Strona 81 z 267 PierwszyPierwszy ... 3171798081828391131181 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 801 do 810 z 2664

Wątek: Dyskusja ogólna o Total War: Warhammer

Cześnik Awatar ares354
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    2
    Otrzymał 13 podziękowań w 11 postach
    Sadam86

Możesz Mi napisać w wiadomości prywatnej jaką to ową tezę głoszę >? Bo o ile wiem, mam prawo mówić wszystko to, co prawnie nie jest zabronione.

@Kobrax

Przykład takiej gry Ci podałem, widać że nie czytasz że zrozumieniem. Wasteland 2 jest takowym, seria Wiedźmina, GTA 4, wymieniać można dużo. Wiedźmin udowodnił że DLC można dostać od twórcy za darmo, za dodatki płacisz, ale dodatki, a nie coś co powinno się znajdować w grze. Podałeś przykład kupna samochodu na 75 stronie, wiesz jak by go sprzedali Ci twórcy TW. Jak byś go zamówił jeszcze przed oficjalnym wejściem do sprzedaży dostałbyś unikatowy kolor tapicerki. Jednak musiałbyś zapłacić za fotel pasażera dodatkowo, bo on już nie jest wliczony w koszt produkcji.

Mam rozumieć że nie mogę krytykować czyiś kolegów, polityki wydawniczej firmy>? Tu mamy tylko pisać jakie to dzieło jest świetne, wybitne etc. Forum jest od wyrażania opinii. I do czasu kiedy ogłoszono iż Chaos dostaniemy w formie płatnej dodatkowo, wspierałem tą serie, ale już nie mam powodów by to robić. Wylewać mogę swoje żale, tak samo jak ktoś swoje zachwyty, dopóki nie obrażam nikogo osobiście, i nie zrobiłem tego w poprzedni poście i nie robię w tym.

A jeśli nie chcecie słuchać krytyki TW Warhammer i CA, to proszę o zmianę nazwy tematu, bo dyskusje ogólną rozumiem jako opinie na temat produktu, pozytywne i negatywne.

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Możesz krytykować politykę firmy i to, że ktoś to popiera, ale nie wolno zachęcać do wiadomo, czego. Jeśli nie wiesz, co zrobiłeś, to proponuję zerknąć na regulamin.

Wracając do tematu dyskusji - skoro CA już tak zrobiła, to zostaje nam się do tego przyzwyczaić. Ciekawe, co będzie dalej. Bo ja liczę jednak na DLC z Bretonnią, pewnie wyjdzie z Kislevem, Estalią i Krasiami Chaosu, w co nie wątpię.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Do porzygu będzie wałkowany temat polityki firmy? Też mi się nie podoba, wyraziłem swoje zdanie i na tym koniec. Kto chce kupi, nikt nikogo nie zmusza, ani też nie odpowiada za cudze pieniądze.

Z tej sytuacji jest kilka wyjść:
    1 - zacisnąć zęby i pogodzić są z nią
    2 - zbojkotować ten i kolejne tytuły, jeżeli sytuacją się pojawi znowu
    3 - napisać skargę, petycję lub coś innego, która może zmusi CA do zmiany polityki
    4 - dalej psuć sobie i komuś nerwy wałkując temat płatnych CA, tyle, że... proponuje każdy kolejny post dotyczący płatnych DLC i stosunku do nich forumowicza (jaki by nie był) traktować jako spam i karać według regulaminu - odnosi się to także do osób funkcyjnych, zgodnie z demokracją, że każdy dostaje to na, co zasłużył . Temat został już rozwałkowany, poszatkowany tak, że kolejne posty nic do niego nie wnoszą.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

4. Użytkownicy którzy uznali post chochlik20 za przydatny:

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Chochlik, dokładnie. Zważmy też uwagę na to, że praktycznie co dział z Total War'ów to wątek, jakie te DLC jest słabe, jaka ta polityka jest zła itp. Rozwiązania te mi się bardzo podobają.

I powtarzam zatem ostatni raz. Koniec dyskusji na temat polityki firmy i DLC.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Asuryan
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Arroyo Zobacz posta
    Btw. sądzę, że z Wysokimi Elfami będzie tak, że w zależności, w którym królestwie Ulthuanu zwerbujemy oddziały, to będą mieć takie, a nie inne barwy i takie, a nie inne chorągwie. Jeden dodatek obejmuje Elfy i Jaszczuroludzi, a drugi Skavenów i Ogry (tak tylko przypominam).
    Akurat Lustria i Naggaroth blisko siebie leżą, a Ulthuan pomiędzy. To nie jest problem by zrobić osobną kampanię, gdzie grywalne będą HE, DE i Jaszczury (a w niegrywalnych wampiry, skaveni i Chaos). Dodatkowe mapy mają być jak puzzle, które można będzie dołączyć do głównej kampanii z tego co zrozumiałem z zapowiedzi.

Cytat Zamieszczone przez ares354 Zobacz posta
    I do czasu kiedy ogłoszono iż Chaos dostaniemy w formie płatnej dodatkowo
    Kłamstwo. Ogłoszono tylko, że Chaos będzie w pre-orderze. Nigdzie jeszcze nie ogłoszono, że wyjdzie jako płatny dodatek (pewno tak się stanie, ale póki co tego nie ogłoszono). Śmiałbym się, jakby Ci co nie zakupili tej gry w przedsprzedaży po premierze gry nigdy tego Chaosu nie mogli sobie dokupić

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Prawdopodobnie tak właśnie będzie. Swoją drogą to moje rozwiązanie byłoby świetne zarówno dla Imperium, jak i Wysokich Elfów i Skavenów. Zważywszy na wydane przez GW osobne 3 książki z cyklu "Uniforms & Heraldry of the Empire/High Elves/Skaven".

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Cytat Zamieszczone przez Asuryan Zobacz posta
    Akurat Lustria i Naggaroth blisko siebie leżą, a Ulthuan pomiędzy. To nie jest problem by zrobić osobną kampanię, gdzie grywalne będą HE, DE i Jaszczury (a w niegrywalnych wampiry, skaveni i Chaos). Dodatkowe mapy mają być jak puzzle, które można będzie dołączyć do głównej kampanii z tego co zrozumiałem z zapowiedzi.
    Oby dało się z tych puzzli złożyć całą układankę. Choć trochę obawiam się wody, bo w tym aspekcie TW są słabe. A za wiele nie pamiętam jak wygląda flota w Młotku (wszak większość akcji dzieje się tam w środku kontynentu).

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Problem w tym, że wiele bitew morskich w historii Warhammera nie było, ba - może nawet nie było, no może poza małymi starciami Norsmenów czy powstaniem Wybrzeża Wampirów.

Asuryan
    Gość
    Starcia floty będą automatyczne, tak jak w Rome czy Medievalu 2. Pewno z tego powodu, że w innym przypadku musieli by wykupić dodatkowo licencję na Man o'war. A bitwy morskie w historii uniwersum Warhammera jak najbardziej były.

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Albo walnęliby jak w Rome II/Attyli, czyli nudne do bólu starcia poprzez walnięcie jednym okrętem w drugi (coś a'la zabawa taran vs brama).

Strona 81 z 267 PierwszyPierwszy ... 3171798081828391131181 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów