Strona 152 z 267 PierwszyPierwszy ... 52102142150151152153154162202252 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 511 do 1 520 z 2664

Wątek: Dyskusja ogólna o Total War: Warhammer

Sara Temer
    Gość
    Arroyo, choć sam staram się być jak najczęściej na organizowanych przez ciebie eventach multi (a nawet je promuję), to osobiście dalej jestem stanowczo graczem singlowym. Granie single ma swoje plusy, między innymi to, że to jak płynnie gra będzie działała zależy wtedy wyłącznie od mojego komputera No i też na singlu mogę grać kiedy chcę, a nie wtedy gdy inni mogą Dlatego nie zamierzam przymykać oczu na głupotę AI mówiąc "Na multi i tak będą lepsze bitwy" czy "Kampanię będę grać tylko z kimś twarzą w twarz" bo jeśli mnie kampania zniechęci do siebie na singlu to nawet w co-opie nie będzie mi się chciało jej tykać...

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Z tym, że kampania multi to nie tylko co-op, a też tryb Twarzą w Twarz, w którym możesz dowodzić sztuczną inteligencją podczas bitwy i to jest siła Kampanii Multiplayer. Wcale nie przymykam oczu na AI, bo wiem, że póki go nie naprawią, ta gra będzie trudna do zdzierżenia nawet, jak kocha się dane uniwersum (w tym wypadku Warhammera).

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Asuryan
    Gość
    Kampania multi niestety jest uboższa od kampanii single pod pewnymi względami. Np brak w niej różnych form zwycięstwa, podziałów na rozdziały z mini celami, etc.

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Fakt, ale nadrabia to tym, że drugi gracz może wcielić się w armię AI. No cóż... zobaczymy, jak wyjdzie w ogóle gra

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez Memnon[pl] Zobacz posta
    Info dla wielbicieli Wampirow.
    Wampiry zaczna byc pokazywane w marcu-co kolwiek to oznacza dla CA...W sumie to juz mamy marzec wiec pewno pokaz czegokolwiek bedzie pod koniec marca.
    Info potwierdzone z oficjalych zapowiedzi CA
    Już widzę ten zalew dotyczący infa o Wampirach, w połowie marca... Tylko, której pierwszej czy drugiej? W sumie o Chaosie też nie wiadomo za bardzo wiele, ale chociaż jest roster. Więcej to oni chyba w promocję wkładają niż informowanie graczy o tytule tak mocno odbiegającym od reszty.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    9
    Otrzymał 29 podziękowań w 23 postach
    Cytat Zamieszczone przez Memnon[pl] Zobacz posta
    Jednak ja jestem starym fanem TW-gram od Shoguna I i lubie ta serie.Dlatego oczekuje tylko dobrego produktu jako fan i jako klient.Drazni mnie polityka CA-pelna ignorancja i arogancja,na ktora moga sobie pozwolic bo nie maja konkurencji-niestety!Np tacy ludzie jak Lusted-wcale nie uwazam ze jest dobry-to co stworzyl w Rome II to porazka-wystarczy zainstalowac ROme Surrectum-10 starsza gra a prezentuje sie o wiele,wiele lepiej-i to mod za darmo.Ponadto jest on czlowiekeim tak zarozumialym iz nie mozna mu niczego przetlumaczyc i jedyna jego odp to"ja to zrobilem i jest dobre"-na szczescie to nie on robi jednostki do Warhhamera-wiec te raczej beda ok.Grafika to nie wszystko-ale nie po to wydaje kase na karte graficzna i dobry komp zeby ogladac badziew na monitorze,lub tez wcale nie miec czasu popatrzec na bitwe-a tak na razie wyglada to w Warrhamerze.Przy tak szybko klikajacej bitwie nawet nie bedzie kiedy zrobic zooma na jednostki zeby nacieszyc sie animacjami itp.No to po co to robic-zeby bylo ale zeby nikt nie patrzyl?
    Na koniec pragne stwierdzic ze sprzedanie CA do Segi bylo njawiekszym bledem,pomylka i nieporozumieniem.Wszystko czego dotknie Sega jest popsute-wydawane na szybko,na odwal sie i bez szacunku dla dobrego imienia danego tytulu.Gdyby CA zostalo same sobie-mielibysmy gry wydawane rzadziej-ale bardziej dopracowane.
    Po zakupie Rome II, Attilli i DLC AoC stwierdzam, że w kwestii historycznych Total Warów ta seria nie ma już niczego ciekawego do zaoferowania. Przyjemnie mi się grało w STW, MTW, RTW, liczne mody do MTW II, na zmodowanych wersjach NTW oraz w STW II i Zmierzch Samurajów.

Szeroko pojęta starożytność i wczesne średniowiecze były rewelacyjnym okresem z ogromnym potencjałem, ale po dwóch ostatnich grach z serii widać, że ta koncepcja się wypaliła, a drastyczne ograniczenie możliwości modowania w porównaniu do MTW II sprawia, ze nawet mody nie ratują tych gier. Niesłychane, że nad Ultimate General: Gettysburg spędziłem więcej czasu niż nad Rome II, Attillą razem z DLC AoC - od premiery rozegrałem kilkadziesiąt bitew mp i wciągnęły mnie niesamowicie te starcia.

Właściwie Warhammerem jestem zainteresowany tylko z uwagi na uniwersum - grywałem i w figurkowego warhammera i erpegowego i cóż. Total War w tych klimatach to nie lada gratka. Nie wspominając już o tym, ze świat fantasy daje ogromne możliwości, których nie da zaden historyczny TW. Podejrzewam, ze Warhammer TW z licznymi DLC będą ostatnim TW jakie kupię. O ile zdaje sobie sprawę, ze w dniu premiery otrzymamy niedopracowanego, niegrywalnego gniota, to wierzę też, że z czasem gra zostanie poprawiona do zadowalającego poziomu patchami i podrasowana licznymi modami, które poprawią to co da się poprawić.

Potem jeśli chodzi o historyczne klimaty będę wybierał alternatywy. Takie gry jak Ultimate General, nowe Close Combat: Bloody First (miejmy nadzieję, ze będzie fajna kampania mp), które ma premierę w tym roku, gry w stylu Theatre of War, Scourge of War: Waterloo, no a poza tym planszówki z GMT w stylu For the People czy Wilderness War. Więcej funu.
    "********* ***** ********** ******, *************" - Zbigniew Stonoga (cenzura na prośbę moderacji )

Podstoli Awatar Sanvone
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    21
    Otrzymał 55 podziękowań w 26 postach
    Tak czytam was i ostrze sobie ząbki. Jak wyjdzie kolejna gra do luftu to będę miał co na kanał nagrywać ]:->. A jak będzie dobra to też narzekać nie będę. Sytuacja wygrana-wygrana .
    Pozdrawiam

Mój kanał Youtube (Seria Total War, XCOM: Enemy Within, Age of Wonders 3, Mass Effect 3 Multiplayer)

8. Użytkownicy którzy uznali post Sanvone za przydatny:

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Zdrowe podejście, ale ja wolałbym jednak by była to naprawdę dobra gra, a nie barachło.
    Grał będę i tak bo kupiłem sobie na urodzinki i naprawdę nie mogę się doczekać, co prawda do ekscytacji na poziomie Roma2 mi daleko, ale na myśl o młotku TW zaczynam się uśmiechać.

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Sara Temer
    Gość
    San, ja to widzę trochę inaczej, gier do nagrywania mi nie brakuje jakby się okazało, że Warh jest stratą czasu, a jak Warh będzie słaby i będę miał go szybko dosyć, to będę musiał odpowiadać na tonę komentarzy "Dlaczego Warha nie nagrywasz?" :/

Ituriel, ja ostatni raz uśmiechałem się oczekując na nowego TW przy pierwszych zapowiedziach Rome II

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    9
    Otrzymał 29 podziękowań w 23 postach
    Kumpel namówiony do zakupu preordera i po kilkudniowym zapoznaniu się z grą na singlu planujemy rozpocząć Wojnę o Imperium (Chaos vs Imperium) koło 6 - 7 maja - blisko mieszka więc twarzą w twarz.

Szykuje się epickie starcie dobra ze złem
    "********* ***** ********** ******, *************" - Zbigniew Stonoga (cenzura na prośbę moderacji )

Strona 152 z 267 PierwszyPierwszy ... 52102142150151152153154162202252 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów