Strona 10 z 368 PierwszyPierwszy ... 891011122060110 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 3671

Wątek: DLC/FLC/Legendarni Lordowie - spekulacje, dyskusja.

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    10
    Otrzymał 15 podziękowań w 10 postach
    Ciekawe czy CA, a właściwie SEGA wyciągnie wnioski z shitstormu, który zaczął się przy niepołatanym Rome 2 a swoją kulminacje miał chyba przy Chaos DLC. Byłoby niezłą niespodzianką jakby po premierze "uzupełniali" rasy za free brakującymi jednostkami znanymi z innych gier Warhammera zamiast je sprzedawać.
    Jeśli chodzi o pogardzanego przeze mnie StarCrafta 2 i dodatki do niego - podejrzewam, że po wydaniu podstawki (lub pierwszej części drugiej części StarCrafta wtf?) tylko część zespołu zajmowała się robieniem pierwszego dodatku, a pozostała część zespołu już coś dłubie nowego o czym dowiemy się za kilka lat znając ich tempo wydawnicze. Tak samo jest z CA. Część załogi robiła Karola Wielkiego, ale główne siły od dawna robią Warhammera.
    Arroyo - kto by pomyślał... wszedłem sobie na twój profil steamowy i listę życzeń... i dowiedziałem się stamtąd, że powstaje taka gra jak SpellForce 3. Jestem Ci winny podziękowania. W jedynkę zagrywałem się jak szalony. W dwójkę tylko trochę pograłem. Dzięki.

Asuryan
    Gość
    Skaveni i Ogry to też nowe tereny. Owszem, stolica szczuroludzi leży w Starym Świecie, ale w Kitaju (klan Eshin) i na Czarnym Lądzie (klan Pestilence przegoniony z Lustrii) też mają swe twierdze. Królestwo Ogrów leży za południową częścią Gór Krańca Świata.

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    A te tereny ciekawe aby? Głównie o Ogry chodzi.

A z szczurkami znowu wraca kwestia 1 rasa = 1 tereny. Czyli przejmiemy kontrolę nad wszystkimi szczurami czy tylko jednym klanem. Przy czym skoro będzie można tam grać bez podstawki (tak wynika z założeń) to ten kawałem musi być jednak spory.

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Cytat Zamieszczone przez Asuryan Zobacz posta
    Skaveni i Ogry to też nowe tereny. Owszem, stolica szczuroludzi leży w Starym Świecie, ale w Kitaju (klan Eshin) i na Czarnym Lądzie (klan Pestilence przegoniony z Lustrii) też mają swe twierdze. Królestwo Ogrów leży za południową częścią Gór Krańca Świata.
    Czyli innymi słowy spodziewajmy się Królów Grobowców również. Bo Skaveni i Ogry dzielą się na klany.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Skoro wraz z nowymi dodatkami/częściami mamy mieć nowe tereny i możliwość gry tylko na nich to jestem ciekaw jak to rozwiążą.

W przypadku Elfów wydaje się proste z tymi terenami, plus dwie główne rasy szpiczasto uchych, ale wydaje się to trochę mało do zabawy.

Natomiast z Ogrami i Szczurkami jest trochę słabiej bo są jakby powiązani z starym światem, więc możliwe że dają tez kawałek terów za górami i nacje z podstawki do zabawy.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Asuryan
    Gość
    Elfy będą razem z Jaszczuroludźmi, czyli do zabawy liczę że minimum 3 frakcje (wysokie i mroczne elfy, oraz gady), lub nawet 4 (leśne elfy, ale jak dla mnie Athel Loren zajmuje za mało miejsca na mapie w podstawce). Do tego skoro Lustria i Naggaroth, to pewno także wampiry i Chaos jako niegrywalne.

W przypadku Szczurów i Ogrów poza ziemiami Starego Świata mogą dodać frakcje Arabii, Królów Grobowców, Krasnoludów Chaosu, ordy hobgoblinów, Kitaju.

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Hmm... ja widzę tak: Athel Loren powiększą, coś dorobią (podobny zabieg jak po raz setny powtarzam z Tanuchidami w Attyli), dadzą nam Wysokie Elfy z Ulthuanu, Mroczne Elfy z Naggaroth, Jaszczuroludzi z Lustrii, a w DLC/niegrywalne hordy Chaosu, legiony Zwierzoludzi na zachód od ziem Druchii oraz Zombie Piratów z Wybrzeża Wampirów. Co do DLC ze Skavenami i Ogrami to widzę tak samo jak Asuryan, nawet jeśli dodaliby coś z fanowskich AB.

PS. Aryann, spoko. W końcu Spellforce 1 i 2 bardzo lubię. Obie części równie mocno mnie wciągały.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    A trochę martwię się o leśne elfy. Raz że Athel Loren jest małe samo w sobie (jak napisał Asuryan) i nawet po powiększeniu (przemodelowaniu mapy) raczej dużo większe nie będzie, góra dwa regiony. A dwa o ograniczenia podbojów, a dokładniej jak to zrobią u elfów, raczej trochę mniej niż ludzie (góry nie, tereny chaosu też nie), a u leśny to już prawie wcale (najbardziej uziemiona rasa).

Tak że mi wychodzi na to że Leśne nie ruszyły bu się z startowego regionu. Chyba że wprowadziliby nowe leśne regiony (czyli dalsze przerabianie mapy). Albo specjalna mechanika. Czyli dużo roboty, a rezultat wątpliwy.

Ciekawe czy zadają sobie ten trud, bo szeregi wojsk leśnych elfów wspomagają ciekawe potwory.

Z drugiej strony dla szczurków i tak będą musieli przerabiać mapę w tamtych okolicach.
    Ostatnio edytowane przez Ituriel32 ; 10-03-2016 o 13:03

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Z Leśnymi Elfami będzie zapewne tak, że będą musieli odzyskać Laurelorn, Las Cieni i inne lasy zajęte przez Zwierzoludzi. Tak osobiście myślę, jak już tę rasę dodadzą. Poza tym ciekawi mnie sprawa z Azhagiem i Koroną Czarnoksięstwa. Czy będzie quest, gdzie będziemy w stanie ją zdobyć z ruin dawnego zamczyska Kadona?

Co do Skavenów to na wschód i południe pójdą też pewno - więc szansa na Settrę i TK wzrasta. Oby dodali Skavenblight.

Podstoli Awatar Jsatrzab
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    39
    Otrzymał 89 podziękowań w 59 postach
    Athel Loren wcale nie jest takie małe, powiedziałbym że jest wielkości każdej normalnej prowincji. Mogą tam spokojnie wykroić 2/3 miasta, do tego z racji że jest to gęsty las, to w kwestii zasięgu ruchu (dla nie elfów) prowincja wyglądać będzie na większą. Na powiększanie raczej bym nie liczył. Bardziej mnie ciekawi jak dodadzą(jeśli w ogóle) Leśne Elfy, biorąc pod uwagę że znajdują się na starej mapie. Dla mnie najbardziej rozsądną opcją jest to że będzie to bonus za combo :]. Sama druga cześć dodaje Wysokie/Mroczne elfy i Jaszczurki dla posiadaczy tylko 2 części, oraz Leśne Elfy dla posiadaczy obu.

Jeśli chodzi o podbijanie/okupacje regionów przez elfy, to z tego co pamiętam w blogpoście na ten temat było wspomniane że w przyszłych częściach mechanika okupacji może się zmienić. Więc jest nadzieja że jak zaczną kombinować z Elfami to zlikwidują podział okupacji zupełnie i znowu będzie można malować mapę na swój kolor.
    Si vis pacem, para bellum

Strona 10 z 368 PierwszyPierwszy ... 891011122060110 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów