Strona 16 z 24 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 237

Wątek: Nora MG

Stolnik Awatar blackhand
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 5 podziękowań w 4 postach
    Utrzymywania fortów w ogóle nie rozumiem. Wycofanie się z terenu państwa, na które się nie ma prawa przemarszu najszybszą możliwą drogą to nie to samo, co wycofanie się najszybszą drogą siedząc sobie po fortach. Rozumiem, że wojska węgierskie byłyby w stanie przejść parę pól dalej, gdyby się nie zatrzymały w fortach? Trzymanie 3 jednostek, oprócz balisty nic nie znaczących, w strategicznie położonych fortach, tylko dlatego, że być może się zbuntują (nie przypominam sobie, żeby mi się to zdarzyło) jest dosyć podejrzane.

Poza tym, wypowiadanie sojuszu (właściwie to wojny), kiedy ma się jednostki na terenie drugiego państwa jest mocno niefajne. Nawet w Cywilizacji o tym wiedzieli. Dodawanie, że "jak chcesz to po prostu ich zaatakuj (i zrezygnuj z 4 tur ochrony)" nie za bardzo poprawia sytuację.

Moja decyzja jest taka, Egipt może sobie na swoim terenie robić z węgierskimi wojskami, które go blokują, co mu się podoba i nie będzie to traktowane jako złamanie okresu ochronnego. Widzę też, że Bizancjum raczej nie będzie miało z czego wypłacić ten 1000, więc Egipt dostanie 1000 od papieża, a w najbliższej turze Bizancjum ja usunę coś za 1000. Co do wybudowania od razu budynku, zgodziłbym się, żeby coś takiego zrobić, ale nie jestem pewien, czy będę w stanie, bo nowych budynków jeszcze nie próbowałem dodawać, a widzę, że to może nie być łatwe. W najbliższym czasie popróbuje i dam znać.

Pan Nienawiści Awatar Mefisto7
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    49
    Otrzymał 74 podziękowań w 57 postach
    Wystarczy komenda "proces_cq <nazwa miasta>", po tym jak doda się budynek do kolejki budowania. Działa.

Podczaszy Awatar Soplica
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    47
    Otrzymał 27 podziękowań w 24 postach
    Aha, i tak jak pisałem w privie, prosiłbym o te modyfikacje (budynek + kasa) już w następnej turze, bo tą już zrobiłem a trochę mi to zajęło.

Nie obraziłbym się gdybym w ramach zadośćuczynienia dostał mały bonusik finansowy. Ale to tak na marginesie

Dzięki.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    49
    Co jest z Mediolanem? Był niemiecki, jest węgierski - wojny nie ma, pytania o wymianę nie było.

Cześnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    5
    Otrzymał 1 podziękowanie w 1 poście
    Cytat Zamieszczone przez Mefisto7 Zobacz posta
    Co jest z Mediolanem? Był niemiecki, jest węgierski - wojny nie ma, pytania o wymianę nie było.
    Normalnie - zdobyłem go pełną flagą z katapultą. Nie mam już pona z Niemcem, dawno się skończył.

Wojny nie ma bo po zdobyciu zaproponowałem dyplomatą zawieszenie broni i widocznie Katana przyjął.

Podczaszy Awatar Soplica
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    47
    Otrzymał 27 podziękowań w 24 postach
    Proszę Blackhanda o dodanie mi zaległych 1000 florenów i za pomocą process_cq zakończenie budowy w Ikonium.

Podczaszy Awatar KapitanKatana
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    17
    Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
    Chyba za bardzo zająłem się wojną z Francją.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    49
    Prosiłbym Blackhandzie abyś odjął papieżowi pieniędzy w następnym ruchu, bo niekontrolowanie winduje statystyki w górę i niedługo reszta graczy będzie się na siebie za bardzo nakładać. :d Komenda <add_money> może być negatywna z minusem.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    49
    Sycylia ruszyła się pokonanym korpusem pierwotnie oblegającym Rzym, który wycofał się do Florencji.
    Pierwsza linijka z prawej to pozostały garnizon, druga to generał we Florencji (milicja niepokonana), trzecia to uchowańcy w lasku obok.
    Oczekuję, że podczas tury Sycylii nie będą mogły się ruszyć, a po wygranym przeze mnie oblężeniu Florencji zostaną usunięte

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    9
    Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
    Cytat Zamieszczone przez Mefisto7
    Sycylia ruszyła się pokonanym korpusem pierwotnie oblegającym Rzym, który wycofał się do Florencji.
    Przecież nie zamieściłeś żadnej informacji na temat pokonania tego korpusu w temacie "Pokonane Armie":

http://forum.totalwar.org.pl/showthr...ne-armie/page4

Wydało mi się nieco podejrzane, że są niskie stany oddziałów, ale sprawdzałem dokładnie cały temat i nic.
    Pisałeś tylko o pokonaniu moich statków oraz korpusu Rino de Sere na południu Italii, ale nic o Florencji:

http://forum.totalwar.org.pl/showthr...l=1#post399329

http://forum.totalwar.org.pl/showthr...l=1#post383132

Strona 16 z 24 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów