Strona 88 z 267 PierwszyPierwszy ... 3878868788899098138188 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 871 do 880 z 2664

Wątek: Dyskusja ogólna o Total War: Warhammer

Wojski
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    10
    Otrzymał 13 podziękowań w 13 postach
    Cytat Zamieszczone przez Asuryan Zobacz posta
    Nie jest pewne że Archaon bedzie jako jeden z Lordów. Na razie wiemy tylko o 2 z nich - Kholeku Pożeraczu Słońc (Khorne) i Sigvaldzie (Slaanesh).

Swoją droga ja pamiętam czasy kiedy wampiry, mumie i Nagash stanowili jedna armię
    Wiemy

Three new Legendary Lords.
    Lead the Chaos Warriors as one of three new Legendary Lords, each with their own unique bonuses:

Sigvald the Magnificent:

Beautiful from birth, Sigvald’s fondness for hedonistic excess saw him exiled from his tribe but also gained him a powerful patron: Slaanesh. Now, he heads an army devoted to himself. Slaying anything he deems ugly or unsavoury, he fights as much for his perverse ego as he does for Slaanesh.

Kholek Suneater:

Kholek Suneater is a formidable figure to behold. A gigantic Dragon Ogre, believed by many to be the second eldest of all Dragon Ogres, he towers over the battlefield swinging his gigantic hammer with ease. He is considered by some to be a God.

Archaon the Everchosen:

A former Sigmarite Templar, Archaon stumbled upon an ancient doctrine that contained within the secrets of his faith. Renouncing his allegiance to Sigmar he journeyed north to the dreaded Chaos Wastes to offer his service to the Chaos Gods. Here, the Ruinous Powers gave him their blessing to set out on his quest to become the Everchosen; the Lord of the End Times.
    Mozna na steamie wyczytać:
    http://store.steampowered.com/app/404010/

2. Użytkownicy którzy uznali post Azradiel za przydatny:

Asuryan
    Gość
    Dzięki, jakoś to przeoczyłem. Ja tez bym widział podział Chaosu na poszczególnych bogów z możliwością wasalizacji innych lub stworzenia konfederacji.

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    No cóż, Asuryan, to byłoby fajne, ale raczej CA i GW się nie chce tego robić Na szczęście Sigvald będzie grywalny ^^

Zresztą o ile się nie mylę to było kilka takich przypadków, gdy Wojownicy 4 bogów Chaosu łączyli się w jedną armię - Asavar Kul w 2302 roku KI czy np. w Mark of Chaos Thorgar Okrwawiony

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Asuryan
    Gość
    Owszem, były takie przypadki, ale to było na zasadzie zabrania na wojnę wasali lub kruchego sojuszu.

Padło pytanie o Wampirzych Hrabiów. Według mnie już ich skopali dając tylko Sylvanię. VC to nie tylko ród Carsteinów, choć ten jest najbardziej znany w Imperium. To także Lahmie ze stolicą na Srebrnym Szczycie (org Pinnacle, nie wiem czy dobrze tłumaczę), to również wampirzy rycerze z zakonu Krwawego Smoka, to wreszcie zdeformowani Necrarchowie. Jeden z wampirów nawet w Lustrii stworzył sobie swoje imperium. Do tego można jeszcze dodać Strigoi, choć ich akurat hrabiami ciężko nazwać.

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Powiem tak - Sylvania wg mnie jest właśnie najbardziej rozpoznawalna z nacji Wampirów, stąd pewnie tylko dodanie ich póki co. Ale pewnie dostaniemy Rycerzy Krwawego Smoka z Twierdzą Krwi, a także Lahmie. Zakładam, że Wybrzeże Wampirów pojawi się w dodatku z Elfami i Jaszczurami, bo to pewne bardziej, niż nam się wydaje. Zakładam jednak, że dadzą też przeklętą baronię Mousilon (chyba tak się to pisze, jak nie, to proszę o poprawę).

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Asuryan
    Gość
    Mousillon (tak się to pisze) Miasto Przeklętych to nie tylko Ożywieńcy, ale także mutanci.
    Z Warhammer wiki:
    Mousillon, the damned city, is in a deplorable state: over half of the houses are abandoned, stone and wood are rotting, fungus cover the walls. Because of the bad drainage and the swampy ground, the dead are buried above ground, often in fortified graves guarded by family guards to avoid grave robbing by the many anatomists and necromancers who hope to conduct their studies on the dead specimens. Some even make business out of selling corpses. The graveyards of Mousillon are larger than the city itself. The wells are rumoured to be poisoned with warpstone and many mutants lurk the streets of Mousillon together with Ghouls and Undead creatures.
    There is the tale of Jacques de Noirot who, in his experiments with Necromancy, accidently rose all the dead in the cemeteries around Mousillon, but couldn't control them. He was killed by the Undead he animated and they rampaged through the city.

There are still citizens in the city, as well as disposed knights who seek refuge, and malformed peasant who have been driven out of their homes. The descendents of the bloodline of Mousillon rule them with absolute authority. They wear black armour, never raise their visors and are decadent and corrupt. Once in a while a group of knights enter the streets to hunt the evil things and clear the ruins of the monstrosities that live within. It is rumoured that Louen Leoncoeur, the present king of Bretonnia might soon proclaim a new war against the City of the Damned to burn it to the ground.

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez Azradiel Zobacz posta
    Liczmistrz! Oj tak to może być świetna armia. Katapulta strzelająca płonącymi czaszkami, rydwany mniam. Może jakiś Liczdragon - to się chyba Zombie Dragon nazywa w warhamerze, nie ?
    Liczdragon, coś takiego nie występuje w Młotku, a przynajmniej ja o tym nic nie wiem. Ten rodzaj nieumarłego (nazwa mało poprawna zresztą) występuje w FR i nosi moim zdaniem bardziej adekwatną nazwę drakolicza. Powstaje wyniku dobrowolnego udziału złego smoka w pewnym rytuale przeprowadzonym przez Kult Smoka, w ten sposób powstaje ten nieumarły, który mocą dorównuje, a nawet przewyższa licze.
    A zombii dragony są nawet już ujawnione:

Spoiler: 
    Ostatnio edytowane przez chochlik20 ; 01-11-2015 o 10:21
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Jeśli już to ożywione smoki, a nie żadne zombie dragony i inne dziwne nazwy (potwierdzone w 7 polskiej edycji Warhammera).
    Co dalej? A no tak - bohaterowie. Wydaje mi się, że przy wampirach będą tak: Kemmler i Mannfred. Jak jednak trzech, to jeszcze Krell.

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez Arroyo Zobacz posta
    Jeśli już to ożywione smoki, a nie żadne zombie dragony i inne dziwne nazwy (potwierdzone w 7 polskiej edycji Warhammera).
    Co dalej? A no tak - bohaterowie. Wydaje mi się, że przy wampirach będą tak: Kemmler i Mannfred. Jak jednak trzech, to jeszcze Krell.
    W polskiej(!) jak słusznie zauważyłeś, ale jak będzie to po angielsku?
    Zombii Dragon - choć brzmi to dziwnie, ale nazwa jest adekwatna, bo mówimy o ożywionym truchle smoka. - http://www.games-workshop.com/en-PL/...uestid=3289644

Ja czekam na filmik z Wampirami w roli głównej
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Wojski
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    10
    Otrzymał 13 podziękowań w 13 postach
    Mniejsza o nazwę Co system/konwencja to inna nazwa. Osobiście był bym za używaniem nazw angielskich. Jakoś "undead" bardziej mi pasuje niż różnej maści "ozywieńcy","nieumarli" i tak dalej.

Strona 88 z 267 PierwszyPierwszy ... 3878868788899098138188 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów