Strona 141 z 149 PierwszyPierwszy ... 4191131139140141142143 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 401 do 1 410 z 1489

Wątek: Komputery,programy,sprzęt itd. - temat ogólny

Pampa
    Gość
    To co widzi gra to jest nie ilość RAM, tylko pamięć karty graficznej która prawdopodobnie ma 2 GB.

2. Użytkownicy którzy uznali post Pampa za przydatny:

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    [QUOTE=Pampa;407417]To co widzi gra to jest nie ilość RAM, tylko pamięć karty graficznej która prawdopodobnie ma 2 GB.

Jeżeli tak, to dlaczego się zacina na Ultra grafice?
    Parametry: https://mediamarkt.pl/komputery-i-ta...-g551jw-cn098h

Pampa
    Gość
    Może dlatego że na pokładzie ma nędzną 960 i to w wersji mini? I że ogólnie to tylko laptop. Na moim PC master race Attila chodzi w około 50 klatkach na ultra.

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    To za ile masz komputer? Pozdrawiam

Pampa
    Gość
    Około 5 tysięcy.

Holy Father Awatar Volomir
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Otrzymał 265 podziękowań w 166 postach
    Dobra dobre ludki, kto mi pomoże z kartą micro SD? Sprawa wygląda tak, że moja karta 64GB przestała działać. Połowa plików nie odpowiadała, a że przy nagrywaniu już mi jakieś błędy wyskakiwały to chciałem nagrać jeszcze raz. Więc zacząłem usuwac pliki i bam! Szło to tak wooooooolno. Aż dziwne, bo kupuje teoretycznie lepszą kartę kingstone, a chodzi jak internet 20 lat temu. No zacząłem kombinować i efekt jest taki. Zblokował mi się adapter - w sensie ochrona przed zapisem. Darujmy sobie porady z przełączaeniem guziczka i zaklejeniem tego wejsci lock - nie działa. Wziąłem inny adapter - niby ok, ale teraz to mam kartę zblokowaną. Próbowałem wpisy w rejestrze zmieniać według porad, próbowałem przez system - nic. Karta zabezpieczona przed zapisem. Mówie tu już o samej karcie, a nie adapterze. Próbował sformatować ją z kompa, za pomocą dwóch programów - nic. Ochrona przed zapisem i klops. Przez telefon nie mogę bo przestał ją widzieć. Próbowałem ręcznie usuwać pliki na próbę. 100 mb usuwało 4h... i nie usunęło.

Czy jest jakiś mądry program do takich sytuacji?

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    [QUOTE=dewe92;407446]
    Cytat Zamieszczone przez Pampa Zobacz posta
    To co widzi gra to jest nie ilość RAM, tylko pamięć karty graficznej która prawdopodobnie ma 2 GB.

Jeżeli tak, to dlaczego się zacina na Ultra grafice?
    Parametry: https://mediamarkt.pl/komputery-i-ta...-g551jw-cn098h
    Zacznijmy od tego, że laptopy mają inne karty graficzne, które są diametralnie dużo słabsze od tych do stacjonarnych. Osobiście jednak wolę laptopy. Wracając do tematu - może lepiej będzie, jak zmniejszysz sobie ustawienia graficzne? Na moje oko lepiej grać na gorszej grafice, a na płynniejszej grze, niż na lepszej grafie, a na tnącej grze.

Poza tym na full HD laptop z 15'calowym ekranem to jednak nie jest dobra inwestycja - mi by to wzrok zepsuło. O ile wiem to nieco droższy ten sam model ma dużo lepszą kartę i więcej cali przede wszystkim. W sensie "dużo lepszą kartę" mam na myśli ilość pamięci karty - 4GB.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Stara Gwardia / Ostatni Sprawiedliwy Awatar KLAssurbanipal
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    878
    Otrzymał 980 podziękowań w 526 postach
    Od momentu pojawienia się komunikatów "Przejdź na Windows 10" ignorowałem je i nie zamierzałem tego robić. Jednak z czasem zmieniłem zdanie i chcę bezpłatnie zaktualizować do Windows 10 na wszystkich komputerach. Mam jednak istotne pytanie, bo nie trafiłem na nie w artykułach i opisach tego systemu. Być może jest tak błahe i oczywiste, więc nikt nie tłumaczył. Jednak dla 100% pewności chcę spytać - czy wpłynie to na moją zawartość dysku? Tzn. nie na utratę danych lecz wpływ na programy kompatybilne z 8.1 np. Księga Przychodów i Rozchodów, Google Chrome z zakładkami, których nie chciałbym stracić itp. Czy wszystko pozostanie na swoim miejscu?
    Darowizna dla mnie jako twórcy możliwa tutaj: https://www.paypal.me/klassurbanipal

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    Możesz śmiało robić upgrade do W10 bez znaczenia co masz na swoim twardzielu.Przygotuj się jedynie na kilkukrotny restart sprzętu i przynajmniej 1-2h wgrywania się,instalowania oraz aktualizowania się nowego systemu.
    Za siedem dni kończy się promocja więc lepiej się pośpiesz.

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

Stara Gwardia / Ostatni Sprawiedliwy Awatar KLAssurbanipal
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    878
    Otrzymał 980 podziękowań w 526 postach
    Dzięki. Własnie zmotywował mnie ten koniec. Wcześniej to odkładałem myśląc, że jest zawsze czas. Znając życie przedłużą 1-2 razy, ale lepiej nie ryzykować.
    Darowizna dla mnie jako twórcy możliwa tutaj: https://www.paypal.me/klassurbanipal

Strona 141 z 149 PierwszyPierwszy ... 4191131139140141142143 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów