Raczej nikt ich nie ma, po prostu i mapa uległa zmianom i kilka innych rzeczy więc fixy zostały nadpisane, a podesłanie tego co jest obecnie rozwali dostępną wersję moda.
Raczej nikt ich nie ma, po prostu i mapa uległa zmianom i kilka innych rzeczy więc fixy zostały nadpisane, a podesłanie tego co jest obecnie rozwali dostępną wersję moda.
Jakieś postępy?
"Liczko ma gładkie i mowę kwiecistą
Czarci ten pomiot z naturą nieczystą
Życzenia Twe spełni zawsze z ochotą
Da Ci brylanty i srebro i złoto
Lecz kiedy przyjdzie odebrać swe długi
Skończą się śmiechy, serdeczność, przysługi
W pęta Cię weźmie zabierze bogactwo
Byś cierpiał katusze, aż gwiazdy zgasną"
Prace nad modem trwają, możliwe że za ok. miesiąc projekt będzie już gotowy. A dla niecierpliwych wrzuciłem submod do OiM2 1.0 kampania globalna:
http://forum.totalwar.org.pl/showthr...od-do-OiM2-1-0
Panowie coś tu bardzo cicho ostatnio... :/
Jak idą pracę ?![]()
Ano cicho bo k.m. i artem.pl podrzucili dwie spore łatki i teraz trwa szlifowanie plików.
Czyli będę miał w co grać na święta.![]()
No właśnie - przydałoby by się trochę "świeżej krwi" - potrzebujemy:
- grafika 2D, który zająłby się portretami dla nowych postaci historycznych i dla generałów dla kultury wschodnioeuropejskiej; dopracowałby ikony dla nowej frakcji Republika Angielska oraz wstawił tła za mapy radarowe (wymiary mapy nam się zmieniły),
- skryptera - by trzeba było wstawić i dostosować skrypty z innych modów, propozycję skryptów już mamy
- tekściarza - do poprawienia / uzupełnienia opisów frakcji, konsultacji historycznych, poprawienia drobnych błędów w plikach tekstowych (zbiór imion i nazwisk dla generałów poszczególnych frakcji).
EDIT: - osobę, która dokona rozpoznania w wydobyciu surowców i towarach handlowych w tamtym czasie (dla poszczególnych prowincji)
Ostatnio edytowane przez k.m. ; 05-12-2015 o 16:53
Jeżeli interesowałaby Cię pomoc takiego... gó****rza jak ja to mogę pomóc z tekstami. Ostatnio dużo kuję XVII wiek, więc myślę, że mam predyspozycje abym mógł poświęcić trochę swojego skromnego czasu na opisy itd. Jeśli chcesz, rzecz jasna.![]()
Również chętnie pomogę jako "tekściarz".![]()
W końcu jakaś odezwa...Wrzucam link do części plików tekstowych:
http://www.speedyshare.com/Y9Wuj/pli...towe-POTOP.rar
Lista rzeczy do zrobienia:
1. poprawić (literówki)/uzupełnić opisy frakcji,
2. usunąć z pliku "names" dublujące się imiona i ich tłumaczenia (dany wpis typu "{Iwan}Iwan" może być użyty tylko raz lub co gorsze - nie może być sytuacji z kilkoma tłumaczeniami tego samego imienia/nazwiska "{Iwan}inne_tłumaczenie"
3. uaktualnić imiona i nazwiska w pliku descr_names (usunąć takie anachronizmy jak np. "Chrosciszko" itp.), ale uwzględnijcie imiona i nazwiska w descr_strat -> każde imię z pliku descr_strat musi być obecne w descr_names)
4. uaktualnić plik "descr_names_lookup" (powiązany z plikiem "names") - przyznam się, że w pewnym momencie to zaniedbałem. Pliki tego typu rzekomo przyspieszają ładowanie się kampanii...
5. Opierając się na faktach - przygotować listę mocnych i słabych stron frakcji. Potrzebne nam to jest zarówno do poprawienia opisów (mocne i słabe strony w menu wyboru kampanii) jak i do urealistycznienia rozgrywki daną frakcją
Przykłady:
RON:
- bunty wewnętrzne
- brak floty
- słaba siatka wywiadowcza
- mała ilość artylerii
...
Prusy:
- posiada jedną z najgorszych konnic w Europie
- zachodnie prowincje spustoszone w trakcie wojny 30-letniej
+ dobra piechota w późnym okresie
itp.
6. opracowanie konceptu roosterów frakcji z zachodniej Europy, średnio rozpoznałem ten temat - czy którymś państwom dać ograniczenia w rekrutacji jednostek konnicy (ilości i różnorodności) tak jak Prusom, Niderlandom oraz Anglli ; artylerii itp.
7. zgłębienie historii księstw niemieckich i stwierdzenie czy taka frakcja jak Palatynat Reński ma rację bytu.
8. SUROWCE i TOWARY EKSPORTOWE - to jest jedna z pilniejszych spraw ;
- lista rozlokowania towarów i surowców kopalnych - w jakich prowincjach, w jakich rejonach.
Proponuję surowce:
- zboże
- drewno
- futra
- wino
- żelazo / metale
- węgiel
- niewolnicy
- tkaniny
- sól
- broń
- przyprawy
- ryby
- owce
- inne o których zapomniałem, których ikonki (modele strat na mapie kampanii) są obecne w kingdoms
Zasięg mapy i rozkład prowincji tu znajdziecie:
Spoiler: