Strona 158 z 203 PierwszyPierwszy ... 58108148156157158159160168 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 571 do 1 580 z 2024

Wątek: Islam - religia "pokoju", czy "wojny"?

Chłop Awatar Yrviss
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    2
    Otrzymał 4 podziękowań w 2 postach
    Cytat Zamieszczone przez Piner Zobacz posta
    Ok tyle że teraz naszym wrogiem jest ogół wyznawców islamu czy tylko ich część? Bo za zajęciem się śmieciami pociąga to za sobą tych którzy zawinili uciekając przed wojną ( mam na myśli rodziny starców itd). Mówi się o inwazji ale kto ją miałby przeprowadzać? ISIS które ma problemy na swoim podwórku? Al-Kaida która musiałaby wyjść bardziej na światło aby kierować taka operacją?
    Wiesz... Ćma zawsze leci do żarówki, a w naszej sytuacji żarówką są zasiłki i bezkarność. To im wystarczy, nie muszą być nawet kierowani. To Merkel krzyczała ,,Zapraszamy, drzwi otwarte!".

Stolnik Awatar Piner
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    316
    Otrzymał 124 podziękowań w 97 postach
    Tak tyle że słowa odnosiły się do imigrantów syryjskich i irackich uciekających przed wojną.A to że inne tałatajstwo zwietrzyło sobie okazje narobienia burdy to inna sprawa. Zresztą w Afryce tez jest nieróżowo. Przecież tam konflikt to chleb powszedni.
    Nie Talleyrand,napatrz się pan,nasłuchaj i nawąchaj aż do mdłości.Żeby pertraktować o pokoju,trzeba znać jego cenę.- Napoleon ( film z 2002 roku)

- Czy to wystarczy?
    - Nie. Ale widok jest wspaniały
    .- (Napoleon 2002) Napoleon obserwujący początek wielkiej szarzy pod Eylau.

Stolnik Awatar Piner
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    316
    A czy zakładam że jesteś rasistą? Nie. Stwierdzam tylko że wokoło panuje atmosfera wojny z islamem, choć tak naprawdę jej nie ma. No bo wybryki band kretynów to działania wojenne? Inna sprawa że Europa popełniła kilka błędów wobec grup takich jak uchodźcy,temu nie przeczę, lecz nie oznacza to że mamy zgodnie z hasłami prawicowymi gotować się do starć z całym ogółem ludzi danej religii czy kultury.
    Nie Talleyrand,napatrz się pan,nasłuchaj i nawąchaj aż do mdłości.Żeby pertraktować o pokoju,trzeba znać jego cenę.- Napoleon ( film z 2002 roku)

- Czy to wystarczy?

Chłop Awatar Yrviss
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    2
    Cytat Zamieszczone przez Piner Zobacz posta
    A czy zakładam że jesteś rasistą? Nie. Stwierdzam tylko że wokoło panuje atmosfera wojny z islamem, choć tak naprawdę jej nie ma. No bo wybryki band kretynów to działania wojenne? Inna sprawa że Europa popełniła kilka błędów wobec grup takich jak uchodźcy,temu nie przeczę, lecz nie oznacza to że mamy zgodnie z hasłami prawicowymi gotować się do starć z całym ogółem ludzi danej religii czy kultury.
    Huh, wybacz, gdyż usunąłem wcześniejszy post po krótkim zastanowieniu, mój błąd. Nie, nie powiedziałeś i nawet tak nie pomyślałem. Po prostu w obecnych czasach wystarczy powiedzieć, że ktoś jest czarnoskóry (Bo jest), by już nazwali Cię rasistą i dodali do tego jeszcze parę wyrazów.
    Nie zauważyłem takiego założenia w hasłach prawicowych, aczkolwiek to zależy już od osoby patrzącej. W tym, co powiedziałeś, że nie powinniśmy się gotować do walki z całym ogółem, jest racja, aczkolwiek nie możemy zapominać o prawdziwych założeniach religii stworzonej przez człowieka, który dał swojej żonie ,,łaskę" i poczekał z konsumpcją związku do chwili, w której nie osiągnęła dziewiątego roku życia bodajże. To, co dzieje się na cudzym podwórku nie wymaga od nas żadnych przygotowań, owszem. Gdy jednak ktoś zacznie okładać drugiego człowieka kijem tylko dlatego, że jest chrześcijaninem, bądź kobietą na terenie naszego ogródka, tuż pod naszym oknem, powinniśmy reagować, a nie cackać się z agresorem jak lewica, która nie potrafi nawet wydać rozkazu pieprznięcia pałą tego, kogo trzeba. Tutaj chyba nie ma ,,środkowego sposobu". Mam do wyboru strach o własne córki i swój dom, w którym znajduje się krzyż, bądź smród cudzych, agresywnych idei nabitych na pal.
    Tego świata nie oszukamy.
    Wracając jednak do ów ,,środka", to może tylko ja go nie widzę, więc jeżeli ktoś ma coś do zasugerowania, chętnie wysłucham.

5. Użytkownicy którzy uznali post Yrviss za przydatny:

Chłop Awatar Yrviss
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    2
    KTO BY SIĘ SPODZIEWAŁ. Nie ma co się oszukiwać, *ciach* zawsze istnieli.

http://www.kresy.pl/wydarzenia,europ...zez-imigrantow

Ja bym używał jednak innego słownictwa. Ostrzeżenie ustne. Pampa
    Ostatnio edytowane przez Pampa ; 10-02-2016 o 09:44

Podstoli Awatar Wespazjan
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    278
    Otrzymał 173 podziękowań w 111 postach
    Zastanawiam się gdzie jest granica poprawności politycznej którą nam się narzuca i tolerancji oraz wolności. Imigranci muzułmańscy płyną coraz większą falą do Europy. Mają za nic naszą kulturę, nasz światopogląd, nasze obyczaje i sposób życia. Nie chcą do nas się zastosować. Natomiast chcą nam narzucić swój światopogląd i styl życia. I co my robimy? Nic. W imię poprawności politycznej pozwalamy na to, że wkrótce będziemy mieli tutaj wielkie enklawy ludzi o poglądach dla nas nie do zrozumienia i do zaakceptowania, na dodatek miliony ludzi do wyżywienia, gotowych do dżihadu. Ludzi którzy nie chcą się asymilować którzy nie są nam wdzięczni za udzielenie im schronienia i którzy nie chcą pracować. Przypomina mi się książka Fallaci "Wściekłość i duma" która przewidziała tą sytuację.

8. Następujących 2 użytkowników podziękowało Wespazjan za ten post:

Stolnik Awatar Piner
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    316
    Kolejny genialny popis tej pani:
    http://wiadomosci.wp.pl/kat,1025897,...wiadomosc.html
    Jaki widzę tu problem?Ano w bezsensowności samego założenia.Zakażemy wyznawać islam ponieważ obawiamy się jego zradykalizowania.I to niby ma być rozwiązanie.Taki zakaz jeszcze rozpali IS-owców, i inne tałatajstwo pod hasłami obrony wiary.A co z tymi muzułmanami którzy żyją w spokoju i wyznają swą wiarę? Roczne przyzwolenia na wyznawanie tejże?Podzielimy na kategorie? W sumie możemy, ale to więcej biurokracji i problemów.A może zakażemy w ogóle każdego wyznania w obawie przed radykalizacją.Co o tym sądzicie?

- Czy to wystarczy?

Podkomorzy Awatar Chaak
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    262
    Otrzymał 254 podziękowań w 191 postach
    Ja nie miałbym nic przeciwko zakazaniu wszystkich religii monoteistycznych, bo powodują więcej problemów niż przynoszą pożytku.

寧我負人,毋人負我。
    曹操

11. Następujących 2 użytkowników podziękowało Chaak za ten post:

Holy Father Awatar Volomir
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Otrzymał 265 podziękowań w 166 postach
    Chwalebny pomysł bo islam powinien być zakazany tak samo jak nazizm czy komunizm ale:
    1) powinno się zakazać wszystkich religii na tej samej zasadzie
    2) od kiedy to sąd coś delegalizuje?
    3) oczywiście akcja wygląda jak z Monty Pythona

Stolnik Awatar Piner
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    316
    Sam jestem przeciwnikiem religii w jakiejkolwiek postaci ale niestety, ze znajomości historii próba zakazania wiary kończy się jej wzmocnieniem.

- Czy to wystarczy?

Strona 158 z 203 PierwszyPierwszy ... 58108148156157158159160168 ... OstatniOstatni