Strona 7 z 16 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 160

Wątek: Gra Wampirami (w tym również von Carsteinowie)

Asuryan
    Gość
    U mnie na razie Chaos szlaja się po północy, a ja w 80 turze po pokonaniu Granicznych Księstw swoją główną armią szykuję się na Tileę (po tym mam zamiar poprzez Estalię wykończyć Bretonnię, następnie z dwóch stron Imperium i na końcu Chaos, ale być może będę musiał zmodyfikować plany jak hordy ruszą na południe). Moja standardowa armia składa się z 2 x Varghulf, 2 x Terrorghaist, 2 x Xexenwraith i Grave Guard (ta tańsza, bez dwuręcznej broni), do tego przed bitwą staram się dołączyć po jednym z bohaterów (oprócz nekromanty). Od niedawna mogę werbować black coach, jak wózek się sprawdzi, to dołączy na stałe do armii. Fakt że jest to armia droga w utrzymaniu i przy 5 całych prowincjach stać mnie tylko na takie 3.

Podstoli Awatar Jsatrzab
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    39
    Otrzymał 89 podziękowań w 59 postach
    No na chaos polecam zainwestować w Grave Guard z 2h bronią, bo bez tego ciężko. Ja w ostatniej turze zabiłem Kholaka błąkającego sie po Zufbardze i o dziwo dostałem komunikat że frakcja Warriors of Chaos została pokonana :] może już nie wrócą :]
    Si vis pacem, para bellum

Podkomorzy Awatar Chaak
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    262
    Otrzymał 254 podziękowań w 191 postach
    Mi nie wrócili ani razu po tym komunikacie.

寧我負人,毋人負我。
    曹操

Asuryan
    Gość
    W kampanii dość ważni są bohaterowie - agenci:
    1. Banshee - szpieg/skrytobójczyni/sabotażystka - najlepsza do likwidacji wrogich agentów, po rozwinięciu potrafi zrobić wyłom w murze wrogiego miasta (oszczędza to nam czekania przynajmniej tury w oblężeniu na wybudowaniu tarana). Dość nieźle radzi sobie też na polu bitwy. Przeważnie trzymam ją w armii i wyskakuję tylko by ubić wrogiego agenta/zrobić wyłom w murach.
    2. Wampirzyca - powiększa przyrost ludności na naszym terenie/zmniejsza na wrogim, dość szybko może rozprzestrzeniać skażenie terenu wampiryzmem. Niezła na polu walki.
    3. Król upiorów - czempion - podnosi zadowolenie w naszych prowincjach, obniża we wrogich. W bitwach zdecydowanie słabszy od kobiet, jakoś najmocniej obrywa w starciu wręcz (nie licząc nekromanty). Na wyższych poziomach potrafi trenować nasze jednostki.
    4. Nekromanta - obniża koszt budowy na naszym terenie/podwyższa na obcym - najczęściej rozstawiany przeze mnie typ agenta w moich prowincjach, w bitwach strasznie słaby (wrażliwy na ciosy), przeważnie nie przyłączam go do armii.

Zbanowany
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Otrzymał 5 podziękowań w 5 postach
    Jak się prezentują przerośnięte wilki, nietoperze i inne nie elitarne jednostki wampirów. Chodzi mi o to, czy dla najwyżej rozwiniętych armii- wszystkie jednostki możliwe do rekrutacji; opłaca się rekrutować te nie elitarne- w czymś można je wykorzystywać.

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Osobiście polecam złowieszcze wilki do ścigania uciekających. Tak samo ogary Chaosu.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Zbanowany
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Otrzymał 5 podziękowań w 5 postach
    Aha, a kryptowe Ghule, Upiory, zwykł Ghule czy zombi?

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Kup i się przekonaj
    Przysięgam, że jeszcze jeden taki raz to ostrzeżenie pójdzie. Znowu banalne pytanie, na które odpowiedź znajdziesz w grze. Co innego by było, jakbyś się o spaczenie czy co innego pytał.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    A ja kupiłem a grać nie mogę to pytać mogę?

Większość jednostek dość szybko traci na przydatności bojowej. Jakoś nisze dla nich znajdziesz ale droższe oddziały zrobią to i tak lepiej i szybciej.

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Cześnik Awatar Defungor
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    48
    Otrzymał 33 podziękowań w 21 postach
    Nie opłaca się budować żadnej taniej jednostki, morale w Warhammerze jest tragiczne i tylko elitą jako tako da się grać.
    Jam jest Defungor, Pierwszy co Żubra wypił, Władca Pastwisk i Żubrów Wszystkich, Zrodzony z Puszki Wielkiej, Przyjaciel Wszystkich Prażubrów, Jedyny Gazowany i Niepasteryzowany, Obrońca Pijanych, Pogromca Trzeźwych.....

Strona 7 z 16 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów