Strona 116 z 267 PierwszyPierwszy ... 1666106114115116117118126166216 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 151 do 1 160 z 2664

Wątek: Dyskusja ogólna o Total War: Warhammer

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez Azradiel Zobacz posta
    W grze figurkowej tak było/jest że te same jednostki można w różną broń wyposażyć więc może z stąd się to wzięło. Wszystko zależy od tego jak to rozwiążą i jakie będą faktycznie różnice między rożnymi wersjami tej samej jednostki. Wydaje mi się, że to może nie być nawet na zasadzie mocniejsza/silniejsza. Dwarf Warriors to wiadomo będzie standardowa jednostka topór/młot i tarcza. Dwarf Warriors (Great Weapons) będzie miało to samo morale itp jak wersja zwykła ale za cenę zmniejszonego pancerza będzie mieć większy atak/obrażenia.
    A wszystko wzięło się stąd, by naciąć fanów na jeszcze większą kasę i wcisnąć im jednostkę łudząco podobną, ale o kapkę lepszych statach.

Do wszystkich:
    Piszę to po raz kolejny i zarazem po raz ostatni, bo widzę, że moje posty nie są czytane za zrozumieniem. Nie czepiam się każdej podobnej jednostki, tylko niektórych!! Proponuję zerknąć, które jednostki uważam za klony i bez, których można było się obyć lub też jak można by rozwiązać istnienie takich oddziałów. Ja ze swojej strony uważam dyskusję za zakończoną, bo mi wyczerpały się już argumenty anty i nie chcę mi się dalej tworzyć kolejnych podobnych postów, chyba, że na zasadzie ctrl+c i ctrl+v.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Cytat Zamieszczone przez chochlik20 Zobacz posta
    A wszystko wzięło się stąd, by naciąć fanów na jeszcze większą kasę i wcisnąć im jednostkę łudząco podobną, ale o kapkę lepszych statach.
    Wytłumaczę Ci to jeszcze raz - tym rządzi się Warhammer Fantasy Battle i tak było, jest i będzie również w Total War: Warhammer, bez względu na bóle i narzekania fanów i graczy. Peace.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Wielki Kuń Awatar Lwie Serce
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    452
    Otrzymał 326 podziękowań w 212 postach
    Jakby chcieli odwzorować w rzeczywistości system z Warha to przy rekrutacji jednostki byłby wybór w jaką broń ma zostać wyposażona dana jednostka a nie robiliby dwóch identycznych.

Niech żyje Gwardia!

4. Użytkownicy którzy uznali post Lwie Serce za przydatny:

sadam86
    Gość
    Lwie, ale wtedy pewnie trzeba by jakieś punkty za coś zrobić, coby te punkty móc potem wydać na upgrade/zmianę wyposażenia jednostki Choć w sumie nie było by to głupie jakby takie pkt były za rozwój nacji i zamiast/obok poziomu imperium z R2 lub Attyli były takowe pkt na przezbrajanie wojska

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Cytat Zamieszczone przez Lwie Serce Zobacz posta
    Jakby chcieli odwzorować w rzeczywistości system z Warha to przy rekrutacji jednostki byłby wybór w jaką broń ma zostać wyposażona dana jednostka a nie robiliby dwóch identycznych.
    Zadam zatem pytanie, które zadaję każdemu. Przejrzałeś może ostatnie 20 stron armybooków? Pytam z ciekawości

Sadam, w gruncie rzeczy nie byłoby to takie głupie Podpisuję się pod takim pomysłem

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Wielki Kuń Awatar Lwie Serce
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    452
    Otrzymał 326 podziękowań w 212 postach
    Wiem do czego pijesz Arroyo, ale nie, nie przejrzałem. I wiem doskonale że teraz masz ochotę wypalić z argumentem że w AB są właśnie takie jednostki, problem w tym że takie coś to głupota w grze na PC, w której odwzorowanie systemu powinno mieć pewne modyfikacje dostosowujące pod grę komputerową. To tak jakby w Medievalu były jednostki - rycerze z mieczami i rycerze z toporami. To już lepiej albo zrobić mieszaną broń w oddziale (jak jest w Bellum i to jest najlepsze) albo wprowadzić tą nowośc dotyczącą uzbrajania wedle własnego widzimisie, ale nie dzielić tego na nie wiadomo ile jednostek bo to ma chyba tylko na celu pomnożenie ilości jednostek żeby ładniej wyglądało na liście (czyt. żeby była większa, "bogatsza" ).

Niech żyje Gwardia!

8. Użytkownicy którzy uznali post Lwie Serce za przydatny:

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Wiem do czego pijesz Arroyo, ale nie, nie przejrzałem. I wiem doskonale że teraz masz ochotę wypalić z argumentem że w AB są właśnie takie jednostki, problem w tym że takie coś to głupota w grze na PC, w której odwzorowanie systemu powinno mieć pewne modyfikacje dostosowujące pod grę komputerową. To tak jakby w Medievalu były jednostki - rycerze z mieczami i rycerze z toporami. To już lepiej albo zrobić mieszaną broń w oddziale (jak jest w Bellum i to jest najlepsze) albo wprowadzić tą nowośc dotyczącą uzbrajania wedle własnego widzimisie, ale nie dzielić tego na nie wiadomo ile jednostek bo to ma chyba tylko na celu pomnożenie ilości jednostek żeby ładniej wyglądało na liście (czyt. żeby była większa, "bogatsza" ).
    To w takim razie inaczej: Wam przeszkadza to, że jednostki niektóre będą różnić się tylko bronią... mnie jednak mimo tego, że z bitewniakiem i w ogóle z systemem bitewniaka nie miałem styczności, to jednak wystarczy to, co dadzą. Ważne, by płynęła przyjemność z gry A ja właśnie uważam, że będę czerpać przyjemność z tej gry i zdania nie zmienię.
    Na koniec dodam, że narzekania zarówno graczy jak i fanów nie zmienią polityki CA, czego doświadczyliśmy wielokrotnie.

Podkomorzy Awatar Chaak
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    262
    Otrzymał 254 podziękowań w 191 postach
    Cytat Zamieszczone przez chochlik20 Zobacz posta
    Akurat w WFB masz, w większości przypadków, w jednym pudełku wszystkie warianty uzbrojenia.

Możliwe, że będziemy wybierać broń przy rekrutacji, a w efekcie wyjdzie nam jednostka wymieniona w roosterze.

寧我負人,毋人負我。
    曹操

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Za godzinę/dwie Q&A odnośnie TW: Warhammer. Może coś powiedzą o wymaganiach. http://www.twitch.tv/totalwarofficial

Podczaszy Awatar Memnon[pl]
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    46
    Otrzymał 85 podziękowań w 52 postach
    Cytat Zamieszczone przez Arroyo Zobacz posta
    Za godzinę/dwie Q&A odnośnie TW: Warhammer. Może coś powiedzą o wymaganiach. http://www.twitch.tv/totalwarofficial
    Jak na razie po 20 min NIE widzialem niczego czego by wczesniej nie pokazali...Nie powiedzieli narazie niczego czego wczesniej nie mowili...Podobno pozniej maja odp -jak to powiedzieli"na pytania na ktore tylko moga opd"...czyli
    pewno bardziej ciekawe pytania zostana jak zwykle zignorowane...narazie widze samopodniete Yoe jaka ta mapa cool...jakie to cool...jakie tamto cool....
    jak tak dalej pojdzie to niedoczekam do pytan-zaczynam sie nudzic-nawet kawa nie pomaga....
    P.S-leci dokladnie ten sam scenariusz z pokazu mapy ktory byl pokazywany tydz temu...Zadnej zmainy...
    Kiedy życie Cię nie pieści,podnieś głowę w górę i zaciśnij pięści

Strona 116 z 267 PierwszyPierwszy ... 1666106114115116117118126166216 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów