Strona 78 z 267 PierwszyPierwszy ... 2868767778798088128178 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 771 do 780 z 2664

Wątek: Dyskusja ogólna o Total War: Warhammer

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    No dobra, wygląda więc na to, że mamy 2 różne punkty widzenia na TW: Warhammer - Ty widzisz Chaos jako największe zagrożenie, ja natomiast po nieudanej inwazji Vardeka Kroma uważam Wampiry za największe zagrożenie, w końcu jego armia zasiliła szeregi nieumarłych. A skoro tak to wygląda, to na bank zaatakują na Imperium niedługo.

Wg mnie właśnie Wampiry będą czymś na miarę Tyranidów z Dawn of War II - wróg wszelkiego życia.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Cześnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    5
    Otrzymał 12 podziękowań w 10 postach
    Na upartego wystarczą dwie nacje: ludzie i chaos. Reszta to dodatki większe: Orkowie, Krasnoludy, Elfy. Mniejsze: Kislev, szczurki. (Ten podział to moje widzimisię.)
    Na upartego wystarczą cztery główne frakcje: Imperium, Zielonoskórzy, Krasnoludy i Wampiry. Elfy mogą spokojnie dojść jako np. Free-LC, a inne frakcje ludzkie to idealny temat na DLC, podobnie np. ze Skavenami.
    Ja na początku myślałem że Chaos ma być nie grywalny i dla tego nie ma go w zapowiedzianych nacjach. Myślałem że ma robić za takich Mongołów z Medka. Czyli na mapie są jakieś ich armie i po jakimś czasie następuje ich oskryptowana (nowe armie z unikalnymi jednostkami i bohaterami) inwazja i wszystko co żyje musi się bronić.
    A skoro ma być grywalny to według mnie powinien być w nacjach podstawowych razem z Ludźmi.

Chaos to typowi antagoniści uniwersum, idąc porównaniem do Medievala właśnie trochę tacy Mongołowie wymieszani z heretykami, są ważnym elementem dla gry, ale nie muszą być grywalni.

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    A skoro ma być grywalny to według mnie powinien być w nacjach podstawowych razem z Ludźmi.
    Powiem tak, są grywalni tak czy siak, ale jak zapłacisz kasę dodatkową/poczekasz na wersję GOTY. Powtórzę jeszcze raz - jeśli komuś żal póki co wydawać pieniądze, które by odłożono na grę, bo nie ma Chaosu, to proponuję poczekać ten rok, dwa na wersję GOTY ze wszystkimi DLC. Od razu kupicie "pełną" grę.

Zresztą nie rozumiem waszych problemów - jak będziecie chcieli grać Chaosem, to go sobie kupicie, żaden problem. Bo i tak są normalnie w grze, ale by nimi grać to tylko trzeba zapłacić. Normalnie będą w grze dodani, tyle że do grania nimi trzeba ich odblokować. Coś a'la skrzynki ze skórkami na broń do CS'a - chcesz unikalną skórkę na np. AK-47? Kup za 1-3 dolary klucz.

EDIT: Może inaczej ujmę ostatni akapit, bo trochę przesadziłem. Chaos będzie normalnie w grze, tylko by nim grać (a zakładam, że są ludzie, którzy gardzą Chaosem w Warhammerze) trzeba będzie zapłacić do 20-30 zł max (no chyba, że przecena będzie). W końcu brak jednej czy paru nacji grywalnych wcale nie dyskryminuje graczy ani na singlu, ani na multi. Ja np. lubię Chaos, ale nim nie zagram, bo większą sympatię mam wobec Wampirów i Imperium.
    Ewentualnie możecie robić jak ja - tradycyjne, staromodne odkładanie paru niepotrzebnych groszy na grę + DLC. Sprawdzona metoda

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Z tego co wiem to w romie2 jak nie kupisz dlc to nie masz rzeczy z nim związanych, np. najemników czy jednostek w nich dodanych.
    Więc jeśli w młotku zrobią podobnie i dodadzą dodatkowe jednostki do tego chaosu to będzie on biedny (jak się nie kupi). Z drugiej strony jeśli nie planują nic dodać, tylko odblokować to też słabo.

EDIT: Może inaczej ujmę ostatni akapit, bo trochę przesadziłem. Chaos będzie normalnie w grze, tylko by nim grać (a zakładam, że są ludzie, którzy gardzą Chaosem w Warhammerze) trzeba będzie zapłacić do 20-30 zł max (no chyba, że przecena będzie). W końcu brak jednej czy paru nacji grywalnych wcale nie dyskryminuje graczy ani na singlu, ani na multi.
    Pisząc nie ładnie, to "kup" i zastosuj się do swojej rady:
    Może dlatego, że po prostu to są moje wymagania odnośnie gry? Zacznijmy od tego, że nie rozumiem tego bólu na temat DLC - jeśli wam się chce narzekać i nie chce się DLC kupować, to nie kupujcie, proste. Oszczędźcie innym swoich żali, bo to głównie zaśmieca forum
    Bo swoim narzekaniem na narzekaczy też zaśmiecasz forum.

A ja nie wiem czy kupię wiec mogę pisać.

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Hmm... nie przypominam sobie, by tak było z DLC z nacjami, co do DLC jednostek to prawda, tak jest właśnie. No nic, czekajmy do premiery, wtedy się dowiemy, jak to z tym DLC będzie.

EDIT: Dlatego też przepraszam za takie ostre słowa wobec "zaśmiecania forum"

Asuryan
    Gość
    Są 4 filary Warhammera Fantasy - Imperium, Krasnoludy (Sigmar bez Ghal Maraza nie został by bogiem), Zielonoskórzy (za walkę z nimi Sigmar dostał Rozłupywacz Czaszek) i Chaos.

Wampiry w ogóle by nie powstały gdyby nie działalność Nagasha, a Nagash by nie został tak potężnym nekromantą, gdyby nie wydobył sekretów mrocznej magii od czarnoksiężnika Mrocznych Elfów.

A, tak gwoli ścisłości Kemmler nie jest wampirem, tylko liczem

7. Użytkownicy którzy uznali post Asuryan za przydatny:

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Właśnie o to mi chodzi, że to nekromanta (Heinrich Kemmler), a jeden ze wskrzeszonych przez niego wrogów życia to Krell, były czempion Khorne'a.

Asuryan
    Gość
    Tylko że ten nekromanta nie ma nic wspólnego z wampirami, więc nie bardzo wiem po co o nim wspominasz przy tej frakcji.

A to, że narzekaniem polityki firmy nie zmienimy, to fakt.

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Cytat Zamieszczone przez Asuryan Zobacz posta
    Są 4 filary Warhammera Fantasy - Imperium, Krasnoludy (Sigmar bez Ghal Maraza nie został by bogiem), Zielonoskórzy (za walkę z nimi Sigmar dostał Rozłupywacz Czaszek) i Chaos.
    Jak by się ktoś pytał to w karcianej wersji młotka: "Warhammer Inwazja" to te nacje są sterowa (są w wersji podstawowej): Imperium, Krasnoludy, Zielonoskórzy i Chaos.
    Elfy Mroczne i Wysokie doszły w pierwszym dużym dodatku i zamknęły pulę nacji głównych. (W podstawce były tylko po 3 ich karty, tak dla wzbudzenia zainteresowania).

Nieumarli, Skaweni, Elfy leśne, Jaszczuroludzie zostali jako nacje neutralne. Choć w 3 lub 4 dużym dodatku uzyskali własne stolice i można było nimi oficjalnie grać, bez konieczności wyboru stolicy od głównej rasy.

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Ale ma ogólnie z Nieumarłymi wspólnego. Skoro dali Kemmlera w 7 (chyba) i na pewno w 8 edycji Kemmlera do AB Wampirów, to coś musi być na rzeczy

Strona 78 z 267 PierwszyPierwszy ... 2868767778798088128178 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów