Strona 83 z 267 PierwszyPierwszy ... 3373818283848593133183 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 821 do 830 z 2664

Wątek: Dyskusja ogólna o Total War: Warhammer

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez Arroyo Zobacz posta
    +2 Dodatek będzie o Skavenach i Ograch
    Jakoś ogry mi średnio pasują jako nacja grywalna, bo nie odegrały one jako frakcja znaczącej roli w Młotku, zresztą, gdzie ich ziemie są położone? Daleko od właściwych terenów fabuły gry, granicząc z Cathay.

Spoiler: 

Po drugie - armia ogrów będzie nie do pokonania, lub też uda się to przy dużych stratach własnych. Ich przeciętna jednostka będzie miała bardzo dobre statystyki przy dużym hp. I teraz dołóżmy fakt, że komp oszukuje i idzie na nas kilka takich armii... Ogry mają oczywiście słabsze jednostki w swojej armii -gnoblary - coś na kształt goblinów, tyle, że jeszcze głupsze i słabsze od nich.

Spoiler: 

katapulta gnoblarów:

Podsumowując - ta frakcja nie będzie zbyt silna mając takie jednostki, nawet jeżeli będą bardzo drogie? - http://www.cytadela.pl/modules.php?n...rticle&sid=331
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Mimo, że średnio pasują, to jednak będą w grze jako frakcja grywalna. Cóż zrobić. Niemniej pewnie i tak dadzą ich jako hordę, bo inaczej raczej się nie da.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Dali ich chyba tylko dla tego, że jest do nich AB i tyle. I po raz kolejny można tylko wyrazić żal, że nie zobaczymy innych frakcji tylko dla tego, że nie ma do nich podręczników
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.

Księga XVI

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Oj nie przesadzajmy - większym bólem jest to, że wiele nacji z poprzednich edycji nie będzie :C W tym Kislevu i Krasiów Chaosu pewno. A i z 3 edycji Piratów z Sartosy (tu mam na myśli jedną-4 jednostki) i Norski.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    10
    Otrzymał 15 podziękowań w 10 postach
    I tak nie widzę powodu do narzekań. Nawet gdyby poprzestali na czterech rasach z podstawki to i tak będziecie mieli większą różnorodność niż w dowolnym TW z kilkunastoma nacjami. Tu różnice są widoczne gołym okiem,a nie że łucznik Rzymian zadaje 1 dmg, Egipcjan 2 dmg, a Celtów 3 dmg. Podejrzewam, że nawet z dwiema rasami z Warhammera będzie więcej różnic niż łącznie między wszystkimi z Rome 2. Różnice nie tylko w statystykach jednostek, ale w systemie ekonomicznym, zarządzaniu państwem, magią, pewnie liczebnością wojsk, skillami specjalnymi. Warhammer ma wszelkie możliwości stać się najlepszym Total Warem w historii.

6. Następujących 2 użytkowników podziękowało Aryann za ten post:

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Cytat Zamieszczone przez Aryann Zobacz posta
    I tak nie widzę powodu do narzekań. Nawet gdyby poprzestali na czterech rasach z podstawki to i tak będziecie mieli większą różnorodność niż w dowolnym TW z kilkunastoma nacjami. Tu różnice są widoczne gołym okiem,a nie że łucznik Rzymian zadaje 1 dmg, Egipcjan 2 dmg, a Celtów 3 dmg. Podejrzewam, że nawet z dwiema rasami z Warhammera będzie więcej różnic niż łącznie między wszystkimi z Rome 2. Różnice nie tylko w statystykach jednostek, ale w systemie ekonomicznym, zarządzaniu państwem, magią, pewnie liczebnością wojsk, skillami specjalnymi. Warhammer ma wszelkie możliwości stać się najlepszym Total Warem w historii.
    Zdajesz sobie sprawę, że porównujesz fantasy do rzeczywistości? Więc, normalnością jest to, że będzie większa różnorodność.
    Przepis na idealną kawę:

Księga XVI

Wojski
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    10
    Otrzymał 13 podziękowań w 13 postach
    Czy Królestwa Ogrów nie są zaraz za Górami Krańca Świata? To wcale nie tak odległe tereny. Plus dodatek z nimi może zawierać mapę właśnie tamtych terenów.
    Co więcej nie jest powiedziane, że nie zobaczymy Kislevu, Norski, Krasnoludów Chaosue ( wstaw swoją ulubioną rasę ) jako DLC.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Cytat Zamieszczone przez Azradiel Zobacz posta
    Czy Królestwa Ogrów nie są zaraz za Górami Krańca Świata? To wcale nie tak odległe tereny. Plus dodatek z nimi może zawierać mapę właśnie tamtych terenów.
    Zerknij do mojego pierwszego postu, masz tam mapę świata. Królestwa Ogrów leżą za Mrocznymi Ziemiami, więc byłoby połączenie z resztą.
    Przepis na idealną kawę:

Księga XVI

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    chochlik, zgodzę się z Tobą, ale wydaje mi się, że jednak będzie to nacja - horda jak wojownicy Chaosu.

Wojski
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    10
    Otrzymał 13 podziękowań w 13 postach
    Zerknij do mojego pierwszego postu, masz tam mapę świata. Królestwa Ogrów leżą za Mrocznymi Ziemiami, więc byłoby połączenie z resztą. .
    Ta mapka wyświetla się jako straszna miniaturka nic na niej nie widzę. Zaraz sobie wygooglam jakąś mapę. Podpierałem się Wiki :
    The Ogre Kingdoms, also known as the Mountains of Mourn, is a harsh and unforgiving landscape just east of the World's Edge Mountains, west of the Kingdom of Ind, and west and northwest of the empire of Cathay.
    Jest napisane, że zaraz na wschód. Więc założyłem, że jakiś wielkich odległości nie będzie.
    Oczywiście może to też być horda jak sugeruje Arroyo, ale wtedy jaką mapę byśmy dostali ? Zakładam, że mapy w dodatkach będą jakoś połączone z rasami jakie w tych dodatkach wejdą.

Edit: pogooglałem mapy, ja bym obstawiał, że skoro Ogry i Skaveny to dojdzie mapa Dark Lands i to by tłumaczyło chyba.

Strona 83 z 267 PierwszyPierwszy ... 3373818283848593133183 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów