Strona 80 z 267 PierwszyPierwszy ... 3070787980818290130180 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 791 do 800 z 2664

Wątek: Dyskusja ogólna o Total War: Warhammer

Asuryan
    Gość
    Każdy licz to nekromanta (tak jak każdy kwadrat jest prostokątem), nie każdy nekromanta to jednak licz, wampir czy inny nieumarły.
    Z powodu tych (i nie tylko tych) zmian nie podchodzi mi End of Times, choć akurat motyw porwania córki Króla Feniksa fajny, tak się nawet składa że mam odpowiedniego npc-a w PBF-ie Ja mentalnie siedzę w tym uniwersum jakieś 3-4 edycje wstecz, dlatego też mogą być nieścisłości w tym co piszę, a co znajduje się w najnowszej edycji

Cześnik Awatar ares354
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    2
    Otrzymał 13 podziękowań w 11 postach
    Cytat Zamieszczone przez Kobrax Zobacz posta
    Po pierwsze odnośnie porównania do kupna auta. Nie wiem czy się interesowaliście na serio kupnem auta ale obecnie za wiele rzeczy trzeba extra płacić. Radio kosztuje zazwyczaj kilkaset złotych extra ale jest w standardzie(niby)
    Seria TW będzie teraz tak wyglądać, że za normalne rzeczy trzeba będzie extra płacić. Tak jak za większość rzeczy w wielu branżach.
    Polityka firmy się nie zmieni, bo jeżeli jeszcze nie zauważyliście to na tym świecie liczy się kasa. To ona jest na pierwszym miejscu, potem są dopiero ludzie.

Co do TW:W to gra pewnie będzie wspierana DLC dłużej od Romka. Skoro mówili m.in. o bohaterach i generałach w DLC to można się domyśleć że będzie tego ogrom. Ponadto do każdej frakcji można dodać osobne DLC z jej "ulepszeniem". Do tego DLC z nowymi frakcjami, zarówno płatne (większe/ważniejsze frakcje) jak i darmowe (jakieś pomniejsze, nieważne). Oczywiście nie zapominajmy o większych dodatkach, może nawet nowych kampaniach.

Ja mogę śmiało powiedzieć, że rozumiem taką politykę firmy więc jeszcze raz powiem. Nie liczcie, że płakanie na jakichkolwiek forach coś zmieni. Ważniejsze frakcje będą w płatnych DLC (najprawdopodobniej), mniejsze w darmowych bo po co dodawać w aktualizacji jak można to zapisać jako DLC. Darmowe bo darmowe ale jednak DLC. Zwiększy to więc ilość "dodatków" do gry.
    Co do medka 3 i frakcji. Nie liczcie na dużą ilość frakcji. Podstawka to kilka frakcji. Gra powstanie pewnie tylko i wyłącznie dzięki możliwości ogromnej ilość DLC.

Polityka firmy się zmieni, ale według twoich słów nie mamy co na to liczyć, bo wpierasz CA w jej polityce ślepo tłumacząc się że tak to powinno wyglądać... czy Ty wierzysz że DLC to droga która powinno się podążać?. Możesz sobie wierzyć we wróżby czy będzie wspierana czy nie, nie masz pojęcia. Wiemy natomiast że będzie to zbójecka metoda wyzysku. Jakoś są firmy które wydają grę, potrafią ją zaktualizować na nowy silnik i tym co kupili na starym nie każą za swoją ciężką pracę drugi raz płacić, ale Sega pewno by kazała. WASTELAND 2 to świetny przykład że da się robić gry na poziomie bez zbędnej ilości DLC.

Jakoś gigant pokroju EA wrócił po rozum do głowy po NFS Rivals, bo zaczęli przeginać z kopiuj\wklej. Ludzie mają swoje granice, ale tylko tacy którzy ślepo nie wierzą w system. Ale są i tacy którzy mówią że trza iść z duchem czasu, i wspierać bandycką politykę wycinania gotowych zawartości bo tak działa świat... Ciesz się, jesteś wybrańcem który sobie pogra w grę wcześniej niż Ci, którzy nie lubią być okradani.

Nie każdemu musi się owa polityka podobać, ale proszę o powstrzymanie się od głoszenia pewnych tez. Autor postu wie o jakie chodzi.
    Sadam86

Podczaszy Awatar Kobrax
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    43
    Otrzymał 57 podziękowań w 38 postach
    Przede wszystkim wspieram szkolnictwo. Dokładnie rzecz ujmując naukę czytania ze zrozumieniem. W moim poście nigdzie nie wyrażałem swojej aprobaty dla takiej polityki. Tak jak mówiłem czytanie ze zrozumieniem się kłania.
    Rozumiem, że nie kupisz wcale gry bo tylko tak nie będziesz wspierał bandyckiej polityki tej firmy. Życzę Ci byś doczekał się tej swojej upragnionej gry bez bandyckiej polityki.
    Ciekawe tylko kto ją wyda i pod jaką nazwą. Bo na pewnie to nie będzie Total War, a na pewno już nie Warhammer.

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    3
    Otrzymał 1 podziękowanie w 1 poście
    Cytat Zamieszczone przez Kobrax Zobacz posta
    Rozumiem, że nie kupisz wcale gry bo tylko tak nie będziesz wspierał bandyckiej polityki tej firmy. Życzę Ci byś doczekał się tej swojej upragnionej gry bez bandyckiej polityki.
    Ciekawe tylko kto ją wyda i pod jaką nazwą. Bo na pewnie to nie będzie Total War, a na pewno już nie Warhammer.
    Wiedźmin 3

A na poważnie radzę zakończyć wszelakie dyskusje o DLC, polityki firm nie zmienimy.

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    10
    Otrzymał 15 podziękowań w 10 postach
    To forum śledzę już od pewnego czasu, ale dopiero teraz postanowiłem się zarejestrować i zabrać głos w dyskusji. Napiszę na wstępie tylko, że robicie dobra robotę z opisywaniem świata i realiów warhammera.
    Warhammer to moje ulubione uniwersum. Zaczęło się od kart Warhammer Invasion, były książki, były gry wideo, gry planszowe, ostatnio figurki Age of Sigmar (i z pełną świadomością uważam że postąpili słusznie) ale Warhammer Total War to spełnienie gamingowych marzeń. Bardziej dlatego że to Warhammer niż dlatego że Total War. W te drugie też oczywiście grałem i ulubiona grą z serii byłby dla mnie raczej pogardzany Empire.
    Ale przede wszystkim jestem graczem gier wideo. Obecnie trzy konsole i pc. Wszystkie dodatki, dlc, day one edition, zawartość na wyłącznoś, jednorazowe klucze, przepustki sezonowe - nic z tego nie jest mi obce. Łatwiej te rzeczy zaakceptować komuś kto grał chociażby w karciankę kolekcjonerką. Albo grę planszową z dużą ilością dodatków. Regularne dodatki potrafią dać życie takiej karciance na lata. Wprowadzanie nowych mechanik, nowych bohaterów, nowego balansu sprawia, że gra się nie nudzi a ciągle gracz musi główkować jak ułożyć talię żeby dobrze się sprawdzała w otoczeniu nowych kart. To zabawa na pewno nie dla każdego. Koszta też niemałe. Paczka 60 kart (de facto 20 w 3 kopiach) to 50 zł a paczki wychodzą w trakcie cyklu co miesiąc. Przeplatane dużymi paczkami wprowadzającymi np nowe rasy. W tym Total Warze naprawdę jest dużo miejsca na mądre i ciekawe dlc. Nie mam do CA żalu o włożenie Chaosu w dlc. Chyba już nie chce mi się po prostu wojować z firmami. Wracam z pracy, w domu kolejne obowiązki, nie chce mi się wynajdować już dodatkowych problemów w postaci bojkotowania gry na którą czekałem latami. Chcę po prostu odpalić grę i się trochę zrelaksować. Na dzień dzisiejszy biorę edycję kolekcjonerką w przedsprzedaży o ile nie zgłupieją z ceną. Z świadomością że mogą być błędy i będzie mnóstwo dlc. Naprawdę nie mam już czasu, ani ochoty poprawiać ten świat. Będą Leśne Elfy za 30 zł? Biorę, nawet za 50 zł. To moje ulubione uniwersum i biorę tą grę z jej zaletami i z jej wadami.

6. Następujących 5 użytkowników podziękowało Aryann za ten post:

Wojski
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    10
    Otrzymał 13 podziękowań w 13 postach
    Może zamiast płakać nad rozlanym mlekiem ( preorder dlc znaczy sie ) porozmawiamy o czymś bardziej konstruktywnym. Np o tym jakie i kiedy dodatki wyjdą ? Jeżeli dobrze pamiętam to zapowiedzieli 2 niezależne dodatki, ale nie pamiętam żeby puścili parę na temat tego o czym te dodatki będą, czy coś przespałem ?

Edit: albo czy oprócz Lorda będzie można mieć innych Magów?
    Wiadomo coś o jednostkach specialnych np dla danego regionu? Rycerze Pantery, Rycerze Białego Wilka i tak dalej?

8. Użytkownicy którzy uznali post Azradiel za przydatny:

Asuryan
    Gość
    W każdym dodatku po dwie rasy, nowa kampania z tego co pamiętam i nowe mapy, które będą łączyły się z mapą w kampanii głównej.

Wojski
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    10
    Otrzymał 13 podziękowań w 13 postach
    Cytat Zamieszczone przez Asuryan Zobacz posta
    W każdym dodatku po dwie rasy, nowa kampania z tego co pamiętam i nowe mapy, które będą łączyły się z mapą w kampanii głównej.
    No właśnie trochę mnie to intryguje jak to wymyślą. Samodzielna gra tylko z dwoma rasami brzmi dziwnie. Zakładam, że ras będzie więcej ale grywalne tylko dwie nowe jeżeli nie będziesz miał podstawki.
    Czyli dodatek będzie np obejmował Ulthuan i dostajemy wysokie i mroczne elfy jako grywalne rasy. Jak mamy sam "dodatek" to toczymy walkę o Ulthuan jedną z elfich ras i przeszkadzam nam komputer który ma dostęp do wszystkich ras. Jeżeli mamy podstawkę i dodatek to gramy rasą którą chcemy a przechodzenie między mapami pewnie w stylu Empire.

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Samodzielna gra, aczkolwiek będzie się w jakiś sposób te kampanie łączyć. Mam tu na myśli to, że do wydarzeń z podstawki dokleją tamte 2 kampanie i będzie jedna wielka kampania. Tego mogę być absolutnie pewien. Pewnie i tak skoro wydadzą te kampanie, to i DLC do nich wyjdą np. Leśne Elfy, Mroczne/Wysokie Elfy itd.
    Btw. sądzę, że z Wysokimi Elfami będzie tak, że w zależności, w którym królestwie Ulthuanu zwerbujemy oddziały, to będą mieć takie, a nie inne barwy i takie, a nie inne chorągwie. Jeden dodatek obejmuje Elfy i Jaszczuroludzi, a drugi Skavenów i Ogry (tak tylko przypominam).

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Raczej będą to tylko dlc do podstawowego młotka, czyli będzie przypominać konstrukcją Romka, ale to moje przypuszczenia.
    Wszystko rozbija się o wielkość głównej mapy. Jak dadzą małą to może być śmiesznie z poszerzaniem jej, choć Ulthuan najpewniej będzie tak jak w empire, ale od tamtego czasu nie korzystali z tego rozwiązania.
    Jak będzie duża mapa startowa to luz, po prostu tamte skrajne tereny będą gorzej zagospodarowane.
    Plus osobne mini kampanie tematyczne na mniejszych mapach.

Wszystko i tak się rozbija o modowalność mapy, bo z tego co pamiętam to przy Romku/Attyli mówili że ciężko jest mapę przerabiać. Do tego mam obawy o wymagany wysiłek potrzebny do wprowadzania zmian. Stawiam że zdecydują się na wariant do którego potrzeba najmniej pracy.

W przepadku osobnych gier, podejrzewam że będzie przypominać Shoguna2 gdzie podstawkę i dodatek odpalało się z jednego pliku.

Ja jednak najbardziej chciałbym by finalnie była to jedna gigantyczna mapa z wyciętą wodą z przejściami z jednego lądu do drugiego.

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Strona 80 z 267 PierwszyPierwszy ... 3070787980818290130180 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów