze mnie frakcjo odpadają trzy - Krasnoludy Chaosu, Kislev oraz Zwierzoludzie (tutaj spodziewam się połączenia z Chaosem), a podobno ma być 16 frakcji, to czym zapełnią trzy puste sloty?
Przepis na idealną kawę:
Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.
Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
Księga XVI
A kto powiedział, że niby Zwierzoludzie odpadają? Mają swój własny AB, proszą się aż o bycie hordą niczym Hunowie w Attyli. Wg mnie to zwykłe wykluczenie nacji na siłę. Kislev będzie na pewno, ale pewnie i tak ubogie jak w 6 edycji figurkowego. Poza tym do teraz można w sklepach np. w HMS Computers kupować figurki Kislevu zarówno normalne, jak i z edycji Mordheim...
Póki nie ma oficjalnego zdania twórców na temat tych nacji, to możemy sobie gdybać jedynie.
Poza tym chochliku podręcznik Renegade Crowns nie mówi nam, że Księstwa Graniczne to niby jedno państwo - o nie, to zbiór księstw na terenie między Orkami, a Imperium. Więc zanim się o nich wypowiesz, to proponuję poczytać daną książkę o tej nacji.
Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
"Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo
Będą hordą i co dalej? Osiedlą się i zaczną budować własne osady? A, co za tymi idzie stworzą własną cywilizację?
Zresztą na czele hordy zwierzoludzi stoi szef, najsilniejszy z nich, z największymi rogami , a takich hord jest cała masa i nie ma tam jednej bestii, która stałaby na ich czela jak Attyla na czele Hunów. Zwierzoludzie jak już coś, to powinni być niegrywalną frakcją.
Jakby nie patrzeć od początku tutaj gdybamy i nic innego nam nie pozostaje póki, co.
A, gdzie ja napisałem, że to jedno państwo?
Przepis na idealną kawę:
Księga XVI
Przepis na idealną kawę:
Księga XVI
Zwieżoludzie to idealni buntownicy, robiący rozpier...
Jako nacji grywalnej ich sobie nie wyobrażam.
Śmierć to Twoje przeznaczenie.
A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.
KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.
Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.
Co do Zwierzoludzi - mam wrażenie, że nie grałeś w TW: Attila lub w Barbarian Invasion Hunami - ta nacja NIE MOGŁA się osiedlać. Tak samo będzie na pewno ze Zwierzoludźmi. Ewentualnie eventy ze zbuntowanymi grupami Zwierzoludzi, walczącymi przeciwko aktualnemu ich przywódcy.
Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
"Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo