Strona 19 z 41 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 408

Wątek: Warhammer - opis świata, ras, frakcji, wojsk.

Asuryan
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Arroyo Zobacz posta
    -1151 KI - Nagash zjada ogromną ilość spaczenia, po czym rozpoczyna Wielki Rytuał Przebudzenia. Skaveni, które wyczuwały w tym niebezpieczeństwo, uratowały Alcadizaara, a ten w krwawym starciu zabija Nagasha, po czym ucieka z jego Koroną Czarodziejstwa.
    Skaveni akurat zupełnie nie przejmowali się niebezpieczeństwem związanym z rytuałem. Im jedynie chodziło o położenie swych łap na ogromnym złożu spaczenia będącego pod kontrolą Nagasha. Tylko w tym celu uratowały Alcadizaara i dały mu zatrutą broń.

O pomyśle czegoś takiego jak Konklawe Światła nie będę się wypowiadał, bo zabrakło by mi cenzuralnych słów, tak jak przy EoT czy AoS

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Cytat Zamieszczone przez Asuryan Zobacz posta
    Skaveni akurat zupełnie nie przejmowali się niebezpieczeństwem związanym z rytuałem. Im jedynie chodziło o położenie swych łap na ogromnym złożu spaczenia będącego pod kontrolą Nagasha. Tylko w tym celu uratowały Alcadizaara i dały mu zatrutą broń.

O pomyśle czegoś takiego jak Konklawe Światła nie będę się wypowiadał, bo zabrakło by mi cenzuralnych słów, tak jak przy EoT czy AoS
    1. Ok, czyli poprawię.
    2. Nie przesadzajmy - akurat Konklawe Światła jest związane z Burzą Chaosu - tutaj mam na myśli przymierze Wysokich Elfów, Imperium, Kislevu, Krasnoludów (choć ich sojusz z HE jest tu kruchy, co w sumie pokazała dawien dawno temu Wojna o Brodę) oraz Bretonnii. Ja bym to oddzielił od End Times czy Age of Sigmar, które po prostu wg mnie psuje uniwersum Warhammera i nie ma nic wspólnego z TW: Warhammer.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Asuryan
    Gość
    Sam dobrze wiesz, że o sojuszu Bretonni z Imperium nie może być mowy, nie po obrazie żony jednego z bretonńskich diuków przez hrabiego elektora Imperium

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Wiem, ale cóż, jak też wiesz, Leitdorf nie żyje, zginął w Trzeciej Bitwie o Przełęcz Czarnego Ognia. Tym bardziej, że Król Louen wysłał w trakcie Burzy Chaosu oddziały kawalerii do Imperium, by Karlowi pomóc.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Asuryan
    Gość
    To niczego nie zmienia. Nadal nie było formalnych przeprosin ze strony dziedziców Leitdorfa. Inna sprawa, że nawet mogą nie zdawać sobie sprawy, iż takie są potrzebne Dwa, sprawa Marienburga, w którego secesji maczali palce zarówno Bretońnczycy jak i Wysokie Elfy.

Dla mnie Konklawe Światła to nic innego jak przygotowanie gruntu pod EoT.

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Cytat Zamieszczone przez Asuryan Zobacz posta
    To niczego nie zmienia. Nadal nie było formalnych przeprosin ze strony dziedziców Leitdorfa. Inna sprawa, że nawet mogą nie zdawać sobie sprawy, iż takie są potrzebne Dwa, sprawa Marienburga, w którego secesji maczali palce zarówno Bretońnczycy jak i Wysokie Elfy.

Dla mnie Konklawe Światła to nic innego jak przygotowanie gruntu pod EoT.
    Konklawe Światła było na długo przed End Times to po raz. Dwa - jeszcze podczas Sztormu Chaosu się zaczęło powstawanie tego sztucznego sojuszu. Po trzecie - 8 edycja usunęła Sztorm Chaosu i była gruntem pod End Times. Jeśli jednak przeniesiemy część tego, co jest w 8 edycji i połączymy z Burzą Chaosu, to zacznie to nabierać pewnego sensu. Co innego można powiedzieć o End Times, które po prostu Matt Ward wyplunął. A cztery - od czasu sprawy z Marienburgiem minęło trochę lat - teraz mamy rządy Karla Franza, który wygrał wojnę z Archaonem, okupując to ciężkimi stratami. Prawdopodobnie Konklawe Światła upadło po spraniu tyłka Archaonowi przez Grimgora.

Asuryan
    Gość
    Tak jak Ty nie uznajesz EoT, tak ja nie uznaję Konklawe Światła. A poza tym co to za wybieranie sobie z danej edycji poszczególnych fragmentów. Albo ją przyjmujesz, albo odrzucasz w całości

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Inaczej to powiem - przyjmuję obie edycje, jednocześnie odrzucając to, co uważam za całkowity bezsens. Tak samo jest z RPG'iem - odrzucam takie babole jak Niziołki Chaosu czy Pani Jeziora Elfką. Równie co mogę dać całe kalendarium z 7 edycji, usuwając to, co z 8 jest, poza rosterem z tamtej edycji.

Asuryan
    Gość
    Jak dla mnie możesz zostawić tak jak jest. To, że fragment kalendarium się mi nie podoba nie oznacza, iż mam zamiar cenzurować wiedzę innym

10. Użytkownicy którzy uznali post Asuryan za przydatny:

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Dokładnie - zapisuję tu wszystko, co uznam za stosowne, licząc na Wasze wsparcie, jednocześnie dając Wam wybór, co też Wam się podoba, a co nie. Po prostu wypisuję tu wszystko, co oficjalne jest przed End Times - to akurat omijam.

Strona 19 z 41 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów