Strona 517 z 636 PierwszyPierwszy ... 17417467507515516517518519527567617 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5 161 do 5 170 z 6354

Wątek: Jeżeli teraz jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej

Podstoli Awatar Wespazjan
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    278
    Otrzymał 173 podziękowań w 111 postach
    Dzięki Panie Zając za tak wspaniałą informację !!!!!!
    Aż serce rośnie na wieść jakich ekspertów zatrudniają nasze ministerstwa. Prawdopodobnie samych "miszczów i geniusów". Ten młody postudiował rok i chyba stwierdził, że studia nie dla niego, bo jest wszechwiedzący i może pełnić poważne funkcje w MON. Dziwię się tylko, że nie został w-ce ministrem. A kto wie ? Może wkrótce, skoro z niego taki znawca militariów. Kiedy tu napisałem, że kariera przed nim stoi otworem, to zostałem zakrzyczany przez niektórych. I na czyje wyszło ? Więcej takich specjalistów a będziemy pośmiewiskiem całej Europy i nie tylko. Byle tak dalej. Może sięgnąć po specjalistów do podstawówki lub przedszkola?

Stolnik Awatar Piner
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    316
    Otrzymał 124 podziękowań w 97 postach
    Ja rozumiem że w historii młodzieńcy otrzymywali władze stanowiska i tak dalej ale część z nich zapracowało sobie na owe owoce. taki Aleksander III walczył u boku ojca pod Cheroneą a pan Janniger? Mi tu pachnie układami, i budowaniem sobie pięknego życiorysu.
    Nie Talleyrand,napatrz się pan,nasłuchaj i nawąchaj aż do mdłości.Żeby pertraktować o pokoju,trzeba znać jego cenę.- Napoleon ( film z 2002 roku)

- Czy to wystarczy?
    - Nie. Ale widok jest wspaniały
    .- (Napoleon 2002) Napoleon obserwujący początek wielkiej szarzy pod Eylau.

Podkomorzy Awatar Bronti
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    257
    Otrzymał 118 podziękowań w 79 postach
    http://m.onet.pl/wiadomosci/kujawsko-pomorskie,4szs26

Miód na moje oczy jak czytam takie informacje ponieważ jestem zdecydowanym wrogiem rozdawnictwa naszych własnych pieniędzy...

Do tego proszę dodać problemy jakie już mają gminy z obsługą tego programu. Jego konsekwencją będzie jeszcze większe zadłużenie samorządów.

Teraz wprowadźmy Mieszkanie żeby było gdzie te libacje przeprowadzać...

To jest dramat...

Stolnik Awatar Piner
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    316
    Przecież to było wiadomo od początku. Czym był ten program jeśli nie przekupstwem dla tych paru głosów więcej?
    Nie Talleyrand,napatrz się pan,nasłuchaj i nawąchaj aż do mdłości.Żeby pertraktować o pokoju,trzeba znać jego cenę.- Napoleon ( film z 2002 roku)

- Czy to wystarczy?

Podkomorzy Awatar szwejk
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    219
    Otrzymał 371 podziękowań w 273 postach
    Warto zainteresować się tym tematem.
    Ponad głowami obywateli EU szykuje się podpisanie TTIP ( Transatlantic Trade and Investment Partnership - Transatlantyckie Partnerstwo w dziedzinie Handlu i Inwestycji).
    Poglądowy filmik o tym jest po angielsku, ale ilustracje są bardzo wymowne...

https://www.youtube.com/watch?v=Y4OQeekSD6s
    "A teraz słuchajcie wy, ludzie z NATO! Bombardujecie ścianę, co nie przepuszczała potoku afrykańskiej migracji do Europy, ścianę, co stopuje terrorystów . Tą ścianą była Libia. Rujnujecie ją. Wy - idioci. Za tysiące migrantów z Afryki, za wsparcie terrorystów będziecie płonąć w piekle. I tak będzie".

Mu'ammar al - Kaddafi

Stolnik Awatar Piner
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    316
    http://wiadomosci.wp.pl/kat,1041267,...wiadomosc.html
    Panowie z RN chyba się nudzą. Oczywiście ciekawy pomysł że kwestia mniejszości polskiej ma być rozważana z pozycji widzimisię obecnych władz Mińska, a nie przestrzegana z paragrafu konwencji międzynarodowych.Czy Winnicki tak rozumie hasło powstań polskich ,,Za waszą i naszą''?

- Czy to wystarczy?

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez Piner Zobacz posta
    http://wiadomosci.wp.pl/kat,1041267,...wiadomosc.html
    Panowie z RN chyba się nudzą. Oczywiście ciekawy pomysł że kwestia mniejszości polskiej ma być rozważana z pozycji widzimisię obecnych władz Mińska, a nie przestrzegana z paragrafu konwencji międzynarodowych.Czy Winnicki tak rozumie hasło powstań polskich ,,Za waszą i naszą''?
    Pomysł pana Winnickiego to nic innego, jak zmniejszenie lub nawet całkowite wyzbycie się narzędzia wpływu politycznego, a tym samy skutecznie ograniczenie polskich wpływów w regionie. Można tylko domyślać się kto skorzysta na takim rozwiązaniu. Chyba ten pan liczy, że Łukaszenko wspaniałomyślnie przywróci do życia Związek Polaków na Białorusi i odda to, co zagarnął bezprawnie. Warto chyba przypomnieć w jakich okolicznościach do tego doszło, o czym najwyraźniej zapomniał lub też celowo pominął - http://www.psz.pl/168-archiwum/pawel...a-na-bialorusi
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Podstoli Awatar Krwawy_Baron
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    65
    Otrzymał 50 podziękowań w 43 postach
    Cytat Zamieszczone przez chochlik20 Zobacz posta
    Pomysł pana Winnickiego to nic innego, jak zmniejszenie lub nawet całkowite wyzbycie się narzędzia wpływu politycznego, a tym samy skutecznie ograniczenie polskich wpływów w regionie. Można tylko domyślać się kto skorzysta na takim rozwiązaniu. Chyba ten pan liczy, że Łukaszenko wspaniałomyślnie przywróci do życia Związek Polaków na Białorusi i odda to, co zagarnął bezprawnie. Warto chyba przypomnieć w jakich okolicznościach do tego doszło, o czym najwyraźniej zapomniał lub też celowo pominął - http://www.psz.pl/168-archiwum/pawel...a-na-bialorusi
    Winnickiego nie cierpię. Sposób bycia i wypowiedzi tej postaci z aparycją szczotki do butów sprawia, że krew się we mnie gotuje. Tym niemniej po części zgadzam się kierunkiem w jakim Winniczek rozumuje. Powinniśmy przystopować z naciskiem na Łukaszenkę: im bardziej my jako część zachódu będziemy na niego naciskać, tym bardziej będzie się on zbliżał do Putina, na czym ucierpią Nasi rodacy, a Polsce powinno raczej zależeć na utrzymaniu status quo. Problem z naszą polityką wschodnią jest taki, że Ukraińcom przy każdej okazji liżemy ichnie przedłużenie pleców, podczas gdy Białoruś jest w Polsce demonizowana jako druga Korea Północna. Nie uważam, że należy zarzucić wsparcie dla przeciwników Łukaszenki - jednak lepiej byłoby to robić incognito i stosować soft power.

chochlik20 - a czy my mamy jeszcze jakieś wpływy na wschód od Bugu, poza możliwością wydania Karty Polaka? Jakiś czas temu dwukrotnie doszło do negocjacji ministrów spraw zagranicznych Niemiec, Francji, Rosji oraz Ukrainy - to dlaczego nie było tam przedstawiciela Polski chyba jasno pokazuje, że więcej do powiedzenia od Polski mają Niemcy i leżąca po drugiej stronie Europy Francja.

9. Użytkownicy którzy uznali post Krwawy_Baron za przydatny:

Comte de Barcelona Awatar Barsa
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    89
    Otrzymał 101 podziękowań w 58 postach
    Trochę dałem sobie spokój z tym "polskim bajzlem" ale ze dwa miesiące temu doszło do mnie, że prezydent Kaczyński "poległ" i coś takiego stoi na tablicy pod ratuszem warszawskim, pomyślałem sobie.... hmmm w sumie to miałem pustkę w głowie jak to przeczytałem. Wczoraj natomiast czytam, że teraz wszędzie gdzie są jakieś uroczystości z asystą honorową wojska to czytane są nazwiska osób "poległych" pod Smoleńskiem, tu już mnie "strzeliło"? Pomyślałem co za idiota to wymyślił.... w sumie pytanie retoryczne. Rozumiem, że czytają też nazwiska tych co naprawdę polegli za Polskę? No ale to by zajęło lektorom kilka lat............................

Wracając to poważniejszych rzeczy to myślałem jednak, że dla dzisiejszych społeczeństw trzeba czegoś więcej niż "chleb i igrzyska", że ludzie są światli ale jednak...... cóż czy trzeba kończyć?

Visca el Barca!!!

11. Użytkownicy którzy uznali post Barsa za przydatny:

Stolnik Awatar HellVard
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    95
    Otrzymał 158 podziękowań w 102 postach
    Te tablice i uroczystości to kolejny etap tworzenia religii smoleńskiej, tylko czekać, aż ś.p. Lecha Kaczyńskiego nam kanonizują, a jego obraz będzie obowiązkowo wisiał w każdej szkole czy urzędzie, jak niegdyś Stalina A większość ludzi niestety właśnie zadowala się chlebem i igrzyskami, nic więcej im nie potrzeba. Nie sądzę, żeby to się we w miarę niedalekiej przyszłości zmieniło, o ile w ogóle.

Strona 517 z 636 PierwszyPierwszy ... 17417467507515516517518519527567617 ... OstatniOstatni