Strona 17 z 40 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 392

Wątek: Co będzie po Warhammer?

Skaveński Spacz-Inżynier, Sługa Lorda Chaosu Thorgara Okrwawionego Awatar Kasquit
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    8
    Otrzymał 38 podziękowań w 29 postach
    Cytat Zamieszczone przez Temer Zobacz posta
    Śródziemie mogłoby być dobre, choć znając CA to wymagałoby długiego naprawiania przez moderów by dorównało modowi Third Age. Jednak tak czy siak prawa do gier w uniwersum Tolkiena ma WB, a raczej Sega i WB się nie dogadają :/
    Wiesz, że Games Workshop posiada swojego bitewniaka w świecie Śródziemia?
    https://www.games-workshop.com/en-PL/The-Hobbit

2. Użytkownicy którzy uznali post Kasquit za przydatny:

Sara Temer
    Gość
    Owszem, ma, ale to bitewniak. Kiedy mówiłem, że prawa do gier ma WB, miałem na myśli gry video

Skaveński Spacz-Inżynier, Sługa Lorda Chaosu Thorgara Okrwawionego Awatar Kasquit
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    8
    Owszem, ma, ale to bitewniak. Kiedy mówiłem, że prawa do gier ma WB, miałem na myśli gry video
    A ja myślałem, że o grach w Śródziemiu to oni decydują:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Middle-earth_Enterprises
    http://www.middleearth.com

Sara Temer
    Gość
    No tak, tylko obecnie licencja jest udzielona WB
    Poza tym, tak teraz pomyślałem, Monolithowi (studio które zrobiło ostatnią grę w Śródziemiu) całkiem nieźle wyszło podpatrzenie mechanik od Assassynów i Batmanów. Może to samo zrobią z Total Warami? Wtedy będziemy mieć Śródziemie: Total War, tylko pod inną nazwą

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    8
    Czyli tylko WB i firmy od niego zależne mają prawa?

Sara Temer
    Gość
    Jest jeszcze jeden producent, który ma licencję na WP: MMO i wydaje on Lord of the Rings: Online, a poza tym tak, obecnie tylko WB może robić gry w Śródziemiu.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    8
    Jest jeszcze jeden producent, który ma licencję na WP: MMO i wydaje on Lord of the Rings: Online, a poza tym tak, obecnie tylko WB może robić gry w Śródziemiu.
    Ale zara, Warner Bros. wykorzystał Xenomorpha w Mortal Kombat (twór FB).
    A prawa ma SEGA...
    Ale to z nie SEGĄ się dogadywali, prawda?

Sara Temer
    Gość
    A to nie wiem, nie orientuję się jak licencyjnie stoi Mortal Kombat i Ksenomorfy

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    8
    Może niech ktoś zrobi petycję do Tolkien Estate?

Podstoli Awatar Krwawy_Baron
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    65
    Otrzymał 50 podziękowań w 43 postach
    Oczywiście mam nadzieję, że wyjdzie Total War: Medieval III a po nim Total War renesansowo/barokowy no ale tak się zastanawiam czy wojna polsko-bolszewicka (a przy okazji i wojna domowa w Rosji) nie byłaby dobrym materiałem na Total Wara. Wiem, że na zachodzie ten konflikt jest postrzegany z równie wielkim zainteresowaniem co współczesne rebelie Tuaregów w Mali i raczej nie ma szans na jego realizację, no ale:
    -lotnictwo było wykorzystywane na niewielką skalę, więc znika problem co począć z masami "latadeł" - a pojedyncze samoloty działałyby podobnie jak żyrokoptery w Warhammerze
    -nie ma konieczności robienia jednostek morskich
    -była to chyba ostatnia wojna, którą można nazwać "Wojną kawaleryjską" - co prawda kawaleria była w masowym użyciu jeszcze w 1939 (kampania wrześniowa czy walki rosyjsko-japońskie w Mongolii, no ale to już konflikty z innej bajki). Zresztą była to wojna dosyć mobilna jak na ówczesne standardy, dzięki czemu byłoby co robić na mapie strategicznej - zwłaszcza jeżeli porównamy ją z I Wojną światową (choć ówczesne walki na Bliskim wschodzie podczas I WŚ także łapałyby się jeszcze pod mechanikę serii)
    -ciekawie można by zaprezentować rozwój komunizmu i socjalizmu oraz wiążące się z nimi rozruchy wewnętrzne (u sowietów analogicznie działaliby zwolennicy "Białogwardzistów" i nierosyjskie nacjonalizmy)

Problemem byłyby oczywiście formacje piesze, bo to nie jest już ani Empire czy Napoleon z szykiem liniowym, ani też "naparzanka na miecze" z czasów przed bronią palną - ale to można by chyba spróbować jakoś przeorganizować.

Strona 17 z 40 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów