Strona 10 z 25 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 249

Wątek: MG

Zbanowany
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    51
    Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
    Napisałem że wyjeżdżam na kilka dni, wracam i widzę że mi Francję już odebraliście Ponadto od wstawienia poprawnego linka do mojej tury nie minęło regulaminowe 24h, a mimo to dostałem klepsydrę.
    PS Nieraz bywało tak że gracze trzymali tury po kilka dni i uchodziło im to płazem a tymczasem ja nie dość że dostałem klepsydrę to zostałem pozbawiony frakcji. WTF?

Podczaszy Awatar Soplica
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    47
    Otrzymał 27 podziękowań w 24 postach
    Sorry Lama, ale trzeba było napisać kiedy pojawisz się ponownie. Skąd miałem wiedzieć kiedy wrócisz? Pisałeś o zastępstwo, to zrobiłem :p Mogę Ci wysłać zrobioną przeze mnie turę, a jak nie będzie odpowiadało to zastanowimy się co dalej.

Nieraz bywało tak że gracze trzymali tury po kilka dni i uchodziło im to płazem
    Sorry, nie w tej KO. Jeżeli nawet się taki wyjątek zdarzył to wcześniej pisali że im się przeciągnie i kiedy wstawią.

Zbanowany
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    51
    Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
    Cytat Zamieszczone przez Soplica Zobacz posta
    Mogę Ci wysłać zrobioną przeze mnie turę, a jak nie będzie odpowiadało to zastanowimy się co dalej.
    To wyślij.

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 26 podziękowań w 21 postach
    Węgry oddają za darmo prowincje Kijowowi. Działanie jest kompletnie nie fair, jak dla mnie podpada to pod paragrafy o niepoddawaniu gry i o handlu osadami, choć niech mg zdecyduje, jak widzi tą sytuację.
    Najpierw Mefisto oblegał może sześcioma jednostkami Szepes- Radek nie odbił, mimo że miał w pobliżu całą armię. Myślałem wtedy "okej, może woli zachować armię do jakiś tajnych celów" (chociaż wystarczyłyby pewnie 3-4 jednostki do odbicia oblężenia). Ale w poprzedniej turze Mefisto obległ stolicę Węgier- Esztegorm- dwoma (!) jednostkami i mimo posiadania w zasięgu całej armii Węgier nie odbił oblężenia. Jak to możliwe, żeby mając całą armię w pobliżu nie odbić oblężenia stolicy, szczególnie że Węgrowi zostały de facto dwa miasta- no, już jedno.
    KO:
    Krucjata(4-Jerozolima);Iberia(1-Navarra);Brytania(32-Walia);Krzyżacy(35-Polska,36-Zakon,38-Litwa,42-Dania,44-Mongołowie,45-Zakon);MKO(26-Bizancjum);WKO(29-Sycylia);
    Niedokończone:
    MKO(18-Wenecja);Krzyżacy (39-HRE,40-HRE);
    Oddane:
    WKO(30-Maurowie, 32-Bułgaria); MKO(30-Dania,33-Anglia);WKO(34-HRE);BC(17-Egipt);

5. Użytkownicy którzy uznali post Matisek za przydatny:

Szambelan Awatar Il Duce
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    163
    Otrzymał 384 podziękowań w 264 postach
    Mnie też to zdziwiło ze Kijów wgryzł się tak daleko w terytorium Węgier dysponując zaledwie połową flagi,to wszystko wyjaśnia....
    Keep your friends rich and your enemies rich and wait to find out which is which.

Podczaszy Awatar Soplica
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    47
    Otrzymał 27 podziękowań w 24 postach
    Szczerze mówiąc, też wydało mi się dziwnym że węgier nie odbił tego oblężenia. Wydaje mi się jednak że aby uznać jakieś ruchy za poddawanie gry, musiałyby one powodować jawną szkodę dla rządzonego przez niego państwa przy braku jakichkolwiek korzyści. W tym przypadku myślę, że chęć odgrodzenia się od najeżdżającej kraj nawały bizantyjskiej jest pewną okolicznością łagodzącą. Również pamiętajmy że w sytuacji, w jakiej znajdują się Węgry, każdy oddział jest dla nich na wagę złota.

Jakkolwiek logika która za tym stoi może być dla niektórych nieprzekonująca, to jednak pamiętajmy że nie każdy gracz jest tak samo doświadczony a dramatyczna sytuacja Węgier może uzasadniać takie ruchy.

Pytaniem pozostaje również kwestia, na ile można ingerować w niezależne wybory innych graczy. Moim zdaniem, jedyne, co mogę zrobić to upomnieć Radka bo takie zachowanie jest niehonorowe w stosunku do przeciwnika. No chyba że zobaczę że dokonuje się jakaś wymiana finansowa. Wtedy będę zmuszony potraktować to jako handel miastami.

Aha, gwoli ścisłości - zostały mu dwa miasta.
    Ostatnio edytowane przez Soplica ; 12-03-2016 o 22:03

Cześnik Awatar RadekGames
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    8
    Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach
    Cóż za absurd. W momencie kiedy Kijów mnie zaatakowała ktoś kliknął moją turę. W następnej zobaczyłem co się święci i po prostu zgarnąłem wszystko co miałem i puściłem w stronę Niemiec. Dlaczego Bizancjum i Wenecja nie płaczą, że im też puste miasta zostawiam? Staram się jedynie przetrwać. Oczywiście najlepiej by było gdybym bił się z Kijowem, a Bizancjum w 2 tury podleciało swoimi armiami i definitywnie rozbiło to co mi zostało, a przy okazji zajęło także miasta Kijowskie...

9. Użytkownicy którzy uznali post RadekGames za przydatny:

Stolnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    9
    Otrzymał 12 podziękowań w 9 postach
    Jak obległem Wiedeń, to tak że nie miałeś szansy odbić oblężenia.
    A jak obległem tą wieś Pecs za pierwszym razem to oblężenie zostało przerwane.
    I zależało Ci na tym żeby nie stracić Pecs a na stolicy Ci nie zależy?

Absurdem jest to co się stało właśnie w poprzedniej turze. Przecież nawet o wiele bardziej opłacalne byłoby zawrócić jedną jednostkę z tej Twojej pełnej armii, odbić oblężenie, ustawić ją jako garnizon w mieście, wyburzyć wszystkie budynki i generała z miasta włączyć do armii która idzie na zachód. Finansowo byś wyszedł bardzo na plus za budynki + 1 tura posiadania stolicy dłużej, a militarnie byś wcale nie stracił.
    Jak Twoja gra ma polegać na oddawaniu prawie pustych miast to może nie graj więcej w KO.

Albo co skłoniło Kijów do oblegania Esztergomu akurat dwiema jednostkami? Jakby Mefisto chciał uniemożliwić Matiskowi oblężenie tego miasta to by wystarczyła tylko jedna. No ale jedna to by było pewnie za mało żeby w razie czego podbić stolicę. Ale jakim prawem ktokolwiek mógł pszypuszczać, że Radek nie odbije oblężenia? No cuda
    Nie pomagam na pw

Stolnik Awatar Idill`a (MZ)
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    60
    Otrzymał 81 podziękowań w 58 postach
    Jeżeli nie narusza swym postępowaniem regulaminu, co nie zostało dowiedzione, to może robić co chce. Podobne dywagacje są niepoważne. Jego stosunek do przyszłych okupantów może być różny, młody węgierski władca został doprawdy okrutnie potraktowany, pozbawił się wszelkich szans już na poziomie dyplomatycznym.

Stolnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    9
    Otrzymał 12 podziękowań w 9 postach
    Idilla
    Jak ja w MKOXXXVI wypowiem Matiskowi PONa i nie stawiając żadnego oporu pozwolę podbić mu wszystkie swoje ziemie na Bałkanach i w Grecji łącznie z Konstantynopolem to to też będzie zgodne z regulaminem W sumie ciekawa wizja, nie?
    Ale czy wtedy Ty i Remix nie czulibyście się pokrzywdzeni? To jest przykład większego kalibru, ale jak najbardziej adekwatny.
    I ja sobie zdaje sprawę z tego, że to nie jest teoretycznie łamanie regulaminu, ale jeśli Mefisto i Radek zrobili to po wcześniejszym porozumieniu się, a pewne rzeczy na to wskazują, to jest to zagranie po prostu nie fair.
    Nie pomagam na pw

Strona 10 z 25 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów