Strona 518 z 636 PierwszyPierwszy ... 18418468508516517518519520528568618 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5 171 do 5 180 z 6354

Wątek: Jeżeli teraz jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez Krwawy_Baron Zobacz posta
    Winnickiego nie cierpię. Sposób bycia i wypowiedzi tej postaci z aparycją szczotki do butów sprawia, że krew się we mnie gotuje. Tym niemniej po części zgadzam się kierunkiem w jakim Winniczek rozumuje. Powinniśmy przystopować z naciskiem na Łukaszenkę: im bardziej my jako część zachódu będziemy na niego naciskać, tym bardziej będzie się on zbliżał do Putina, na czym ucierpią Nasi rodacy, a Polsce powinno raczej zależeć na utrzymaniu status quo. Problem z naszą polityką wschodnią jest taki, że Ukraińcom przy każdej okazji liżemy ichnie przedłużenie pleców, podczas gdy Białoruś jest w Polsce demonizowana jako druga Korea Północna. Nie uważam, że należy zarzucić wsparcie dla przeciwników Łukaszenki - jednak lepiej byłoby to robić incognito i stosować soft power.

chochlik20 - a czy my mamy jeszcze jakieś wpływy na wschód od Bugu, poza możliwością wydania Karty Polaka? Jakiś czas temu dwukrotnie doszło do negocjacji ministrów spraw zagranicznych Niemiec, Francji, Rosji oraz Ukrainy - to dlaczego nie było tam przedstawiciela Polski chyba jasno pokazuje, że więcej do powiedzenia od Polski mają Niemcy i leżąca po drugiej stronie Europy Francja.
    To równie dobrze można by znieść sankcje nałożone na Koreę Płn., a Kim wspaniałomyślnie zaprzestanie prowadzenia badań nad bronią atomową.
    Białoruś siedzi w kieszeni Putina, bo ma ogromny dług za dostawy gazu, gdyby Kreml chciał Białorusi gotowaliby obiady nad paleniskiem. - http://biznesalert.pl/spor-w-rodzini...-gazu-z-rosji/ ostatnie wydarzenia na Ukrainie i niechęć Zachodu wobec Rosji sprawiły, że Łukaszenko zaczął "poszczekiwać" na Moskwę licząc, że w ewentualnym sporze poprze go Zachód. I już tutaj mógł uczynić krok w stronę polepszenia stosunków z nami poprzez zmianę stosunków do Polaków na Białorusi. Uczynił to? Nie. Polityka to nie relacje pomiędzy dwoma przyjaciółmi, którzy obiecują sobie coś w zamian i to zrobią. Inną sprawą jest, że wśród samych Polaków dokonał się tam rozłam - patrz wrzucony link. My popieraliśmy jedną stronę, Łukaszenko drugą. I teraz odpowiedz sobie na pytanie kogo mamy poprzeć jako przedstawiciela Polaków w tamtym kraju.
    W Polsce ciężko jest demonizować kraj skoro nic o nim praktycznie nie wiemy - ogólnopolskie serwisy informacyjne milczą na temat tego, co się dzieje, więc ogół narodu nic nie wie o sąsiedzie.
    Nie liczyłyśmy i nie będziemy się liczyć nawet w przyszłości i nie ma, co do tego wątpliwości. Europa dla niektórych kończy się na wschodniej granicy Niemiec, a dalej o Azja. Nie jesteśmy krajem, który ma coś sensownego do zaproponowania, a nasze notowania po wypowiedziach obecnego ministra MSZ zapewne jeszcze spadły.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Kapitan królów i król kapitanów. Awatar PaskudnyPludrak
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 237 podziękowań w 155 postach
    Cytat Zamieszczone przez chochlik20 Zobacz posta
    , a nasze notowania po wypowiedziach obecnego ministra MSZ zapewne jeszcze spadły.
    Eee no co Ty, wreszcie wstajemy z kolan jeszcze całemu światu pokażemy na co nas stać, i będzie nowy Jedwabny Szlak !!!
    ...a sławny generał Wit-tenberg poprzedza go tak ,jak jutrzenka poprzedza słońce.-W.Kochowski "Lata potopu"
    "Nie wykuwać tarcz utopii. I nie kruszyć o nie kopii "

Stolnik Awatar Piner
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    316
    Otrzymał 124 podziękowań w 97 postach
    W całej sprawie z Winnickim nie podoba mi się kupczenie losami mniejszości polskiej w imię rzekomego polepszenia jej sytuacji bez pokrycia. Kiedy w pokerze grasz już o najwyższą stawkę blefujesz, lub masz cholernie dobre karty..i podejrzewam Łukaszenkę o tę pierwszą opcję.Po majdanie musiał zrozumieć iż ochronny parasol rosyjski jest dziurawy, a opozycja może mieć szansę zwycięstwa.
    Nie Talleyrand,napatrz się pan,nasłuchaj i nawąchaj aż do mdłości.Żeby pertraktować o pokoju,trzeba znać jego cenę.- Napoleon ( film z 2002 roku)

- Czy to wystarczy?
    - Nie. Ale widok jest wspaniały
    .- (Napoleon 2002) Napoleon obserwujący początek wielkiej szarzy pod Eylau.

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...ml#BoxNewsLink Ofiara staje się katem?
    Jak ktoś chce cały tekst intercyzy jest tutaj - http://www.fundacjaojcow.org.pl/wzory%20pism.html - jak to czytam mam nieodparte wrażenie, że ktoś wzorował się na krajach islamskich oraz na tekstach ze ST.

Fundacja stara się pomóc obecnym i przyszłym ojcom w Polsce, a także w wielu innych krajach, szczególnie chrześcijańskich. Jeżeli Świat idzie w złym kierunku, należy starać się naprawiać go, tak robili i robią przyzwoici i zacni ludzie. Dlatego skupiliśmy się na najważniejszym aspekcie życia człowieka (około 95% społeczeństwa) „na rodzinie”.
    Jeżeli fundacja choć trochę pomoże dzieciom, ojcom, matkom i wpłynie na poprawienie prawa rodzinnego, zmniejszy nawet minimalnie ilość rozwodów, to już będzie sukces.
    Skupiają się na rodzinie, ale chyba głównie na jej części męskiej. Oczywiście prezes fundacji w wywiadzie stwierdził, że żona również może zażądać od męża seksu kilka razy w tygodniu, ale o wyborze programu TV już nie.

Później jest jeszcze ciekawiej po zacytowanym fragmencie. Po przeczytaniu całości ma się nieodparte wrażenie, że my mężczyźni nie ponosimy żadnej odpowiedzialności za ewentualny rozpad rodziny, a wszystkiemu winna jest ta "zła kobieta", która później rzuca kłody pod nogi.

Czemu powstała ta intercyza:
    Aby obecnie stworzyć trały związek, mający szanse na długie przetrwanie należy nie opierać go na Kodeksie Rodzinnym a na szczegółowej intercyzie przedmałżeńskiej.
    Partnerzy powinni być ze sobą dlatego że się do tego zobowiązali i złożyli przysięgę małżeńska.Złamanie przysięgi małżeńskiej powinno być surowo karane. Nie można rzucać słów na wiatr. Prawo rodzinne powinno takiej przysięgi małżeńskiej strzec.
    Aby małżeństwo trwało, winny być tam jasne i czytelne reguły.
    Spisane czytelne reguły w małżeństwach to podwaliny czystej miłości jaką mogą się obdarzać partnerzy.
    Szczytna idea pomagania ojcom, gdy sąd wydał naprawdę niesprawiedliwy wyrok i gdy exżona ogranicza kontakty z dzieckiem bądź dziećmi została wypaczona przez fanatyzm, a uczucie związku sformalizowane przez podpisaną umowę...
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    Cytat Zamieszczone przez Barsa Zobacz posta
    Trochę dałem sobie spokój z tym "polskim bajzlem" ale ze dwa miesiące temu doszło do mnie, że prezydent Kaczyński "poległ" i coś takiego stoi na tablicy pod ratuszem warszawskim, pomyślałem sobie.... hmmm w sumie to miałem pustkę w głowie jak to przeczytałem. Wczoraj natomiast czytam, że teraz wszędzie gdzie są jakieś uroczystości z asystą honorową wojska to czytane są nazwiska osób "poległych" pod Smoleńskiem, tu już mnie "strzeliło"? Pomyślałem co za idiota to wymyślił.... w sumie pytanie retoryczne. Rozumiem, że czytają też nazwiska tych co naprawdę polegli za Polskę? No ale to by zajęło lektorom kilka lat............................

Wracając to poważniejszych rzeczy to myślałem jednak, że dla dzisiejszych społeczeństw trzeba czegoś więcej niż "chleb i igrzyska", że ludzie są światli ale jednak...... cóż czy trzeba kończyć?
    Do tego jeszcze dochodzi wysłanie naszego kontyngentu na Bliski Wschód czyli nieważne kto rządzi bo "robienie laski" Wujkowi Samowi wciąż jest priorytetem naszych politycznych elit.

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

Podkomorzy Awatar szwejk
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    219
    Otrzymał 371 podziękowań w 273 postach
    Cytat Zamieszczone przez zajac Zobacz posta
    Do tego jeszcze dochodzi wysłanie naszego kontyngentu na Bliski Wschód czyli nieważne kto rządzi bo "robienie laski" Wujkowi Samowi wciąż jest priorytetem naszych politycznych elit.
    Ciekawe co by było, gdyby rosyjski samolot latający na Syrią, zestrzelił przez pomyłkę polski samolot...
    "A teraz słuchajcie wy, ludzie z NATO! Bombardujecie ścianę, co nie przepuszczała potoku afrykańskiej migracji do Europy, ścianę, co stopuje terrorystów . Tą ścianą była Libia. Rujnujecie ją. Wy - idioci. Za tysiące migrantów z Afryki, za wsparcie terrorystów będziecie płonąć w piekle. I tak będzie".

Mu'ammar al - Kaddafi

Stolnik Awatar HellVard
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    95
    Otrzymał 158 podziękowań w 102 postach
    Cytat Zamieszczone przez szwejk Zobacz posta
    Ciekawe co by było, gdyby rosyjski samolot latający na Syrią, zestrzelił przez pomyłkę polski samolot...
    Tydzień później Feldmarszałek Antoni odbierałby na Kremlu hołd ruski od Putina

Podkomorzy Awatar Wonsz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    237
    Otrzymał 88 podziękowań w 64 postach
    Masz na myśli Feldmarszałka Dude? (Sapkowski już wtedy wiedział )
    "Liczko ma gładkie i mowę kwiecistą
    Czarci ten pomiot z naturą nieczystą
    Życzenia Twe spełni zawsze z ochotą
    Da Ci brylanty i srebro i złoto
    Lecz kiedy przyjdzie odebrać swe długi
    Skończą się śmiechy, serdeczność, przysługi
    W pęta Cię weźmie zabierze bogactwo
    Byś cierpiał katusze, aż gwiazdy zgasną"

Podkomorzy Awatar szwejk
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    219
    Otrzymał 371 podziękowań w 273 postach
    Dwa spojrzenia na Brexit
    "A teraz słuchajcie wy, ludzie z NATO! Bombardujecie ścianę, co nie przepuszczała potoku afrykańskiej migracji do Europy, ścianę, co stopuje terrorystów . Tą ścianą była Libia. Rujnujecie ją. Wy - idioci. Za tysiące migrantów z Afryki, za wsparcie terrorystów będziecie płonąć w piekle. I tak będzie".

Mu'ammar al - Kaddafi

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    72.2% frekwencja to się nazywa dojrzałe społeczeństwo i obywatelska odpowiedzialność za losy własnego państwa i to w środku tygodnia!
    U nas w ostatnich wyborach parlamentarnych w dzień wolny od pracy uprawnieni do głosowania nie dobili nawet do 40% a później żal i płacz iż demokracja oraz reformy zagrożone...

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

11. Następujących 6 użytkowników podziękowało Nezahualcoyotl za ten post:

Strona 518 z 636 PierwszyPierwszy ... 18418468508516517518519520528568618 ... OstatniOstatni