Obawiam się że nic z tego,chyba że na minimalnych byś spróbował.
Obawiam się że nic z tego,chyba że na minimalnych byś spróbował.
Keep your friends rich and your enemies rich and wait to find out which is which.
Pójdzie mi na GT 705?
Bardzo mało informacji podałeś, bo sama karta graficzna cudów nie czyni.
Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
"Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo
Oglądałem w domu na spokojnie i niestety jest więcej rzeczy do których można się przyczepić.
Zgadzam się że w tej bitwie si wygląda najlepiej z wszystkich bitew, ale chaos to specyficzna nacja z powodu braku pieszych strzelców bardzo przyjazna dla kompa nawet bardziej niż truposze, bo piekielne działa odwracają uwagę gracza. Zacznę od:
* Działa
+ Które wymuszają reakcje gracza.
- Ale znowu pozostawione bez obrony...
- Chyba odwracanie uwagi nie powinno być głównym zadaniem dział?
+ Komp zareagował na atak na tyły ale...
- Czym zareagował? Powolnymi trollami i piechotą
- i to aż 3 jednostkami. Łącznie 4 jednostki gonią 2. Serio? Sztuka dla sztuki mnie nie jara.
* Brak strzelców w armii. Dla kompa to korzyść podwójna.
+ Po 1 brak jednostek o słabych statystykach, czyli solidniejsza kompozycja dla si.
+ Po 2 nie ma problemu z ustawianiem się nimi i ich obroną. Co na przykładzie artylerii widać nie jest proste.
- Jak będą wojska z falangą (lub tutejszym jej odpowiednikiem) to gg.
* Jazda, psiaki i wózki.
+ Ładnie związał i zniszczył konie gracza z lewej, ale...
- To gracz mu na to pozwolił, bo późno podesłał włócznie.
- Si nie podesłało piechoty jako wsparcie dla jazdy.
- Po unieruchomieniu jazdy nie uderzył od razu na strzelców i działa lub tyły piechoty. Coś czym się chwalili na pierwszym pokazie Brodacze vs zieloni. Czyli szukaniem luk by wybić wrażliwe oddziały.
- A co robiła jazda imperium na demigryfach?
+ Jedno udane wejście wózków.
* Monstra.
- Szybka strata Giganta - Jak dla mnie to takie słonie i nimi powinno się wyczekać moment wejścia.
- Pogoń trollami za jazdą.
* Piechota.
+ W sumie to ok. Byli, walczyli z wrogiem i go wycieli, ale przy takiej przewadze w jakości i ilości chyba nie mogło być inaczej.
- Jak będą wojska z falangą (lub tutejszym jej odpowiednikiem) to gg.
* Wódz i bohaterowie.
+ Korzystają z czarów.
- Nie podoba mi się to że tak agresywnie się nimi wbijają do walki. Kiedy ich strata ma ogromne konsekwencje.
Ostatnio edytowane przez Ituriel32 ; 08-04-2016 o 15:24
Śmierć to Twoje przeznaczenie.
A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.
KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.
Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.
Halabardników do falangi bym nie porównał. W ogóle prędzej to Wieczna Straż u WE lub Straż Feniksa zasługuje na miano falangi w Warhammerze. Poza tym Chaos ma jedynie 3 jednostki strzeleckie (maruderów konnych z oszczepami i z toporkami do miotania oraz od biedy zaliczyć można maruderów z toporkami). Artyleria (tutaj głównie piekielniki) muszą być chronione, nie być przed - to takie wyrzutnie rakiet, niźli armaty/katapulty, które mogłyby być z przodu przed armią. Co do sprawy z "szukaniem" - zakładam, że każda rasa będzie inaczej myśleć.
Pamiętajmy, że to tylko prezentacja, nie pokaz gry gracza.
Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
"Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo
Inter Core i-5 - 4460 CPU 3.20 GHz 3.20 GHz
Pamięć 8 G
Windows 7- 64- bitowy system operacyjny
Karta Geforce GT-705
Karta graficzna ile ma GB? Tak to obstawiam minimalne, może nieco więcej.
Karta 1G, chyba tylko przez nią na wysokich mi nie pójdzie, ciekawe czy będą ustawienia średnie?