Strona 74 z 267 PierwszyPierwszy ... 2464727374757684124174 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 731 do 740 z 2664

Wątek: Dyskusja ogólna o Total War: Warhammer

Cześnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    5
    Otrzymał 12 podziękowań w 10 postach
    Takie skrzywienie narodowe, nic nie poradzisz.

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Skrzywienie może i narodowe.
    Ja chciałbym robić rozpier.... na mapie kampanii a chaos nadaje się do tego najbardziej. Więc teraz czekam na jakieś konkretne info o tym jak ma się grać (jak mają funkcjonować) zieloni, ale nie ekologiczni.

Dla mnie głupio wygląda sytuacja że o DLC jest więcej informacji niż o podstawce. Nie żeby ilość informacji powalała.

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Podczaszy Awatar Memnon[pl]
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    46
    Otrzymał 85 podziękowań w 52 postach
    Cytat Zamieszczone przez Myrkull Zobacz posta
    Takie skrzywienie narodowe, nic nie poradzisz.
    Nie do konca-bardzo duzo ludzi sie wkurzylo na CA.Na YT prawie 2 razy tyle odchaczylo "nie lubie"-i jest to chyba pierwsza taka sytuacja na nowy trailer CA.Bardzo duzo ludzi tak na YT jak i oficjalnym forum krytykuje CA -nie za DLC-ale za tresc DLC.
    Wycieli jedna z bardziej znanych nacji z Warhammera i daja jako DLC.To tak jakbys kupil samochod i musial jeszcze placic osobno za kola,drzwi i kierownice.Ja rozumiem DLC-taki rynek,teraz to norma -tylko niech DLC bedzie cyzms ekstra,a nie czyms wycietym z podstawowej wersji gry.Kupujac samochod nie mam nic przeciwko jak place ekstra za wspomaganie,ABS i alufegi...Mam nadzieje ze moj przyklad jest w miare trafny.
    Kiedy życie Cię nie pieści,podnieś głowę w górę i zaciśnij pięści

Szambelan Awatar Il Duce
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    163
    Otrzymał 384 podziękowań w 264 postach
    Nie pierwsza, longbeards culture pack zostało podobnie jeśli nie gorzej objechane. O ile wtedy to było uzasadnione bo tamto DLC ogłoszono 6 dni po premierze gry to nie rozumiem obecnej wściekłości. To nie jest nowa praktyka że CA dodaje nację do pre-ordera. A co bardziej zachęci ludzi do kupna od wojowników chaosu?
    Keep your friends rich and your enemies rich and wait to find out which is which.

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Memnon, to już problem fanów, nie mój. Ja mogę mieć nawet i Bretonnię w DLC, byleby był klimat Warhammera. Tylko tyle oczekuję od gry. I to jest mój wymóg, nie interesuje mnie sztuczna inteligencja, gdyż mam zamiar grać jedynie kampanię w trybie twarzą w twarz, ani też to, jakie nacje będą w DLC.
    Zresztą póki mam pieniądze, za co jeść i pić, to mogę sobie też szastnąć pieniędzmi na dodatkową zawartość do gry - mnie to osobiście nie przeszkadza. Raczej przeszkadzałoby mi to, gdyby dali bezwartościowe nacje do gry, a ważniejsze jako DLC - tu tak nie jest. Imperium, Orkowie, Wampiry i Krasnoludy to są jedne z ważniejszych. Więc gadanie "Chaos w DLC to zdzierstwo" to wg mnie jest zwykła bzdura Co innego, gdyby się pieniędzy nie miało i ledwie wiązało koniec z końcem - wtedy to mogę uznać powyższy cytat za trafny

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    I znowu wchodzimy na teren polityki CA. @Memnon[pl] na swoje nie/szczęście ma rację, a porównanie jest jak nad wyraz trafne. Dla Ciebie @Arroyo liczy się tylko, że to Warhamer i nic więcej. Więc grę w Twoim przypadku można uznać, że jest skierowana tylko dla fanów. Pytanie jednak czy gra trafi do szerszej liczby graczy, zarówno tych, którzy mieli do czynienia z serią TW a nie są fanami universum i czy trafi do nowych graczy, którzy dopiero zaznajamiają się z CA. Polityka firmy oparta jak choćby na tym przykładzie na reklamie i jeszcze raz reklamie produktu, który może się w ostatecznym rachunku okazać się gniotem z mnóstwem błędów, płatnymi DLC, które dodadzą podstawowe nacje z universum jest jak dla mnie błędna i jest strzałem w stopę. O ile weterani serii wiedzą, że potencjał TW kryję się w modach i multi o tyle nowi gracze mogą być zniechęceni do kolejnych odsłon.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Może dlatego, że po prostu to są moje wymagania odnośnie gry? Zacznijmy od tego, że nie rozumiem tego bólu na temat DLC - jeśli wam się chce narzekać i nie chce się DLC kupować, to nie kupujcie, proste. Oszczędźcie innym swoich żali, bo to głównie zaśmieca forum i to jest właśnie strzałem w kolano też ze strony graczy. Może inaczej - strzałem w kolano jest robienie takich DLC, a fanów zaśmiecanie forów żalami na temat DLC, że to się nie podoba, tamto nie podoba. Nic z tym nie zrobicie, tak działa rynek gier i nie do nas należy zmiana tego kierunku, a do wydawców. Dodam więcej - zrozumieć mogę to, że każde DLC ma swoje wady i zalety, ale wymyślanie, że wadą jest to, że info o nim pojawia się przed premierą, bądź wycina tak podstawową nację jak np. Imperium czy właśnie Chaos uważam za przejaw głupoty.
    Ja powiedziałem, co uważam.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Asuryan
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Arroyo Zobacz posta
    Więc gadanie "Chaos w DLC to zdzierstwo" to wg mnie jest zwykła bzdura
    Dokładnie, tym bardziej że nie jest to typowe dlc, a pre-order, swoista nagroda za kupienie kota w worku. Ja się cieszę, że nie zrobili 3 różnych pre-orderów, każdy z osobną dodatkową zawartością, jak to potrafili robić przy innych tytułach.

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Jak to napisać? Chaos wagowo to podium. Coś jak Cesarstwo Niemieckie czy Bizantyjskie w Medku/Francja w Napoleonie. To powinno być w wersji podstawowej.
    Już sama wartość ideologiczna Chaosu jest kosmiczna, bo to największe zło zagrażające pozostałym nacjom (wróg ostateczny).

Jako nacje o mniejszym charakterze wagowym widziałbym np. Kislev czy Bretonie.

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

10. Następujących 2 użytkowników podziękowało Ituriel32 za ten post:

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Śmiem się z Tobą nie zgodzić iturielu z jednej prostej przyczyny - Dawn of War II (inne uniwersum itp.). Dlaczego ten przykład? Tam nie dostaliśmy w podstawce Chaosu, a zamiast nich mieliśmy Tyranidów (tu mamy alternatywę - wampiry). Chaos doszedł tam w DLC Chaos Rising. Wracając, Tyranidzi spełnili swoją rolę i świetnie zastąpili sługi mroku. Tu wampiry zrobią to samo tak czuję

Strona 74 z 267 PierwszyPierwszy ... 2464727374757684124174 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów