Strona 239 z 267 PierwszyPierwszy ... 139189229237238239240241249 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 381 do 2 390 z 2664

Wątek: Dyskusja ogólna o Total War: Warhammer

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 4 podziękowań w 1 poście
    Cytat Zamieszczone przez Jsatrzab Zobacz posta
    Zależy co masz na myśli pisząc o wsparciu. 980 Ti obsługuje dx12, więc po przełączeniu gry na dx12 powinieneś mieć kilka fpsów więcej, choć GeForce nie dostaje takiego kopa na dx12 jak AMD to jakaś różnica powinna być. Oczywiście wszystko zależy jeszcze od pozostałych ustawień i sterowników kary graficznej.
    Tak ale raptem skok z 49 na 52 w benchmarku? Który i tak oszukuje? Nie warte swojego zachodu zwłaszcza ze WIndows 10 w porównaniu do 7 jest tragiczny. Pozostaje poczekać aż wydadzą pełnego patcha. Poki co kompletnie nie opłaca się przerzucać z 7 na 10 dla samego dx 12. Oczywiście wszystkie sterowniki aktualne , to podstawa.

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Armia latająca ma więcej punktów ruchu?

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Podstoli Awatar Jsatrzab
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    39
    Otrzymał 89 podziękowań w 59 postach
    Cytat Zamieszczone przez badolf4 Zobacz posta
    Tak ale raptem skok z 49 na 52 w benchmarku? Który i tak oszukuje? Nie warte swojego zachodu zwłaszcza ze WIndows 10 w porównaniu do 7 jest tragiczny. Pozostaje poczekać aż wydadzą pełnego patcha. Poki co kompletnie nie opłaca się przerzucać z 7 na 10 dla samego dx 12. Oczywiście wszystkie sterowniki aktualne , to podstawa.
    To prawie 6% więc nie najgorzej, ludzie palą systemy dla mniejszych skoków. Tym bardziej że to są praktycznie darmowe FPS'y.
    Jeśli chodzi o Windowsa to każdy ma prawo do swojego zdania, każdy system jest inny itp. wg mnie Windows 10 jest stabilniejszy od Win7, przynajmniej na moim PC i na dobrą sprawę nie mam się w nim do czego przyczepić. Na początku trochę denerwowały cotygodniowe aktualizacje zabezpieczeń Flash'a, ale na szczęście pojawiają się one teraz znacznie rzadziej.
    Si vis pacem, para bellum

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 4 podziękowań w 1 poście
    Cytat Zamieszczone przez Jsatrzab Zobacz posta
    To prawie 6% więc nie najgorzej, ludzie palą systemy dla mniejszych skoków. Tym bardziej że to są praktycznie darmowe FPS'y.
    Jeśli chodzi o Windowsa to każdy ma prawo do swojego zdania, każdy system jest inny itp. wg mnie Windows 10 jest stabilniejszy od Win7, przynajmniej na moim PC i na dobrą sprawę nie mam się w nim do czego przyczepić. Na początku trochę denerwowały cotygodniowe aktualizacje zabezpieczeń Flash'a, ale na szczęście pojawiają się one teraz znacznie rzadziej.
    Tak, ale jest to jak najbardziej logiczne w przypadku znacznie niższych fpsów, rzędu 20 - 25, tak na granicy płynności. Wtedy okej czuje się różnicę wspomnianych 6 %. No mi niestety nie przypadła do gustu ta 10, i utwierdzam się w przekonaniu że jest okropna. Ale mniejsza o to. Inna sprawa, mianowicie czy opłaca się dla rozrywki wizualnej kupować ten dodatek z krwią? Czy naprawdę jest to "smaczek" czy jedynie zrobione "bez gustu" lanie się krwi po wszystkim?.

Wojski Awatar Robb20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 1 podziękowanie w 1 poście
    Cytat Zamieszczone przez badolf4 Zobacz posta
    Inna sprawa, mianowicie czy opłaca się dla rozrywki wizualnej kupować ten dodatek z krwią? Czy naprawdę jest to "smaczek" czy jedynie zrobione "bez gustu" lanie się krwi po wszystkim?.
    Krew leje się strumieniami, bitwy wyglądają bardziej efektownie. Ale ten dodatek to także nowe finishery, jednostkom odpadają głowy, ramiona a po uderzeniu z artylerii część jednostki znajduje się daleko od swojej drugiej połówki. Może trochę przesadzone są te efekty ale nie zapominajmy, że to świat warhammera (może tutaj ludność składa się w 150% z wody?). Osobiście polecam.

Podstoli Awatar Jsatrzab
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    39
    Otrzymał 89 podziękowań w 59 postach
    Jeśli lubisz Tarantino to powinno ci się spodobać. Jeśli oczekujesz "realizmu" to się zawiedziesz.
    Si vis pacem, para bellum

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Wczorajszy filmik nie pokazał, powiedział nic nowego. Upewnił mnie tylko w przekonaniu że obniżka -66% (około 6 euro, czyli coś koło 30 złotych) to absolutny maks co mogę dać za zwierzaki. Zaś z taką obniżką wychodzi prawie normalna cena za nową rasę (3 nacje do roma2). Zaś w mini kampanie pogram jak pojawią się (a do czasu takiej obniżki powinny się już jakieś być) do niej mody pozwalające grac czymś innym.

- - - - - - - - - - - -

Do innych gier masz osobny dział gdzieś tam na dole forum.
    http://forum.totalwar.org.pl/forumdi...php?7-Inne-gry

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    10
    Otrzymał 15 podziękowań w 10 postach
    Powiedzcie mi czy u Was też zawsze Skaeling i Varg (szczególnie ci drudzy) są supermocarstwami? Przy nich najazd Wojowników Chaosu wydaje mi się łatwy do opanowania. Najpierw grając Wampirami tłukłem się z nimi dziesiątki tur odnosząc wrażenie, że oni produkują 20 oddziałową armię co 5 tur, a teraz kończąc długą kampanię krasnoludami. Kiedy musiałem zająć te najbardziej wysunięte na północ góry moim oczom ukazały się 4 armie Vargów z jednostkami ze złotymi belkami. Odpowiedziałem 6 armiami, ale to było bardziej uciążliwe niż dla przyjemności.
    I druga rzecz czy po zakończeniu długiej kampanii powinien być taki sam komunikat jak po krótkiej? Że zwyciężyliśmy i osiągnięcie w prawym górnym rogu? Bo wypełniłem wszystkie cele krasnoludami, ale nic się nie stało. Nie mam tylko czerwonego "ticka" przy wypędzeniu Chaosu do Pustkowi Chaosu, ale przy krótkiej chyba też go nie było, a ta rasa już dawno jest wyeliminowana.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    U mnie zazwyczaj to Skealing są tymi mocniejszymi, ale nie zmienia to faktu że obie nacje są maga irytujące, bo potrafią spamić nawet 10 armiami, czyli łącznie do około 18-20. Na szczęście przeważnie wysyłają je osobno do różnych regionów.

Ogólnie chyba nie ma filmików zakończeniowych, co jest sporym minusem.

10. Użytkownicy którzy uznali post Ituriel32 za przydatny:

Podstoli Awatar Krwawy_Baron
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    65
    Otrzymał 50 podziękowań w 43 postach
    Cytat Zamieszczone przez Ituriel32 Zobacz posta
    Ogólnie chyba nie ma filmików zakończeniowych, co jest sporym minusem.
    Niestety, we wszystkich Total Warach od Rome II w górę, twórcy olewają filmiki - wystarczy wspomnieć że w samych DLC do Attyli twórcy mogli chociażby zamiast identycznego intra i outra przynajmniej powycinać sceny z trailerów od Culture Packów (ten niezapomniany widok gdy po zakończeniu kampanii słowiańskimi Antami obserwujemy lidera Wizygotów i oddalającą się germańską świątynię). Choć w przypadku Warhammera jest jeszcze iskierka nadziei - wszak czekają nas jeszcze dwa duże expansion packi, więc kto wie? Może panowie z CA ruszą swoje leniwe siedzenia i dorobią je w dodatku z Elfami...

Strona 239 z 267 PierwszyPierwszy ... 139189229237238239240241249 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów