Strona 123 z 267 PierwszyPierwszy ... 2373113121122123124125133173223 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 221 do 1 230 z 2664

Wątek: Dyskusja ogólna o Total War: Warhammer

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    http://wiki.totalwar.com/w/How_Heroes_Work
    Jak tworzono bohaterów... czyli dlaczego dalej Sylvanii nie zapowiedzieli? ...

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Ostatni Smok Awatar Rhaegrim
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    63
    Otrzymał 47 podziękowań w 35 postach
    Może Nas jakoś miło zaskoczą? (choć wątpię)
    "Madness you say! Do you fear me? Are you afraid of what I might do, of what I might say? What a fascinating reaction''

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Dlaczego świat młotka jeszcze trwa?
    Bo nacje zła przeszkadzają sobie.

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Wielki Kuń Awatar Lwie Serce
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    452
    Otrzymał 326 podziękowań w 212 postach
    Właśnie dlatego nie lubię tego uniwersum od jakiegoś czasu, gdy postanowiłem nieco się w nie zgłębić.

Niech żyje Gwardia!

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Cytat Zamieszczone przez Lwie Serce Zobacz posta
    Właśnie dlatego nie lubię tego uniwersum od jakiegoś czasu, gdy postanowiłem nieco się w nie zgłębić.
    Oj nie przesadzajmy - wg mnie to plus. Lepiej walczyć z podzielonymi wrogami, niż bić się z jednym potężnym. Wg mnie to jest właśnie siła tego uniwersum.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    452
    Bardziej piję do tego, że jest wyraźna dominacja zła i przekonanie, że dobro musi upaść.

Niech żyje Gwardia!

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Jak dla mnie to właśnie to ma czynić to uniwersum świetnym. W końcu jest to coś nowego w porównaniu do LotR, gdzie "dobro musi zwyciężyć" i takie tam bajki. Ja właśnie wolę takie uniwersum, gdzie to dobro musi prędzej czy później przegrać, niż słyszeć "I dobro wygrało i wszyscy żyli długo i szczęśliwie".

Co nie przeszkadza w ogóle grać nacjami dobra i sprać tyłek złu.

Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    452
    No nie przypominam sobie, żeby dobro musiało zwyciężyć we Władcy Pierścieni. W ogólnym rozrachunku wyszło korzystnie z wojny o Pierścień bo Sauron został całkowicie pokonany a jego sojusznicy ponieśli znaczne straty... Inna sprawa, że siły dobra również były bardzo wyczerpane po wojnie, a Tolkien pisze że krwawe boje wcale się nie zakończyły, patrz chociażby wyprawy Aragorna i Eomera przeciw Haradrimom. W Śródziemiu w Czwartej Erze wcale nie jest tak różowo, po prostu w tym uniwersum jest większa równowaga, raz dobro obrywa raz zwycięża.
    Ja właśnie wolę takie uniwersum, gdzie to dobro musi prędzej czy później przegrać.
    No i dostałeś dzięki temu kochane End of Times.

Niech żyje Gwardia!

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Cytat Zamieszczone przez Lwie Serce Zobacz posta
    No i dostałeś dzięki temu kochane End of Times.
    Akurat End Times nie miałem na myśli, a Storm of Chaos, które jednak dobro wygrało, ale okupując to ciężkimi stratami. I póki co jest stagnacja - Orkowie stoją na Złych Ziemiach, a Archaon zbiera siły w Mosiężnej Twierdzy i na Północy, a Imperium itp. odbudowują się po obrażeniach, jakie im zadano.

Sara Temer
    Gość
    Arroyo, już ci tłumaczyłem, że we Władcy Pierścieni wcale nie jest tak różowo jak na filmach się wydaje

11. Użytkownicy którzy uznali post Sara Temer za przydatny:

Strona 123 z 267 PierwszyPierwszy ... 2373113121122123124125133173223 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów