Strona 90 z 161 PierwszyPierwszy ... 40808889909192100140 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 891 do 900 z 1605

Wątek: Seriale

Pan Koala Awatar Shay Ruan
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    189
    Otrzymał 126 podziękowań w 91 postach
    No ja właśnie oglądam 2 sezon Penny dreadful i jest mega. Niezbyt często się spotyka seriale, w których nie ma żadnego tabu - wątek z niemowlakiem
    Jeśli chodzi o Gre o Tron to mnie totalnie znudziła. Wątek Deneris to największa padaka tego sezonu. Laska ciągle chodzi i powtarza wszystkim jak mantre tą swoją tytulaturę - niespalona taka i owaka.

Nie wiem jakim cudem nikt jej nie zabił. Serial jest strasznie nielogiczny.

"Nie jest umarłym ten, który spoczywa wiekami, nawet śmierć może umrzeć wraz z dziwnymi eonami"

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    Kolejny odcinek i żadnej naparzanki!Tyle armii idzie ku sobie i jakoś dolezć do siebie nie mogą.Zrobią znów bitwę na 30sec. i koniec sezonu....A blondyna już chyba niejako z przyzwyczajenia w każdej serii ględzi o wolności,równości i marzy jej się rewolucja francuska pod smoczymi skrzydłami.Niechaj zatonie w drodze do stolicy bo to wyjdzie na zdrowie wszystkim dookoła z widzami włącznie.

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

Cześnik Awatar Bartolomeo
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    62
    Otrzymał 58 podziękowań w 39 postach
    Znacie serial Gomorra ? O ile film nie byl porywający to serial jak dla mnie jest całkiem spoko.Niedawno rozpoczęli emisję drugiego sezonu. Mi się podoba tez dlatego bo spędziłem w Neapolu około roku i czuję klimat tego serialu.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Penny Dreadful:

Spoiler: 
    No po jaką cholerę oni zdemaskowali Draculę już w drugim odcinku?Wszystko do tego momentu było niemalże idealne w tym sezonie

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Konny falangita rakietowy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    231
    Otrzymał 168 podziękowań w 115 postach
    Też zauważyliście że w nowych sezonach Gry o Tron poziom wszelkich walk spadł do poziomu ... brakuje mi tu słowa,po prostu totalne dno. Albo tańczą jak baletnice albo machają bronią jak cepem. Albo idą w stronę holywodzkiej przesady i robią piruety ,salta i bóg wie co jeszcze albo robią walki beznadziejnie gdzie zamiast kaskaderów występuje jakieś totalne drewno. Jak porównuję walki z pierwszych sezonów i te z ostatnich to widzę straszny regres. Też to zauważyliście ?

Holy Father Awatar Volomir
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Otrzymał 265 podziękowań w 166 postach
    Nie Jak dla mnie walki w GoT na przestrzeni wszystkich sezonów prezentują ten sam poziom. Czyli do realizmu im daleko ale na tle innych produkcji wyglądają bardzo dobrze.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    231

Holy Father Awatar Volomir
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Otrzymał 265 podziękowań w 166 postach
    No też właśnie!
    1) walka totalnie nierealistyczna i mało efektowna. Walczą jak muchy w smole, do tego te zamachy bronią. Słabooooo
    2) Czego oczekujesz po walce z tak abstrakcyjnymi przeciwniczkami jak te 3? Oczywiście wygląda to dosyć smiesznie - jak same babki ale cóż innego molgi zrobić? Pomijając niewymyślanie tego wątku
    3) Ta walka wygląda wbrew pozorom dobrze! Jak ktoś walczył troche mieczem, albo dwoma, to wie, że tak to mogło wyglądać. Aktor, albo choreograf, znają się na rzeczy! Wiedzą jak powinien układać się nadgarstek do bloku i ataku. Wprawdzie jest to trochę podkolorowane - do tego dwa miecze, a ten pan walczył jednym w oryginale, ale pewnie chcieli tym podkreślić, że jest taki ah i oh.

Także zdeycydowanie 3 walka wygląda najefektowniej a przy tym najbardziej realistycznie.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    231
    Cytat Zamieszczone przez Volomir Zobacz posta
    No też właśnie!
    1) walka totalnie nierealistyczna i mało efektowna. Walczą jak muchy w smole, do tego te zamachy bronią. Słabooooo
    2) Czego oczekujesz po walce z tak abstrakcyjnymi przeciwniczkami jak te 3? Oczywiście wygląda to dosyć smiesznie - jak same babki ale cóż innego molgi zrobić? Pomijając niewymyślanie tego wątku
    3) Ta walka wygląda wbrew pozorom dobrze! Jak ktoś walczył trochę mieczem, albo dwoma, to wie, że tak to mogło wyglądać. Aktor, albo choreograf, znają się na rzeczy! Wiedzą jak powinien układać się nadgarstek do bloku i ataku. Wprawdzie jest to trochę podkolorowane - do tego dwa miecze, a ten pan walczył jednym w oryginale, ale pewnie chcieli tym podkreślić, że jest taki ah i oh.

Także zdeycydowanie 3 walka wygląda najefektowniej a przy tym najbardziej realistycznie.
    3)Tu niestety jestem kompletnie zielony i takich szczegółów tak samo jak 90% widzów nie zauważam bazuje na zdrowym rozsądku i naturalnym poczuciu logiki, ładu i składu w tym co się dzieje na ekranie. Dlatego takie surowe walki robią na mnie większe wrażenie niż tanieć na lodzie i czekanie aż przeciwnik wykona ten piruet fikołek czy szpagat mimo że można było go w tym czasie 3 razy zabić.

1) Tu wziął bym pod uwagę to że góra i ogar walczą dużymi dwuręcznymi mieczami.

A walki tych wojowniczek z Dorn... Przecież w pewnym momencie ta z włócznią wykonuję bardzo "efektowny" obrót w tak zawrotnym tempie że przeciwnik zdążył by ją posiekać na mielone. Dokładniej od około 42 s https://www.youtube.com/watch?v=kG2o1GBZj1A . Jamie dosłownie czeka w bezruchu aż ona się obróci ...

A walka z tym mistrzem 2 mieczy. Przeciwnicy zamiast zasłaniać się tarczą i z za niej atakować machają nią jak cepem bez powodu , bo w scenariuszu mają zginąć
    I oczywiście podchodzą pojedynczo lub po 2 jak w wejściu smoka no bo co ...no właśnie ,co scenarzyści mieli w głowie ... "Niech atakują go pojedynczo będzie... fajnie "
    Liczę na jakieś uwagi jeżeli masz doświadczenie w szermierce czy rekonstrukcji historycznej

2) Z walk z Dornijczykami znacznie lepiej wypada walka Oberyna z Górą gdzie akrobację Oberyna byłe dynamiczne, płynne i pasowały do tego co się dzieje w walce

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Cytat Zamieszczone przez Seba Fallus III Wielki Zobacz posta
    Też zauważyliście że w nowych sezonach Gry o Tron poziom wszelkich walk spadł do poziomu ... brakuje mi tu słowa,po prostu totalne dno. Albo tańczą jak baletnice albo machają bronią jak cepem. Albo idą w stronę holywodzkiej przesady i robią piruety ,salta i bóg wie co jeszcze albo robią walki beznadziejnie gdzie zamiast kaskaderów występuje jakieś totalne drewno. Jak porównuję walki z pierwszych sezonów i te z ostatnich to widzę straszny regres. Też to zauważyliście ?
    Tych walk w obecnym sezonie jest tyle że nawet nie wiem na której się konkretnie skupić zatem uważam iż jedynie martwi kiedy się tłuką robią to nadzwyczaj realistycznie,widowiskowo a przede wszystkim skutecznie.
    Czekam tylko kiedy nas uraczą kilkunastosekundową batalią stoczoną pomiędzy Boltonami i resztą bo wciąż mnie korci kogo to pieczono żywcem przed całą armią (co było pokazane w trailerze).

Strona 90 z 161 PierwszyPierwszy ... 40808889909192100140 ... OstatniOstatni