Po pierwsze odnośnie porównania do kupna auta. Nie wiem czy się interesowaliście na serio kupnem auta ale obecnie za wiele rzeczy trzeba extra płacić. Radio kosztuje zazwyczaj kilkaset złotych extra ale jest w standardzie(niby)
Seria TW będzie teraz tak wyglądać, że za normalne rzeczy trzeba będzie extra płacić. Tak jak za większość rzeczy w wielu branżach.
Polityka firmy się nie zmieni, bo jeżeli jeszcze nie zauważyliście to na tym świecie liczy się kasa. To ona jest na pierwszym miejscu, potem są dopiero ludzie.
Co do TW:W to gra pewnie będzie wspierana DLC dłużej od Romka. Skoro mówili m.in. o bohaterach i generałach w DLC to można się domyśleć że będzie tego ogrom. Ponadto do każdej frakcji można dodać osobne DLC z jej "ulepszeniem". Do tego DLC z nowymi frakcjami, zarówno płatne (większe/ważniejsze frakcje) jak i darmowe (jakieś pomniejsze, nieważne). Oczywiście nie zapominajmy o większych dodatkach, może nawet nowych kampaniach.
Ja mogę śmiało powiedzieć, że rozumiem taką politykę firmy więc jeszcze raz powiem. Nie liczcie, że płakanie na jakichkolwiek forach coś zmieni. Ważniejsze frakcje będą w płatnych DLC (najprawdopodobniej), mniejsze w darmowych bo po co dodawać w aktualizacji jak można to zapisać jako DLC. Darmowe bo darmowe ale jednak DLC. Zwiększy to więc ilość "dodatków" do gry.
Co do medka 3 i frakcji. Nie liczcie na dużą ilość frakcji. Podstawka to kilka frakcji. Gra powstanie pewnie tylko i wyłącznie dzięki możliwości ogromnej ilość DLC.