Strona 86 z 267 PierwszyPierwszy ... 3676848586878896136186 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 851 do 860 z 2664

Wątek: Dyskusja ogólna o Total War: Warhammer

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Nie jest wysoka dla Ciebie Niektórzy muszą harować dzień i noc, by mieć te figurki (jeśli nie wliczymy do zarobków wydatki na dom, ogrzewanie, prąd itp. i może na rodzinę). Zresztą jak mówiłem - ja skończyłem z Warhammerem na 8 edycji i nie uznaję End Times ani tej herezji "Age of Sigmar" i nawet wołem mnie nie przekonacie, że to w ogóle może być dobre.
    I nie, to nie moda na sukces - to po prostu twór (przepraszam za wyrażenie) kretyna, jakim jest Matt Ward i do niego, jak i do GW należy mieć pretensje (do Matta za wtykanie swych brudnych łapsk do tego uniwersum, a GW za zaakceptowanie tego momentu w historii Warhammera).

Może inaczej, po prostu nie mogę zrozumieć, jak można bronić czegoś, co zniszczyło uniwersum znane nam wszystkim i sprowadziło je do poziomu rynsztoku dla zarobienia kasy z (przepraszam za to określenie) naiwniaków sądzących, że to jest tak bardzo spójne z uniwersum jak Wampiry z Warhammer 40.000 (dziwne porównanie, acz trafne).

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Wojski
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    10
    Otrzymał 13 podziękowań w 13 postach
    Chyba bardziej 300zl za starter. Do tego dochodzą kwiatki jak armia driad za 600 zl :-D i inne "pakiety", najbardziej rozbawił mnie pakiet do nowych lizardmenów za tysiąc funtów. Najtańszych cen GW nigdy nie miało a ostatnio ciągle je podnosi z tego co kojarzę.

Ze bliżej mu do 40k to wiem, mowię tylko że z tego co czytałeś na opinie graczy to zasady są ponoć bardzo słabe i uproszczone.

Asuryan
    Gość
    Arroyo, zrozumieć jest bardzo łatwo, ale zaakceptować o wiele trudniej. Po prostu GW kasa musi się zgadzać, a kasę mają głównie ze sprzedaży figurek. A rynek, jak nie będzie zmian, w końcu się nasyci.

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Azradiel, dlatego ja nie zaopatruję się w AoS, tylko w 8 edycję WFB jeśli już, bo tam naprawdę się postarali (te dodatkowe jednostki u nacji podstawowych wg mnie zrobią duże wrażenie na graczach ). Biorąc pod uwagę ceny w sklepie, gdzie czasem bywam to dość tanio schodzi 8 edycja, ale AoS to drożyzna jakich mało.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    9
    Otrzymał 29 podziękowań w 23 postach
    Cytat Zamieszczone przez Aryann Zobacz posta
    Ponoć sprzedaż figurkowego Warhammera leżała i kwiczała (8 edycji). GW miało ją utrzymywać w nieskończoność i patrzeć jak co roku mają coraz słąbszą sprzedaż zaś konkurencja coraz większą? Mogli albo olać Stary Świat, albo pchnąć go na nowe tory. Wybrali to drugie. Dobrze, niedobrze - okaże się. Moim zdaniem wybrali nie najgorszy kompromis. Zmienia się background, zostaje większość bohaterów i większość ras. Otwiera to nowe możliwości poprowadzenia fabuły i wpuszczenia trochę świeżego powietrza.
    Najbliższe gnojenie przez starą gwardię i prawdziwych fanów już w grudniu, przy okazji Przebudzenia Mocy.
    .
    Grono graczy battlowych to grono ograniczone, a tak się składa że ludzie którzy grają w to od lat mają swoje figurki i niczego więcej nie potrzebują poza jakimiś wyjątkami. Znam ludzi, którzy mają po 12 000 pkt w krasnoludach, zielonoskórych czy wampirach - setki figurek. Aby zaczęli kupować figurki na rynku pierwotnym GW musiałoby ich skłonić do zmiany armii, wymyślić jakiś nowy oddział, który stanowi rozpiskowe "must have" albo wypuścić naprawdę fajne figurki. Największy potencjał zakupowy prezentują nowi gracze, ale i tutaj jest problem bo na rynku wtórnym jest masa figurek i istnieje mnóstwo firm, które produkują alternatywne figurki.

Stary Świat był pozbawiony potencjału sprzedażowego. Należało więc go zniszczyć i stworzyć coś innego. Coś na tyle odróżniającego się od starego uniwersum, żeby trudno było użyć starych figurek tudzież figurek alternatywnych firm. Taki nowy początek.

Żeby zachęcić graczy do wejścia w AoS skala bitew jest na razie mała - to nieco ogranicza koszt początkowy. Ale to się pewnie będzie zmieniało z edycji na edycję. Oczywiście jeśli inne edycje w ogóle będą, bo jak dla mnie ten projekt zakończy się porażką.

Ale cieszę się, ze postawili kreskę na Starym Świecie, bo raz że nie będą już więcej zaleczyli tego świata swoimi pomysłami, a dwa ze zapewne dzięki temu zostały zapoczątkowane takie projekty jak Warhammer Total War czy Mordheim. Wątpię, aby sprzedali licencję, gdyby zdecydowali się na dalsze wykorzystywanie tego uniwersum do sprzedaży ludzików.
    "********* ***** ********** ******, *************" - Zbigniew Stonoga (cenzura na prośbę moderacji )

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Wróćmy jednak do dyskusji o TW: Warhammer, bo trochę odbiegamy od tematu, schodząc na politykę tym razem GW. Wracając do Total War: Warhammer - zastanawia mnie, kiedy wypuszczą gameplay z Chaosu.

Asuryan
    Gość
    Komputerowy Mordheim nawet dość fajnie wyszedł, choć nie grałem w figurkową wersję, tylko obserwowałem rozgrywkę.
    Quest trochę skopali w porównaniu do oryginału, ale fajnie że coś się dzieje.
    Przydałby się jeszcze porządny RPG.

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Póki co to i tak wypuszczono też siekankę rodem z Left 4 Dead, z tym, że walczymy ze Skavenami. Wg mnie ciekawa gra, ale to głównie z powodu tego, że lubię takie survivalowe gierki

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    10
    Otrzymał 15 podziękowań w 10 postach
    Cytat Zamieszczone przez Arroyo Zobacz posta
    Nie jest wysoka dla Ciebie Niektórzy muszą harować dzień i noc, by mieć te figurki (jeśli nie wliczymy do zarobków wydatki na dom, ogrzewanie, prąd itp. i może na rodzinę).
    Żeby kupić sobie ten starter i farbki sprzedałem dwie gry planszowe i dwie konsolowe. I żeby żona mnie nie zabiła. Na figurki łącznie wydałem 600 zł. Z tamtego budżetu jeszcze trochę zostało. Pisałeś wcześniej, że kupujesz army booki i podręczniki dla samego fluffu. To chyba też drogi biznes? jedna taka książeczka to minimum 100 zł.

Cytat Zamieszczone przez Arroyo Zobacz posta
    Może inaczej, po prostu nie mogę zrozumieć, jak można bronić czegoś, co zniszczyło uniwersum znane nam wszystkim i sprowadziło je do poziomu rynsztoku dla zarobienia kasy z (przepraszam za to określenie) naiwniaków sądzących, że to jest tak bardzo spójne z uniwersum jak Wampiry z Warhammer 40.000 (dziwne porównanie, acz trafne).
    Myślę, że to zależy od tego czym dla Ciebie jest Warhammer. Dla mnie Warhammer to rasy. Warhammer to Chaos, Zielonoskórzy, Elfy i Imperium ciągle napieprzający się ze sobą o to albo o tamto. Moja przygoda z Warhammerem zaczęła się na poważnie przy karciance Warhammer Invasion. To głównie wystawianie różnych jednostek na stół i nacieranie twierdzy przeciwnika (gra wbrew temu opisowi jest bardzo złożona i wymaga wiele umiejętności). Nie ma tam Kislevu, opisów takich czy innych zwyczajów, historii, architektury. Nie jestem przywiązany do backgroundu Warhammera. Podobnie wyglądają planszówki np. Chaos w Starym Świecie. Warhammera 40k znam za to głównie z Dawn of War 2 i ostatnio z Warhammer Conquest (kolejna karcianka).
    Toteż jeśli Ty jesteś erpegowcem to rozumiem twój żal. Tam opisy robią za podstawę.
    Cytat Zamieszczone przez Azradiel Zobacz posta
    Chyba bardziej 300zl za starter. Do tego dochodzą kwiatki jak armia driad za 600 zl :-D i inne "pakiety", najbardziej rozbawił mnie pakiet do nowych lizardmenów za tysiąc funtów. Najtańszych cen GW nigdy nie miało a ostatnio ciągle je podnosi z tego co kojarzę.
    http://sklep.gamelord.pl/pl/p/Age-of...-startowy/2775
    Tutaj kupowałem.

Musisz zauważyć, że te driady czy lizardmeni to już reedycje, które normalnie się kupowało w kilku oddzielnych pudełkach. Tu masz armie z która od razu możesz wyjść na stół i grać jak równy z równym

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    RPG'owcem nie, strategiem rodem z Total War już tak I mówiąc "rodem z Total War" mam na myśli głównie multi, gdzie staram się doskonalić swe umiejętności
    Tyle, że na książki można samemu odłożyć/kupić po przecenie - ja ze starych edycji jeszcze skupuję za 50-60 zł. Jak wspominałem, Armybooki służą mi jedynie za źródło wiedzy o danym świecie fantasy i armiach każdej z ras.
    Dodam więcej, większość skupuję z portalu olx.pl od ludzi wystawiających AB na sprzedaż, przez co zaoszczędzam z 50 zł max.

Strona 86 z 267 PierwszyPierwszy ... 3676848586878896136186 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów