Strona 70 z 267 PierwszyPierwszy ... 2060686970717280120170 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 691 do 700 z 2664

Wątek: Dyskusja ogólna o Total War: Warhammer

Asuryan
    Gość
    Nie licz na to, że po tej grze powstaną kolejne AB do WFB. Tym bardziej, że Estalia to nie jest jedno państwo. Bilbali i Magritta to osobne królestwa.

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez Arroyo Zobacz posta
    O tym właśnie mówiłem, Asur Czyli sprawa Tilei załatwiona - co do Księstw Granicznych to myślę, że to też nie problem. Wystarczy skorzystać ze słabego podręcznika RPG Renegade Crowns. A więc tylko Estalia jest ostoją problemu TW: Warhammer.
    Dodanie Księstw Granicznych jako jednego tworu, to już głupota. To nie jest jedno państwo, ale cały zbiór różnych, jednym z nich rządzi chyba nawet wampir.

Cytat Zamieszczone przez Asuryan Zobacz posta
    Nie licz na to, że po tej grze powstaną kolejne AB do WFB. Tym bardziej, że Estalia to nie jest jedno państwo. Bilbali i Magritta to osobne królestwa.
    A ja bym liczył, zwłaszcza, że każda nowy AB z nową frakcja to dodatkowa kasa i to pewnie nie mała.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Asuryan
    Gość
    Jakby twórcy mieli zamiar kontynuować gry w tym uniwersum, to raczej nie robili by EoT i AoS. Widocznie WFB przynosił za niskie wpływy, skoro zdecydowali się na podjęcie takich kroków.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Cytat Zamieszczone przez Asuryan Zobacz posta
    Jakby twórcy mieli zamiar kontynuować gry w tym uniwersum, to raczej nie robili by EoT i AoS. Widocznie WFB przynosił za niskie wpływy, skoro zdecydowali się na podjęcie takich kroków.
    Jeżeli przynosi małe zyski, bo zapewne tak jest to EoT i AoS to strzał nie w stopę, ale już w samo serce i głowę jednocześnie tego universum. Patrząc na inne universa fantasy jak choćby FR czy DL nie mamy aż tak radykalnej zmiany w dziejach. Próbą ratowania Młotka może być ta odsłona TW jak i Warhammer Online, więc według mnie istnieje cień szansy, że skoro historia w tym tytule zatrzymała się na wielkiej inwazji Chaosu na ziemie Imperium, ciągle są Jaszczuroludzie, to mogą wyjść nowe AB z nowymi frakcjami. Bo skoro z wymienionych przeze mnie frakcjo odpadają trzy - Krasnoludy Chaosu, Kislev oraz Zwierzoludzie (tutaj spodziewam się połączenia z Chaosem), a podobno ma być 16 frakcji, to czym zapełnią trzy puste sloty?
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.

Księga XVI

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    A kto powiedział, że niby Zwierzoludzie odpadają? Mają swój własny AB, proszą się aż o bycie hordą niczym Hunowie w Attyli. Wg mnie to zwykłe wykluczenie nacji na siłę. Kislev będzie na pewno, ale pewnie i tak ubogie jak w 6 edycji figurkowego. Poza tym do teraz można w sklepach np. w HMS Computers kupować figurki Kislevu zarówno normalne, jak i z edycji Mordheim...

Póki nie ma oficjalnego zdania twórców na temat tych nacji, to możemy sobie gdybać jedynie.

Poza tym chochliku podręcznik Renegade Crowns nie mówi nam, że Księstwa Graniczne to niby jedno państwo - o nie, to zbiór księstw na terenie między Orkami, a Imperium. Więc zanim się o nich wypowiesz, to proponuję poczytać daną książkę o tej nacji.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    A kto powiedział, że niby Zwierzoludzie odpadają? Mają swój własny AB, proszą się aż o bycie hordą niczym Hunowie w Attyli. Wg mnie to zwykłe wykluczenie nacji na siłę. Kislev będzie na pewno, ale pewnie i tak ubogie jak w 6 edycji figurkowego. Poza tym do teraz można w sklepach np. w HMS Computers kupować figurki Kislevu zarówno normalne, jak i z edycji Mordheim...
    Będą hordą i co dalej? Osiedlą się i zaczną budować własne osady? A, co za tymi idzie stworzą własną cywilizację?
    Zresztą na czele hordy zwierzoludzi stoi szef, najsilniejszy z nich, z największymi rogami , a takich hord jest cała masa i nie ma tam jednej bestii, która stałaby na ich czela jak Attyla na czele Hunów. Zwierzoludzie jak już coś, to powinni być niegrywalną frakcją.

Póki nie ma oficjalnego zdania twórców na temat tych nacji, to możemy sobie gdybać jedynie.
    Jakby nie patrzeć od początku tutaj gdybamy i nic innego nam nie pozostaje póki, co.

Poza tym chochliku podręcznik Renegade Crowns nie mówi nam, że Księstwa Graniczne to niby jedno państwo - o nie, to zbiór księstw na terenie między Orkami, a Imperium. Więc zanim się o nich wypowiesz, to proponuję poczytać daną książkę o tej nacji.
    A, gdzie ja napisałem, że to jedno państwo?

Cytat Zamieszczone przez chochlik20 Zobacz posta
    Dodanie Księstw Granicznych jako jednego tworu, to już głupota. To nie jest jedno państwo, ale cały zbiór różnych, jednym z nich rządzi chyba nawet wampir.
    Przepis na idealną kawę:

Księga XVI

Sara Temer
    Gość
    Będą hordą i co dalej? Osiedlą się i zaczną budować własne osady? A, co za tymi idzie stworzą własną cywilizację?
    Zresztą na czele hordy zwierzoludzi stoi szef, najsilniejszy z nich, z największymi rogami , a takich hord jest cała masa i nie ma tam jednej bestii, która stałaby na ich czela jak Attyla na czele Hunów. Zwierzoludzie jak już coś, to powinni być niegrywalną frakcją.
    Mogą zrobić tak, że będzie wiele frakcji zwierzoludzi, wiele małych hord, a gracz po prostu będzie miał możliwość objęcia przywództwa nad jedną taką małą hordą i wcielania kolejnych

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Cytat Zamieszczone przez Temer Zobacz posta
    Mogą zrobić tak, że będzie wiele frakcji zwierzoludzi, wiele małych hord, a gracz po prostu będzie miał możliwość objęcia przywództwa nad jedną taką małą hordą i wcielania kolejnych
    Już bardziej widziałbym to w przypadku Orków, ale nie zwierzoludzi, bo chyba takie coś u nich nigdy nie miało miejsca. Nawet, na czym oprzeć ekonomię tej frakcji.
    Orkowie w przeciwieństwie do nich chociaż mieli stałe leża i osady, a oni to gnili tylko po lasach.
    Przepis na idealną kawę:

Księga XVI

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Zwieżoludzie to idealni buntownicy, robiący rozpier...
    Jako nacji grywalnej ich sobie nie wyobrażam.

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

10. Użytkownicy którzy uznali post Ituriel32 za przydatny:

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Co do Zwierzoludzi - mam wrażenie, że nie grałeś w TW: Attila lub w Barbarian Invasion Hunami - ta nacja NIE MOGŁA się osiedlać. Tak samo będzie na pewno ze Zwierzoludźmi. Ewentualnie eventy ze zbuntowanymi grupami Zwierzoludzi, walczącymi przeciwko aktualnemu ich przywódcy.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Strona 70 z 267 PierwszyPierwszy ... 2060686970717280120170 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów