Strona 202 z 267 PierwszyPierwszy ... 102152192200201202203204212252 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 011 do 2 020 z 2664

Wątek: Dyskusja ogólna o Total War: Warhammer

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Wczorajszy stream oglądałem od momentu zabijania wolnego miasta i w sumie był dużo ciekawszy niż ten o zielonoskórych.

Bardzo podobała mi się w nim Bretonia i jej tereny. Tylko szkoda tego że jest tak podzielona i w tej grze (rozgrywce?) jej król walczył w wojnie domowej przeciwko swoim wasalom...
    Do tego lubię duże prowincje (4regionowe) a takich tam nie widziałem, za to elfi las bardzo fajny.

To że Orkowie plądrują i niszczą imperium jest ok, ale to samo w wykonaniu brodaczy trochę szczypie w oczy. Do tego ta wojna między Karakami...
    Niestety prowincje krasnoludów w górach są tylko 2 regionowe. Nie jestem pewny ale podobnie jest też z Orkowym plemieniem Skullsmasherz, chyba że mają wspólną prowincje z karak ziflin.
    Teraz jak patrzę na mapę to z tymi prowincjami w górach między imperium a Bretonią wypada jeszcze słabiej, bo tam jest na przemiennie osada orków i krasnoludów.

- - - - - - - - - - - - - - - -

Arroyo
    Taki ładny początek w wykonaniu magiczek, by później wysłać je do walki wręcz. Konnica używana jak piechota.
    Ostatnio edytowane przez Ituriel32 ; 17-05-2016 o 14:44

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Zdecydowanie. Tak btw. wygląda na to, że ten film z bitwy Azhaga, który kiedyś CA dodał, nie był wcale krokiem do tyłu. Bo po tej bitwie zrozumiałem, że ta gra faktycznie tak wygląda

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Moderatorzy Globalni Awatar tuff_gru
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    584
    Otrzymał 439 podziękowań w 227 postach
    OMG panowie, why ohhh why wybraliscie taka mape!!! przeciez na tym filmiku nic nie widać? I czemu sie tak daleko rozstawiliscie?! Jesli chodzilo wam o to zeby bitwa dluzej trwala to mogliscie cos o jednostkach pogadac....

Czy w bitwach multi ilosc jednostek w oddziale jest taka mała?

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    To limit armii - duży. Ultra różni się zaledwie 30 wojakami w piechocie i 15 jeźdźcami. Co do mapy - no cóż, fatum Arroya się odzywa znowu

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Wojski Awatar bebecho
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 24 podziękowań w 17 postach
    Jednostki wyglądają ładnie. Mapa jakaś szarobura z małą ilością detali 2. Na filmikach CA mapy wyglądają w porządku, a tu jakoś dziwnie. Chłyt marketingowy? Jak duże są mapy, ta wygląda na większą niż w 2 ostatnich tytułach?

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Bo to jedna z wybranych map. Mapy te wg mnie wyglądają dużo lepiej niż w Rome II i Attyli razem wziętych

Szambelan Awatar K A M 2150
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    12
    Otrzymał 52 podziękowań w 45 postach
    A właśnie, czy dodali taki myk, że jednostki pojedyncze mają inne staty na różnych rozmiarach jednostek, czy nie? Bo w takiej formie, na najmniejszej skali jednostek herosi, czy giganci będą zmiatać wszystko samemu.

Wojski Awatar bebecho
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 24 podziękowań w 17 postach
    Nie mam gry, ale chyba załatwili to punktami hp, które procentowo zmniejszają się lub zwiększają. Powinny się też zmieniać obrażenia procentowo, ale chyba tak nie jest. Porównałem dwa filmiki i Ungrim przy dużej skali ma 3336 punktów życia i obrażenia 430, przy ultra to 4448 i obrażenia takie same. Mała skala będzie promować pojedyncze modele oraz czary które zadają obrażenia punktowo, a nie procentowo ( jeżeli takie są ).

Podczaszy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    183
    Otrzymał 260 podziękowań w 162 postach
    Aż nie wiem co mam powiedzieć , widzę że nawet tutaj mamy Nemetocene widać że CA jak i gracze uwielbiają tą mapę ;] a tak na poważnie dlaczego wybraliście mapę bez drzewek, trawy itd ta jest taka jakaś "nudna". Na innych streamach i filmikach mapki prezentowały się o wieleeeeeee.... lepiej.

Hmmm to są ustawienia Ultra bez cieni !!! :O miejmy nadzieję że się panowie mylicie i jak odpalę grę u siebie to będzie wyglądać inaczej, bo tutaj mamy poziom jak przed Medivalem 2 chyba ...

Co do samej bitwy się nie wypowiadam bo rozumie, że miała format promocji/przedstawienia nam gry przed premierą. Mnie jakoś po obejrzeniu tego filmiku boli wygląd tej mapki i to bardzo ;(

Oczywiście materiały z nowego total war są mile widziane i mam nadzieję, że się nie zniechęcicie mimo takiego odbioru z mojej strony. Następnym razem wybierzcie inną mapkę żeby można było zobaczyć że wszystko co tutaj wypisałem to brednie a to tylko było małe niedociągnięcie

PS. "Służki Pani dają Ci popamiętać" - fajnie to brzmi ;>
    dzięki za przeniesienie faktycznie nie doczytałem mój błąd.

Chłop Awatar Inferno
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Cytat Zamieszczone przez tuff_gru Zobacz posta
    OMG panowie, why ohhh why wybraliscie taka mape!!! przeciez na tym filmiku nic nie widać? I czemu sie tak daleko rozstawiliscie?! Jesli chodzilo wam o to zeby bitwa dluzej trwala to mogliscie cos o jednostkach pogadac....

Czy w bitwach multi ilosc jednostek w oddziale jest taka mała?
    Zgadzam się w 100% ten film to jakaś porażka Mam tylko nadzieję , że szanowni recenzenci otrzymując grę przed premierą będą na tyle ogarnięci by rzetelnie omówić grę w następnych filmach
    Pozdrawiam

Strona 202 z 267 PierwszyPierwszy ... 102152192200201202203204212252 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów