Strona 148 z 267 PierwszyPierwszy ... 4898138146147148149150158198248 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 471 do 1 480 z 2664

Wątek: Dyskusja ogólna o Total War: Warhammer

Wojski Awatar bebecho
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 24 podziękowań w 17 postach
    Cytat Zamieszczone przez Il Duce Zobacz posta
    Tak beznadziejne AI to standard? Ja tam widzę znaczne pogorszenie ale dobra....Krótkie podsumowanie tego co niestety zobaczyłem :

Na plus :
    + powrót generalskich przemów w starym dobrym stylu
    + Bretonnia!

Na minus :
    - totalnie beznadziejne AI,nie dość że samobójcze szarże i problemy z ustawieniem wojsk to jeszcze całkowite pozostawienie machin bez osłony przed wywerną, żadnej strategii,żadnej myśli,a do tego czarodziejka pchająca się do walki wręcz,tiaaaa
    - nie zbalansowana magia
    - morale a raczej ich brak
    - to co już ktoś wcześniej zauważył,czyli jak na "questa" coś mało epicka ta bitwa,raczej wyglądało mi to na zwykłą potyczkę na mapie kampanii i to tą z kategorii tych mniejszych

PS: Przemowy w Rome 2 i Attyli były tak beznadziejne i mało porywające że łatwo było ich nie zauważyć,do tego generał mówił cicho i nie było to w postaci wprowadzenia do bitwy
    Morale jest tylko nazywa się Leadership
    Co do magii to za mało wiemy, żeby ocenić czy jest op, możliwe, że ten Azhag jest specjalnie wykokszony na potrzeby bitwy.
    Ai jest w bitwie oskryptowane, powinno się bronić, a atakuje, to jest dość słabe.
    Mi osobiście najbardziej podobają się karty jednostek i czytelniejsze niż w Atylli statystki jednostek, górne opisy wydają się bardziej przydatne np. Orc Boar Boyz mają tarcze, obrażenia przebijające pancerz i bonus do walki z piechotą.

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Chyba najbardziej słabi mnie w tej standardowej bitwie 17 (16 + wódz) na 21 (9 kawalerii, 4 katapulty, 4 halabardy, 2 łuki, wódz i taka jakby lutnia najprawdopodobniej jakiś agent bo to pojedynczy konny tak jak ich wódz), to jak bezkarnie ork przeleciał nad wrogą armią w tą i z powrotem.

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

sadam86
    Gość
    Na Azaga na wywernie pewno trzeba mieć jakiegoś gryfa albo innego smoka, ale mniejsza o to. Załamała mnie trochę ta szarża bez wsparcia reszty armii, bretońska magiczka w ogóle się nie wykazała, a użycie katapult też porażka.
    Choć karty jednostek ładne, a i info o jednostkach też czytelniejsze, zastanawiają mnie tylko te paski z liczbami w stylu 5000 i spadające do np. 4000 ciekawe za co odpowiadają

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez Ituriel32 Zobacz posta
    Chyba najbardziej słabi mnie w tej standardowej bitwie 17 (16 + wódz) na 21 (9 kawalerii, 4 katapulty, 4 halabardy, 2 łuki, wódz i taka jakby lutnia), to jak bezkarnie ork przeleciał nad wrogą armią w tą i z powrotem.
    To się nazywa desant z zaskoczenie, bo przeciwnik zwyczajnie spał
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Serio mam mieszane uczucia, bo niby to ustawiona bitwa by pokazać fajność zielonoskórych. Ale z drugiej strony jak na skrypty to sztuczna inteligencja wypada wręcz tragicznie, jedyny plus jaki widzę to próbę okrążenia przeciwnika, ale czemu samą kawalerią...

Teraz pytanie jest takie czy podczas normalnych bitew będzie lepiej czy może jednak gorzej?

Swoją drogą by agent (bo ta magiczka jest agentem?) pokazał się z lepszej strony (2 czary, ale tylko jeden udany) niż generał...

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

sadam86
    Gość
    Pytanie na jakim poziomie jest ta magiczka i co ma rozwinięte, może wzięli pierwszą lepszą z brzegu i dlatego taki efekt, gracz pewnie lepiej ją w kampanii rozwinie, no właśnie ciekawe jak AI będzie magów rozwijać, czy na masowych rzeźników czy byle jak?

Szambelan Awatar Il Duce
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    163
    Otrzymał 384 podziękowań w 264 postach
    Cytat Zamieszczone przez bebecho Zobacz posta
    Morale jest tylko nazywa się Leadership
    Tak,wiem,ale chodziło mi o to że jednostki szybko "pękają" i umierają,i walki trwają kilkanaście sekund

Cytat Zamieszczone przez sadam86 Zobacz posta
    Na Azaga na wywernie pewno trzeba mieć jakiegoś gryfa albo innego smoka, ale mniejsza o to. Załamała mnie trochę ta szarża bez wsparcia reszty armii, bretońska magiczka w ogóle się nie wykazała, a użycie katapult też porażka.
    Choć karty jednostek ładne, a i info o jednostkach też czytelniejsze, zastanawiają mnie tylko te paski z liczbami w stylu 5000 i spadające do np. 4000 ciekawe za co odpowiadają
    Sadamie,może te punkty to ilość hp jednostki jako całości? Co do wywerny to jak dla mnie kilka oddziałów strzelców powinno dać sobie radę z powstrzymaniem takiego szaleńczego rajdu,przecież w innym wypadku każde starcie armii bez legendarnego bohatera kontrującego,zakończy się porażką

Asuryan
    Gość
    Sadamie, gracz jej w kampanii nie rozwinie, to bitwa questowa z siłami ściśle przypisanymi do miejsca, nie rozwijającymi się w miarę upływu czasu. A Azhag przykokszony, bo to była jego ostania bitwa questowa (na wyverna jest osobna).

Podczaszy Awatar Memnon[pl]
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    46
    Otrzymał 85 podziękowań w 52 postach
    Zauwazylem kolejna mega beznadziejna ciekawostke.Mianowicie CA chyba probuje pobic rekord szybkosci bitew.Dokladnie w 6.50 min widac szarze Bretoni.Azhog zuca jakis magiczne cudo na nich-i kawaleria peka po dokladnie 5 sekundach bitwy z innymi jezdcami orkow.5 sekund walki?To juz jak dla mnie tragiczna przesada.12 sekund bylo pomylka-a tu widze ze CA stojac nad przepascia zrobilo olbrzymi krok na przod
    Kiedy życie Cię nie pieści,podnieś głowę w górę i zaciśnij pięści

Wielki Kuń Awatar Lwie Serce
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    452
    Otrzymał 326 podziękowań w 212 postach
    Jak dla mnie to po prostu jest żałosne i niegrywalne CA kolejny raz pokazuje, że nie potrafi nawet odpowiednich statystyk jednostkom zrobić.

Niech żyje Gwardia!

Strona 148 z 267 PierwszyPierwszy ... 4898138146147148149150158198248 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów