Wydaje mi sie, ze na wojnę secesyjną itp raczej niewielkie szanse. O ile nie zrobią jakiejś naprawdę egzotycznej tematyki to obstawia Medieval 3 albo wojnę trzydziestoletnią.
Wydaje mi sie, ze na wojnę secesyjną itp raczej niewielkie szanse. O ile nie zrobią jakiejś naprawdę egzotycznej tematyki to obstawia Medieval 3 albo wojnę trzydziestoletnią.
Ja bym pogral w nowego Empire. Byl na niego wielki hejt ale u mnie na steamie to wlasnie na nim nabilem najwiecej godzin. Kampanie amerykanami badz indianami ahh dobre wspomnienia :d
Albo nowy shogun. W dwojce najbardziej irytowaly mnie oblezenia. Samurajowie wspinajacy sie po sznurach to tak srednio wygladalo xd
Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
Moim zdaniem w Empire strasznie zwalono system morale, ale mapa najlepsza ze wszystkich TW w jakich grałem. Dalej uważam,że mogliby zrobić takiego Napoleona w czasach wojny secesyjnej np. Robert Lee:Total War. Ach jak bym chciał w końcu spuścić lanie Jankesom...
Nie choćby dla Amerykańców mogliby zrobić, cały temat o wojnie secesyjnej- mogliby by wydać choćby tylko w wersji angielskiej i tak bym kupił. Ja widzę to tak: podstawka- Abraham Lincoln:TW; LL USA: Abraham Lincoln, U.S.Grant; CSA: Jeff Davis, R.E.Lee. Bohaterowie/Agenci USA: zbiegły niewolnik-zwiększa chęć prowadzenia wojny wśród obywateli Północy, zmniejsza idee poparcia dla CSA w krajach europejskich; Abolicjonista- zwiększa szanse na powstanie niewolnicze na południu, zwiększa chęć prowadzenia wojny wśród obywateli Północy, zwalcza łowców zbiegłych niewolników, zwalcza P.Dż; Emisariusz Północy- zwiększa poparcie dla jedności unii na Północy, Południu, zmniejsza możliwość uznania niepodległości konfederacji w krajach. Bohaterowie/Agenci CSA: Emisariusz Południa- odwrotnie niż E.Pół; Łowca zbiegłych niewolników- zwiększa chęć prowadzenia wojny wśród obywateli Południa, zwalcza zbiegłych niewolników, zmniejsza możliwość powstania niewolniczego na Południu; Południowy Dżentelmen- zwiększa idee secesji wśród mieszkańców Południa i Północy, zwalcza Abolicjonistów; DLC:Wojna o Nowy Meksyk; Wojna z Indianami. Taka moja radosna twórczość. Jeśli będą przychylne komentarze będę pisał dalej.
Wojna a raczej wojny z Indianami to jednak dość rozległy wątek zarówno czasowo jak i terytorialnie. Mielibyśmy w takim DLC przynajmniej cztery frakcje białego człowieka w tym dwie europejskie i od zatrzęsienia indiańskich w zależności od krainy geograficznej.
In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan
Jeśli avek to tylko z Indianką!
https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ
Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.
Tak wiem, ale czy nie fajnie byłoby np. grając jako CSA sprzymierzyć się z częścią Indian i spróbować wykurzyć białasów z Minnesoty?
Fatygować się aż pod kanadyjską granicę i wszczynać rozróbę z Dakotami?
In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan
Jeśli avek to tylko z Indianką!
https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ
Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.
Dobra ciąg dalszy następuje. Przykładowe jednostki:
USA-kawaleria Unii, spieszona kawaleria Unii, kolorowa kawaleria Unii, Południowa kawaleria Unii, piechota Unii, kolorowa piechota Unii, Południowa piechota Unii, Czarne Kapelusze, 20 Pułk z Maine, Irlandzka brygada, Żuawi z Nowego Yorku, 54 Pułk piechoty, Marines, strzelcy wyborowi, Sharpsooters USA
CSA- kawaleria CSA, Północna kawaleria CSA, piechota CSA, strzelcy wyborowi, Partyzanci Mosbiego, Tygrysy z Luizjany, Teksańczycy, Brygada"Stonwella",
Dowódcy:
USA: U.S Grant, W. Sherman, J.Hooker, G Mead, Hanckock, Custer, Scott, Sherridan,Krzyżanowski, McCllean,Pope, Roseckrans, Banks, Porter itd
CSA: R.E.Lee, Forrest, "Stonwell" Jackson, JEB Stuart, A.P.Hill, P.H.Hill,Hood, Longstreat,Armistead, Garnett, Pickett,Pendelton itd
A po Warhammerze nastanie nicość
A na poważnie - nikt nie wie, co będzie po tym. Po jednostkach z Imperium z Warha można raczej mówić o historycznej grze o Renesansie.
Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
"Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo