Strona 11 z 20 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 194

Wątek: Dyskusja ogólna o lore Warhammera Fantasy

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    1. HMS Computers polecam.
    2. Drobne rzeczy, z których wszystko to idiotyzmy w wykonaniu Matt "Mam parcie na Ultramarines" Warda. Pokrótce:
    +Zdycha wiele ważnych dla lore postaci
    +Skaveni walą jakimś głupim działem w jeden z księżyców i niszczą Lustrię
    +DE i HE łączą się z WE w jakiejś zupełnie z palca wyssanej fabule. Bo jakim cudem mieliby się wojownicy Chaosu przebić przez potężne zabezpieczenia od północy?
    +Thorgrim ginie i Archaon kończy czas.

Ogólnie boję się, że CA poleci w Total War: Warhammer głębiej niż w samą 8 edycję i da nam ten dziadowski Koniec Czasów

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Skaveński Spacz-Inżynier, Sługa Lorda Chaosu Thorgara Okrwawionego Awatar Kasquit
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    8
    Otrzymał 38 podziękowań w 29 postach
    Cytat Zamieszczone przez Arroyo Zobacz posta
    1. HMS Computers polecam.
    2. Drobne rzeczy, z których wszystko to idiotyzmy w wykonaniu Matt "Mam parcie na Ultramarines" Warda. Pokrótce:
    +Zdycha wiele ważnych dla lore postaci
    +Skaveni walą jakimś głupim działem w jeden z księżyców i niszczą Lustrię
    +DE i HE łączą się z WE w jakiejś zupełnie z palca wyssanej fabule. Bo jakim cudem mieliby się wojownicy Chaosu przebić przez potężne zabezpieczenia od północy?
    +Thorgrim ginie i Archaon kończy czas.

Ogólnie boję się, że CA poleci w Total War: Warhammer głębiej niż w samą 8 edycję i da nam ten dziadowski Koniec Czasów
    Nie sądzisz, że tło twojego profilu jest niezbyt stosowny-pasujący?
    Przestawia to chyba bitwę Mannfreda z Klanem Mordkin o ostrze, które zniszczyło Nagasha...
    Jako Skaven powinienem się chyba cieszyć z śmierci Thorgrima, ale Kas lubi Krasnoludy Chaosu, jakby co.

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Ależ jest dobre, uwielbiam rasę Wampirów to raz.
    Dwa - tego nie znam, jak mówiłem - dla mnie End Times to twór rakotwórczy.
    Trzy - akurat Thorgrim jest Krasnoludem z Karaz Ankor, a nie Krasnoludem Chaosu ze Zharr-Naggrund.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Skaveński Spacz-Inżynier, Sługa Lorda Chaosu Thorgara Okrwawionego Awatar Kasquit
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    8
    Ależ jest dobre, uwielbiam rasę Wampirów to raz.
    Dwa - tego nie znam, jak mówiłem - dla mnie End Times to twór rakotwórczy.
    Trzy - akurat Thorgrim jest Krasnoludem z Karaz Ankor, a nie Krasnoludem Chaosu ze Zharr-Naggrund.
    Wiem doskonale, powiedziałem o Krasnoludach Chaosu, żeby nie było, że nienawidzę wszystkich absolutnie Krasnoludów...
    Nie wystarczy ci, że wiesz ode mnie, że ta ilustracja jest z End Timesa, aby zmienić?

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Wiem, że to ilustracja z ET, ale akurat ilustracje z tego są fajne, choć sama fabuła tego prosi się o spalenie na stosie.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    8
    A posiadasz polską 8 edycję Orków?
    Kas chce wiedzieć, co to są te "Blasted Wastes"...

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Jutro po wykładzie zajdę sobie do sklepu i spróbuję wyczytać, o co biega z Blasted Wastes. Pewnie to kraina na północy jakaś.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    8
    Jutro po wykładzie zajdę sobie do sklepu i spróbuję wyczytać, o co biega z Blasted Wastes. Pewnie to kraina na północy jakaś.
    http://warhammerfantasy.wikia.com/wiki/Dark_Lands
    Ale oki, zobacz i odpisz.

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Ok, coś mi już świtać zaczyna. Czyli innymi słowy przybył Grimgor ze Złych Ziem, a właściwie z krainy bliskiej Imperium Krasnoludów Chaosu. Czyli zaczyna się to w spójną całość układać - topór stworzony w Zharr-Naggrund, przybycie z Mrocznych Ziem do Złych Ziem, na czele swego regimentu Czarnych Orków. Prawdopodobnie wcześniej był niewolnikiem Krasnoludów Chaosu, lecz zdołał się wydostać. Choć... to dziwne - Czarne Orki wznieciły rewoltę 100 lat przed powstaniem Imperium i rozpierzchły się na Góry Krańca Świata i Góry Lamentu. Także to sprawia kolejną zagadkę, która wymaga wyjaśnienia - co przez tak długi czas robił ten gość? Topór mógł być przekazywany poprzez zabicie poprzedniego dzierżyciela tej broni?

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    8
    Ok, coś mi już świtać zaczyna. Czyli innymi słowy przybył Grimgor ze Złych Ziem, a właściwie z krainy bliskiej Imperium Krasnoludów Chaosu. Czyli zaczyna się to w spójną całość układać - topór stworzony w Zharr-Naggrund, przybycie z Mrocznych Ziem do Złych Ziem, na czele swego regimentu Czarnych Orków. Prawdopodobnie wcześniej był niewolnikiem Krasnoludów Chaosu, lecz zdołał się wydostać. Choć... to dziwne - Czarne Orki wznieciły rewoltę 100 lat przed powstaniem Imperium i rozpierzchły się na Góry Krańca Świata i Góry Lamentu. Także to sprawia kolejną zagadkę, która wymaga wyjaśnienia - co przez tak długi czas robił ten gość? Topór mógł być przekazywany poprzez zabicie poprzedniego dzierżyciela tej broni?
    A może nie wszystkie Czarne Orki zdołały wtedy uciec...
    A gdy Ork umiera, z grzybni powstają kolejni...
    GW zaczęło mi odpisywać, to się zapytam, może mi odpowiedzą, ale sprawdź w tym armybooku, dobrze?
    Jestem jednak ciekaw, czy nie wyjaśniano tego w tym nieszczęsnym Schyłku Dziejów...

Powiedz, to są zwykłe Gobliny?
    Czy Nocne Gobliny?
    A może Hobgobliny?
    Kas myśli-sądzi, że Hobgobliny.
    Załączone obrazki Załączone obrazki
    Ostatnio edytowane przez Kasquit ; 26-04-2016 o 08:15

Strona 11 z 20 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów