Powiedziałeś wcześniej że nie idzie sprawdzić która frakcja jest schizmatycka. Można sprawdzić, w oknie stosunków dyplomatycznych najeżdżając myszką na herb państwa. Tam powinieneś mieć informację jaką religię wyznają. Zwiększaj pobożność kapłanów to powinieneś dostać antypapieża albo wpisz w konsoli toggle_fow i poszukaj czy inna frakcja go nie ma.
Witam
Orientuje się ktoś czy jest możliwość zmiany trudności bitwy w czasie kampanii z b.trudnego na ekstremalny?
Wie ktoś może na jakiej zasadzie działa system zmiany następcy tronu ? Gram władcą, który nie ma syna, a następca wybrany przez grę jest wyjątkowo nieudolny. W zakładce drzewa rodzinnego po wybraniu portretu interesującego mnie następcy i kliknięciu lupy pojawia się event "Lex Salica" jednak nie zmienia to następcy. Mógłby ktoś wyjaśnić jak to działa ?
Nie tylko było wałkowane milion razy ale też było milion razy wałkowane ,że było wałkowane.
Ale skoro boli cię szukanie to podam ci rozwiązanie tej "skomplikowanej zagadki" : Gdy twój władca umrze zostanie wybrany ten nieudolny typek.Jak ci tak na nim nie zależy to go zabij w jakikolwiek sposób.Następnym władcą będzie twój wybraniec.
A kochani moderatorzy (I inni siedzący w tym troche dłużej) mają dość odpowiadania na głupie pytania (wydaje mi się ,że moje takie nie było.) czy po prostu już tu nie zaglądają?
Kliknij na herb nacji w prawym dolnym rogu.
Ja nigdy nie gram inaczej niż na ekstremalnym i przyznam, że rozgrywka jest ciekawa![]()