Strona 90 z 267 PierwszyPierwszy ... 40808889909192100140190 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 891 do 900 z 2664

Wątek: Dyskusja ogólna o Total War: Warhammer

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Cytat Zamieszczone przez chochlik20 Zobacz posta
    Ujawnili, Imperium, ujawnili orków i gobliny, pokazali kransoludy, był też Chaos, a ja się pytam, a gdzie Sylvania?!
    Ujawnili Chaos, ale nie bitwę z udziałem jego

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez Arroyo Zobacz posta
    Ujawnili Chaos, ale nie bitwę z udziałem jego
    Bardziej logiczne wydaje mi się pokazanie najpierw frakcji początkowych, mechaniki gry, a dopiero wisienką na torcie powinien być Chaos w pre.. a tymczasem sami mają chaos
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Cytat Zamieszczone przez chochlik20 Zobacz posta
    Bardziej logiczne wydaje mi się pokazanie najpierw frakcji początkowych, mechaniki gry, a dopiero wisienką na torcie powinien być Chaos w pre.. a tymczasem sami mają chaos
    CA już od dawna robi z logiki pannę lekkich obyczajów, więc narzekania nic nie zmienią Zobaczymy, czy jutro coś wyjdzie, a potem będziemy mogli ponarzekać/wychwalać A chaos to mają w firmie od dawien dawna - mowa tu o "specjaliście" od AI i Lustedzie

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

4. Użytkownicy którzy uznali post Arroyo za przydatny:

Asuryan
    Gość
    Zauważyliście że Młotek w pre-orderze ma mieć tyle samo grywalnych frakcji co NTW? Przypadek?

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    9
    Otrzymał 29 podziękowań w 23 postach
    Magia liczb nie zadziałała tym razem i wciąz nie mamy nowego gameplaja
    "********* ***** ********** ******, *************" - Zbigniew Stonoga (cenzura na prośbę moderacji )

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    10
    Otrzymał 15 podziękowań w 10 postach
    Z racji braku newsów dotyczących Warhammer TW pozwolę sobie podać pewne statystyki, które przynajmniej wydały mi się bardzo zaskakujące. Może statystyki to za dużo powiedziane, bo widzę tylko 76 głosów, ale zawsze to coś. Otóż na pewnym forum poświęconym bitewniakom figurkowym założono temat z sondą, w której poproszono o wskazanie swojej ulubionej armii z tego uniwersum (Warhammer Fantasy Battle/ Age of Sigmar). Przechodząc do wyników:

What's your favourite army?
    Beastman 5% [ 4 ]
    Bretonnia 5% [ 4 ]
    Daemons of Chaos 0% [ 0 ]
    Dark Elves 3% [ 2 ]
    Dwarves 9% [ 7 ]
    High Elves 1% [ 1 ]
    Lizardmen/seraphon 12% [ 9 ]
    Stormcast Eternals 12% [ 9 ]
    Ogres 8% [ 6 ]
    Orcs and Goblins 8% [ 6 ]
    Skaven 11% [ 8 ]
    Vampire Counts 12% [ 9 ]
    Wood Elves 3% [ 2 ]
    Tomb Kings 3% [ 2 ]
    Empire 3% [ 2 ]
    Warriors of Chaos 7% [ 5 ]
    Total Votes : 76

Źródło: http://www.dakkadakka.com/dakkaforum...ewResults=true

Co jest zaskakujące? Prawie zupełnie odwrócone proporcje popularności armii w literaturze/grach wideo/ grach planszowych/ grach karcianych z bitewniakiem. W każdej grze wideo o Warhammerze co macie? No Imperium, Orków i Chaos. Co widzimy? Np. Demony 0 głosów a Imperium (!) 2 głosy.
    Najpopularniejsze armie? I tu robi się ciekawie. JASZCZUROLUDZIE (!!), Wampiry i Stormcast Eternals () na pierwszym miejscu. Tuż za nimi Skaveni.
    Nie wiem jak wy, ale ja w tych produkcjach ze świata Warhammera, z którymi się zapoznałem albo w ogóle nie uświadczyłem lizardmenów i wampirów (nie wspominając o Stormcastach) albo był to jakiś margines, ciekawostka. Kiedy myślę Warhammer to widzę Imperium ścierające się Chaosem a na drugim planie biją się Orkowie z Krasnoludami. Dalej widzę Wysokie Elfy (1 głos) walczące o Ulthuan z Mrocznymi Elfami (2 głosy). Jeśli przyjąć, że ta ankieta jest w jakiś sposób miarodajna, to jak to możliwe, że jej wyniki aż tak się różnią od spodziewanych?

I mając świadomość, że nie wszyscy na tym forum to miłośnicy Młotka, tylko też ludzie od Total Warów zadam wam to samo pytanie:
    Która armia jest Waszą ulubioną lub najbardziej was kręci i dlaczego?

Pozwolę sobie zacząć. Spośród wszystkich produkcji z jakimi dane było mi się zapoznać z Warhammera największe wrażenie zawsze robił na mnie Chaos, a konkretnie to jak ludzie dążący do potęgi byli w stanie wiele dla niej poświęcić. Stać się wybrańcem mrocznych bogów. Zaprzedać się mocy. Dlatego mój wybór padłby pewnie na Warriors of Chaos.

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Jeśli już chcesz gadać o figurkowym Warhammerze, to odsyłam tutaj:
    http://forum.totalwar.org.pl/forumdi...57-Gry-bitewne i tu winien być założony jeden osobny temat od Warhammera Fantasy Battle.
    A co do zarzutu o wampiry - a Mark of Chaos? Masz tam jeden wątek, gdy Stefan zabija wampira. A także Dark Omen, który jest o nekromantach
    A co do Stormcast Ethernal - mnie tam ta rakogenna nacja nie interesuje, bo dla mnie Age of Sigmar to stek bzdur i tego nie zmienicie

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    10
    Otrzymał 15 podziękowań w 10 postach
    Ale nie odpowiedziałeś na zadane pytanie Arroyo. Więc powtórzę: Która armia jest twoją ulubioną i dlaczego to Imperium? Zgaduję po pracy jaką włożyłeś w opis tej rasy na tym forum.

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Właśnie Imperium nie jest moją ulubioną rasą, a zarazem jedną z kilku ulubionych nacji. Bo z ulubionych mam 3:
    Imperium, Bretonnię i przede wszystkim Wampiry. Z czego tą ostatnią niestety ograniczam do Carsteinów Dlaczego właśnie Carsteinów? Bo większego burdelu w Imperium to nie dało się zrobić w okresie wojny domowej. Ale dodając jeszcze Imperium i Bretonnię to powiem już, czemu:
    Bretonnia - fenomenalne odwzorowanie klimatu rycerstwa i rycerzy Graala w konwencji fantasy.
    Imperium? Bo to najpotężniejsza frakcja w uniwersum Warhammera Fantasy wg mnie i zarazem z sympatii, jaką darzę do Burzy Chaosu.

Wojski
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    10
    Otrzymał 13 podziękowań w 13 postach
    Cytat Zamieszczone przez Arroyo Zobacz posta
    Bretonnia - fenomenalne odwzorowanie klimatu rycerstwa i rycerzy Graala w konwencji fantasy.
    Ale to tylko w bitewniaku i w rpd edycji drugiej w górę.
    Nie wiem czy jeszcze ktoś pamięta ale oryginalnie ( rpg pierwsza edycja ) to Bretonie to był mrok, ciemność i zaścianek.

Strona 90 z 267 PierwszyPierwszy ... 40808889909192100140190 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów