"A teraz słuchajcie wy, ludzie z NATO! Bombardujecie ścianę, co nie przepuszczała potoku afrykańskiej migracji do Europy, ścianę, co stopuje terrorystów . Tą ścianą była Libia. Rujnujecie ją. Wy - idioci. Za tysiące migrantów z Afryki, za wsparcie terrorystów będziecie płonąć w piekle. I tak będzie".
Mu'ammar al - Kaddafi
Myślę, że zrobienie w tym momencie Medieva 3 z jego krucjatami i dżihadem może prowadzić do podobnych głosów... :-D
Chociaż. Może wtedy we Francji inaczej, bardziej kulturalnie, załatwiano by problemy społeczne :-)
Z resztą, jeżeli trzeba by się czepiać: najnowsze DLC do Attila też w istotnym stopniu sprowadzać się będzie do powstrzymywania arabskiego pochodu na Europę (te frakcje w Hiszpanii nie znajdują się tam pewnie wyłącznie w celu uprawy ziemi i rozwijania architektury podczas turystycznego pobytu na tych ziemiach).
Doszukiwanie się więc poprawności politycznej w grze nolens volens historycznej jest dość ryzykowne.
No co najwyżej byłoby uzasadnione gdyby CA jako odpowiednik europejskich domów publicznych, państwom muzułmańskim dałoby... tu niech już każdy sobie dopowie :-D
Przepis na idealną kawę:
Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.
Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.
Księga XVI
No w sumie to w dzisiejszych czasach to dziwne, że w ogóle możemy wypowiadać wojnę Arabom![]()
![]()
![]()
"Dajcie mi polskich żołnierzy i niemiecką technologię to podbiję cały świat" - Adolf Hitler
"Jeśli coś jest niemożliwe do wykonania, dajcie to zrobić Polakom" - Napoleon Bonaparte
"Dla moich Polaków nie ma rzeczy niemożliwych" - Napoleon Bonaparte
"Ci ludzie umieją się tylko bić" - Napoleon Bonaparte
Na zawsze Polska, mój kraj!
BÓG HONOR OJCZYZNA
Tym bardziej że to teraz wina tych co to im wypowiadają.![]()
"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
"Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
"Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II
Proszę zakończyć tę dyskusję na temat poprawności politycznej. To nie agora.
Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
"Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo
Crative wypowiedziało się to jest pierwsza część z całej trylogi jaka ma być więc nie prędko doczekamy się serii historycznej narazie chcą się skupić na warhammer i przyszłych dlc już wiadomo że Bretonia jako flc i chaos jako dlc.
Jeszcze nie wiadomo, że Bretonnia będzie jako FLC. Jest to tylko plotka. Nawet, jeśli Louen Leoncoeur jest pokazany w filmiku to wcale nie oznacza, że od razu nam ich dadzą
Proszę zatem o dowód - jakieś oficjalne stanowisko CA w tej sprawie.
Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
"Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo
Kiedy życie Cię nie pieści,podnieś głowę w górę i zaciśnij pięści