Strona 79 z 267 PierwszyPierwszy ... 2969777879808189129179 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 781 do 790 z 2664

Wątek: Dyskusja ogólna o Total War: Warhammer

Asuryan
    Gość
    Bo licz jest nieumarłym. Mumie też, a nie zalicza się ich do wampirów. Nagasha gdzie dali? Jeśli też do wampirów, to znaczy że w końcu dorwał uciekinierów i nieudolnych naśladowców i zrobił sobie z nich swe podwórkowe pieski

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Z Nagashem jest śmieszna sytuacja, bo nie widzę go ani w wampirach, ani w TK - jest on wątkiem kampanii do 8 Edycji pt. "End Times - Nagash", co w sumie jest dziwne trochę, tam też mumie są. Także o ile bitewniaka nie zrąbali, to jednak te kampanie są.... dziwne.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Podkomorzy Awatar Wonsz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    237
    Otrzymał 88 podziękowań w 64 postach
    Twoja wola, ja nie zamierzam kupować tego DLC jak i nie kupię pre-ordera. Creative Assembly i SEGA pokazali, że nie można im ufać w tych sprawach.
    "Liczko ma gładkie i mowę kwiecistą
    Czarci ten pomiot z naturą nieczystą
    Życzenia Twe spełni zawsze z ochotą
    Da Ci brylanty i srebro i złoto
    Lecz kiedy przyjdzie odebrać swe długi
    Skończą się śmiechy, serdeczność, przysługi
    W pęta Cię weźmie zabierze bogactwo
    Byś cierpiał katusze, aż gwiazdy zgasną"

Asuryan
    Gość
    Z Nagashem jest ten problem, że jest twórcą wszystkich nieumarłych. Po skaveńskiej truciźnie powrócił do nieżycia by natknąć się na Sigmara z młotem. Teraz podobno znów się budzi. Królowie Grobowców to buntownicy, a Wampirzy Książęta (i Księżniczki) to uciekinierzy z jego niegdyś potężnego imperium nieumarłych.

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    To prawda, Nagash stworzył nieumarłych, tylko zastanawia mnie jedno (nie czytałem TK od razu mówię - mam to w planach). Jak to jest z tymi TK? Jak stali się trupami? Też próbowali przedłużać swoje życie jak z początku Nagash? Czy jak Królowa wampirów z Lachmii?

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Asuryan
    Gość
    To królowie kapłani pozostałych miast Nehekhary, mumifikowani po swej śmierci w piramidach. Wielki Rytuał przemiany Nagasha w licza był tak potężny, że z nich także zrobił ożywieńców.

Stara Gwardia / Ostatni Sprawiedliwy Awatar KLAssurbanipal
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    878
    Otrzymał 980 podziękowań w 526 postach
    Powiem Wam tak, CA tutaj ma większe pole do manewru, niż w przypadku gie historycznych. Wygląd jednostek jest czysto hipotetyczny i różni się przy rysownikach, tak więc CA przekręcając jakiś artefakt nie robi błędu. Tu też działa wyobraźnia.
    P.S. Grałem w Warhammera na studiach i powiem szczerze, że nie miałem aż takiej rozkminy w niektórych przypadkach. Nie chcę być trochę wredny, ale gdyby wśród współczesnej młodzieży - wiedza naukowa, techniczna, polityczna, historyczna, geograficzna - była na poziomie Warhammera, to pewnie i świat wyglądałby inaczej.
    Darowizna dla mnie jako twórcy możliwa tutaj: https://www.paypal.me/klassurbanipal

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez Asuryan Zobacz posta
    Bo licz jest nieumarłym. Mumie też, a nie zalicza się ich do wampirów. Nagasha gdzie dali? Jeśli też do wampirów, to znaczy że w końcu dorwał uciekinierów i nieudolnych naśladowców i zrobił sobie z nich swe podwórkowe pieski
    Wychodzi bardziej na to, że GW pokombinowało w historii i trochę ją zmieniło.

Spoiler: 
    Recent publications from Games Workshop have altered parts of Nagash's story both ancient and current. Forgetting his latest reincarnation and the night of the restless dead, an alliance of his most faithful has been written into his history to tie in with a new expansion pack for Warhammer Fantasy: The End Times, which places Nagash center stage as the great threat looming over the warhammer world, unknown by the inhabitants at large. With the mists of time and the decay of ages on his side, all knowledge of the great necromancer has all but been forgotten, the few scraps referencing the father of death magic locked away in musty tomes deep below Altdorf. In this latest campaign package, the vampire Mannfred Von Carstein, having returned from his defeat at Hel Fenn, has sought new allies in a gambit to return their great master to unlife. With the aid of many old favorites such as Heinrich Kemmler, Krell, Neferata and Arkhan the Black, a powerful ritual has been devised to not only restore Nagash to physical form but also rejuvenate his considerable powers. Spanning many years, the agents of Nagash searched far and wide for each component of the great spell ranging from personal items and treasures from his long life to an 'unblemished soul' of purest quality - stealing the phoenix kings daughter as she departed diplomatic talks from Karaz-a-Karak, the capital of the Dwarf kingdoms. The ritual complete, Nagash has returned to the world with a vengeance, promising untold destruction upon all who draw breath. Gifting his loyal subjects with steeds fashioned by his own hands and imbued with spirits from the underworld, Mannfred, Neferata and Arkhan spearhead Nagash's new legions, uncounted thousands of dead rising up to the call of the great necromancer. With the world largely unaware of the horror returned, Nagash begins his ambitious campaign to end all life and rule over a kingdom of the dead spanning the entire planet...

http://warhammeronline.wikia.com/wiki/Nagash

A propo nieumarłych dla tych, co nie siedzą w fantasy a śledzą ten wątek - do wampirów i ich pomiotów zalicza się tylko te stworzenia, które żywią się krwią, są nieśmiertelne (nie starzeją, ani nie umierają). A licz to mag/czarodziej ogólnie pisząc osoba lub istota władająca magią, która w specjalnym rytuale dokonuje spaczenia swoje duszy lub też zamyka ją w specjalnym artefakcie zyskując tym samym nieśmiertelność oraz znacznie potężniejszą magiczną moc. Ciało się starzeje, ale wraz z latami licz zyskuje coraz to potężniejsze moce. Licze ogólnie zalicza się jako jednych z najpotężniejszych nieumarłych. Co ciekawe w FR są licze, które z charakteru są dobre - http://forgottenrealms.wikia.com/wiki/Baelnorn_lich
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Cytat Zamieszczone przez chochlik20 Zobacz posta
    A propo nieumarłych dla tych, co nie siedzą w fantasy a śledzą ten wątek - do wampirów i ich pomiotów zalicza się tylko te stworzenia, które żywią się krwią, są nieśmiertelne (nie starzeją, ani nie umierają). A licz to mag/czarodziej ogólnie pisząc osoba lub istota władająca magią, która w specjalnym rytuale dokonuje spaczenia swoje duszy lub też zamyka ją w specjalnym artefakcie zyskując tym samym nieśmiertelność oraz znacznie potężniejszą magiczną moc. Ciało się starzeje, ale wraz z latami licz zyskuje coraz to potężniejsze moce. Licze ogólnie zalicza się jako jednych z najpotężniejszych nieumarłych. Co ciekawe w FR są licze, które z charakteru są dobre - http://forgottenrealms.wikia.com/wiki/Baelnorn_lich
    Od zera - licze, a nekromanci to 2 różne jednostki w Warhammerze. Jednym z liczy jest właśnie Heinrich Kemmler, który wskrzesił Krella. Co do ich pomiotów - nie starzeją się, to fakt, ale zamiast ginąć, to wracają do grobów. Ogólnie AB wampirów to są zawsze wampiry, nieumarli (szkielety, zombie, upiory i duchy oraz nietoperze i wilki).
    Wracając jednak do ogólnej dyskusji, ciekawi mnie jak rozwiążą magię wampirów i nieumarłych ogółem. Bo chciałbym, by wampiry mogły tak jak oryginalnie w Warhammer Fantasy wskrzeszać hordy nieumarłych, które by służyły swoim panom.

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez Arroyo Zobacz posta
    Od zera - licze, a nekromanci to 2 różne jednostki w Warhammerze. Jednym z liczy jest właśnie Heinrich Kemmler, który wskrzesił Krella. Co do ich pomiotów - nie starzeją się, to fakt, ale zamiast ginąć, to wracają do grobów. Ogólnie AB wampirów to są zawsze wampiry, nieumarli (szkielety, zombie, upiory i duchy oraz nietoperze i wilki).
    Wracając jednak do ogólnej dyskusji, ciekawi mnie jak rozwiążą magię wampirów i nieumarłych ogółem. Bo chciałbym, by wampiry mogły tak jak oryginalnie w Warhammer Fantasy wskrzeszać hordy nieumarłych, które by służyły swoim panom.
    Nekromanta może zostać liczem jeżeli jest na tyle zdeprawowany i silny, by przeżyć rytuał, a licz dysponuje jego mocami jak podałeś na przykładzie i potrafi nie tylko wskrzeszać, ale i kontrolować pomniejszych nieumarłych. Wampiry i nieumarli to jedno i to samo tak naprawdę, krwiopijca jest po prostu jednym z stworzeń zaliczanych do tej klasy, a podział jest sztuczny.
    A, co do dyskusji - fajnie by było, gdyby można to zrobić na polu walki, a nie tylko po niej.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Strona 79 z 267 PierwszyPierwszy ... 2969777879808189129179 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów