Jestem bardzo ciekawy, w jakim DLC Imperium dostanie swoje jednostki z AB. Brakuje kilku, i nie rozumiem czemu ? Jak można nie dodać 3 największych zakonów rycerskich, brak łuczników, flagellants, Celestial Hurricanum, itp. Rozumiem że to będzie albo DLC, albo Free content. Ale jednak, mają tylko 4 frakcje, ale tak ubogie jak na ten świat.
Co do frakcji które nie mają oficjalnych AB z 8 edycji. Wydaje Mi się, że to wina GW. W40k dzięki kilku dużym grom stał się rozpoznawalny na świecie, gdzie Fantsy tkwiło w zamkniętym gronie. Teraz wydają wielką grę, po śmierci Fantasy, i masa fajnych, mniejszych frakcji, nie ma AB bo nikt ich nie aktualizował. I taki Kislev ma tylko fanowski, Krasnale Chaosu to samo, i te o których wspominał Arroyo. Jeśli GW nie zrobi AB dla tych frakcji do edycji 8(to nie możliwe), to nie mamy co liczyć na Kislev, Araby itp. Kislev ma zbyt ubogi oficjalny roster, a fanowskiego nie użyją, mimo iż jest sensowny. Więc ja bym się nie napalał na małe frakcje, bo ich raczej nie będzie, powód jest oczywisty. Chyba że GW dogadało się jakoś z CA, i małe frakcje otrzymają nie oficjalne AB, ale to mało możliwe.