Strona 6 z 28 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 273

Wątek: Star Wars - Gwiezdne Wojny

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Spoiler: 
    Ja bym stawiał, że na pewno jest to Sith - ma miecz i gdzieś czytałem, że używa też mocy, więc dużego wyboru nie ma. Na pewno nie jest Siostrą Nocy
    Nie sądzę, aby był to Darth Plaguies we własnej osobie. W jedna z książek opowiadała o tym jak Luke założył nową akademie Jedi na Yavin 4, która była bazą wypadową zbuntowanego Jedi - Exara Kuna, który jako duch opanował kilku uczniów Luka. Więc może się to opierać na tej samej zasadzie lub też Vader i Imperator nie byli jednymi Sithami w Imperium. Imperator pragnął odbudować zakon Sithów, więc albo złamał zasadę dwóch lub też przyjął i włączył ocalałych Sithów do swoich planów.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Spoiler: 
    Cytat Zamieszczone przez Volomir Zobacz posta
    Spoiler: 
    Nie wiadomo kim jest, nie wiadomo nawet czy to sith Mówią na niego Supreme Leader Snoke. Wygląda dosyć ludzko, jest powykrzywiany itd. dlatego podejrzewa się że to Darth Plaguies - były mistrz Palpatina. I w sumie tyle. Podobno "szeptał" do ucha młodego już w kołysce - cokolwiek to znaczy
    Wątpię, by to był Darth Plaguies, gdyż Palpatine zabił swego mistrza. Proponuję poczytać na Ossusie

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Mnie ominęła ta fascynacja uniwersum (może jednak skuszę się na maraton SW? ) mimo tego że to moje pokolenie otworzyło jej wiernych fanów. Jedno trzeba przyznać: reklamy, marketing itd owszem, też dołożyło swoje. Ale po prostu widać jest ten głód na SW:
    http://naekranie.pl/aktualnosci/box-...tulacje-766010

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Holy Father Awatar Volomir
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Otrzymał 265 podziękowań w 166 postach
    Spoiler: 
    Ja bym stawiał, że na pewno jest to Sith - ma miecz i gdzieś czytałem, że używa też mocy, więc dużego wyboru nie ma. Na pewno nie jest Siostrą Nocy
    No właśnie brak informacji o tym czy posiada miecz. A wybór jest, sith - jedi to umowne nazewnictwo.

Więc może się to opierać na tej samej zasadzie lub też Vader i Imperator nie byli jednymi Sithami w Imperium. Imperator pragnął odbudować zakon Sithów, więc albo złamał zasadę dwóch lub też przyjął i włączył ocalałych Sithów do swoich planów.
    To przecież żadna tajemnica że Jedi - Sithó było wiecej, w końcu galaktyka jest dość spora

Wątpię, by to był Darth Plaguies, gdyż Palpatine zabił swego mistrza. Proponuję poczytać na Ossusie
    Widziałeś to? Darth Maul też przeżył. Poza tym mistrz Palpatina potrafił przywracąć życie (czy coś takiego). Mógł przeżyć, mógł się ożywić, jest nawet teoria, że to ona stworzył Anakina by ten zabił jego byłego ucznia. W końcu ten nie został poczęty przez mężczyznę. Dlatego obstawiam Dartha Plagueiusa. No chyba że zaskoczą nas czyms zupełnie innym

Mnie zaś ciekawi miecz Kylo Rena! Miało być wyjaśnione skąd go ma a nic nie napomnknęli. Do tego widać że ten miecz jest jakby niekompletny - wygląda jak spawara ;P

Stolnik Awatar Piner
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    316
    Otrzymał 124 podziękowań w 97 postach
    Wątpię aby Plaguies zdołał opanować ową technikę, a co dopiero przeżyć zdradę Palpatin'a. Z książki Luceno raczej wynikało to na definitywny zgon.
    Nie Talleyrand,napatrz się pan,nasłuchaj i nawąchaj aż do mdłości.Żeby pertraktować o pokoju,trzeba znać jego cenę.- Napoleon ( film z 2002 roku)

- Czy to wystarczy?
    - Nie. Ale widok jest wspaniały
    .- (Napoleon 2002) Napoleon obserwujący początek wielkiej szarzy pod Eylau.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Tak tylko obstawiam, szczególnie w kontekście tego manipulowania życiem. Trudno tutaj coś konkretnego powiedzieć bo twórcy filmu wiele nam nie udostępnili.

Tyle wiemy Widać że jest po przejściach - może to Palpatine?

Co do książek to też nie wiemy na ile można na nich polegać? Disney robi swoją wersję i w sumie nie wiadomo czy tyczy się to dalszych losów czy ogólnie uniwersum. No i jak to się ma do np. gier które są tworzone pod szyldem Lucas Art (kotor) a książkami które często były akredytowane przez Lucas Art.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Spoiler: 

Widziałeś to? Darth Maul też przeżył.
    Właśnie zobaczyłem to cudo

Ktoś ma mocno spaczony umysł.

Boba Fett też nie zginął pożarty przez Scarlaca, pokiereszowany, z trucizną krążącą w organizmie zdołał nawet odbudować potęgę Mandalorian. O, ile to jest ciekawy i fajny pomysł, o tyle to coś to już jest chore.

Poza tym mistrz Palpatina potrafił przywracąć życie (czy coś takiego). Mógł przeżyć, mógł się ożywić, jest nawet teoria, że to ona stworzył Anakina by ten zabił jego byłego ucznia. W końcu ten nie został poczęty przez mężczyznę. Dlatego obstawiam Dartha Plagueiusa. No chyba że zaskoczą nas czyms zupełnie innym
    Sithowie mieli też inny pomysł na ucieczkę przed śmiercią - zmutowany wirus, który sprawiał, że zakażony stawał się zombii a wymyślił to ten człowiek - http://www.ossus.pl/biblioteka/Darth_Scabrous

A, co do Imperatora to objawił się później jego szalona klon, który został zniszczony.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.

Księga XVI

Pan Koala Awatar Shay Ruan
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    189
    Otrzymał 126 podziękowań w 91 postach
    Nie czytałem całej tej dyskusji ale odniosę się do jednej sprawy. Nie polegajcie na książkach dziejących się po Powrocie Jedi. Wszystkie są niekanoniczne. Co do reszty historii Star Wars to są kanoniczne o ile nie nadpiszą ich nowe historie Disneya i tyla. Co do głównego złego
    Spoiler: 
    nie jest sithem bo sithów od czasu Dartha Banea było tylko dwóch, mistrz i uczeń. Obaj zginęli w Powrocie Jedi. Może być innym użytkownikiem mocy, których w galaktyce było pełno. Sam Kylo jest przedstawicielem nowego zakonu "Ren"
    Film ogólnie strasznie mi się podobał. Czuć w nim magie starych części. Jako mega fan Gwiezdnych Wojen wybiorę się chyba powtórnie do kina aby przeżyć to ponownie

"Nie jest umarłym ten, który spoczywa wiekami, nawet śmierć może umrzeć wraz z dziwnymi eonami"

9. Użytkownicy którzy uznali post Shay Ruan za przydatny:

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173

To jest lepsze

Film ogólnie strasznie mi się podobał. Czuć w nim magie starych części. Jako mega fan Gwiezdnych Wojen wybiorę się chyba powtórnie do kina aby przeżyć to ponownie
    Nooo ja też to rozważam

I ciekawi mnie o co chodzi z tym "przebudzeniem mocy", które wyczuł Kylo Ren i Snoke. Bo chyba nie dotyczyło to tylko Rey.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292

To jest lepsze
    Zrobili z niego dridera...

@Shay, co rozumiesz przez niekanoniczne, są sygnowane przez Lucasa i na jego licencji.
    Przepis na idealną kawę:

Księga XVI

Strona 6 z 28 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów