Strona 42 z 368 PierwszyPierwszy ... 3240414243445292142 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 411 do 420 z 3671

Wątek: DLC/FLC/Legendarni Lordowie - spekulacje, dyskusja.

Podstoli Awatar Jsatrzab
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    39
    Otrzymał 89 podziękowań w 59 postach
    Cytat Zamieszczone przez Ituriel32 Zobacz posta
    Ja i tak uważam że nową rasę dostaniemy do 3 tygodni. Bo z tego co pamiętam Bretka miała być do końca roku, a przy założeniu że na gwiazdkę powinno być dobre duże dlc to dadzą ją trochę wcześniej może z jakim pakietem LL.
    Prędzej bym się spodziewał, że ewentualna nowa rasa wejdzie razem z Bretonią.

Moim skromnym zdaniem kolejnym DLC będzie Lord Pack. Aktualnie brakuje nam czterech LL po jednym dla każdej startowej rasy. Jako FLC mamy zapowiedzianych dwóch LL(2x1), Lord Pack składa się z dwóch LL, co łącznie daje nam akurat czterech. Przypadek
    Ostatnio edytowane przez Jsatrzab ; 09-07-2016 o 14:23
    Si vis pacem, para bellum

Zbanowany
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Otrzymał 5 podziękowań w 5 postach
    Dobra. Przestaje pisać na temat Warhammera.
    PS. Możecie zacząć świętować.

Podstoli Awatar Jsatrzab
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    39
    Cytat Zamieszczone przez royal1410 Zobacz posta
    Dobra. Przestaje pisać na temat Warhammera.
    PS. Możecie zacząć świętować.

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    29
    Otrzymał 10 podziękowań w 6 postach
    Przeglądając youtube znalazłem przypuszczalne info ras i dlc do warhammera. Co ciekawe temat ten został poruszony na twcenter. Poniżej link

Podstoli Awatar Jsatrzab
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    39
    Widziałem to parę tygodni temu i o ile Wood Elfy jako 5 DLC ucieszyły by mnie niezmiernie, to tak jak CA powiedziało są to przestarzałe informacje. Wygląd drugiego dodatku utwierdza mnie w przekonaniu, że są to dane z bardzo wczesnego szkicu gry więc na taki wygląd dodatków i DLC z rasami raczej bym się nie nastawiał.

6. Użytkownicy którzy uznali post Jsatrzab za przydatny:

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    10
    Otrzymał 15 podziękowań w 10 postach
    Moim zdaniem uwagi padły w stronę zupełnie niewłaściwej osoby, jeśli już kogoś upominać i to post #402 jest atakiem na kogoś, kto napisał zdanie jakich wiele na tym forum. No i moje ulubione "po co pytać o coś co można sobie znaleźć w google". To generalnie lepiej w ogóle nie rozmawiać na forum, tylko ewentualnie wklejać kolejne posty z hiperłączem w poście. Albo nie, bo przecież to też można sobie było wygooglować. A ja naiwny myślałem, że forum służy wymianie myśli i wzajemnej pomocy...

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Cytat Zamieszczone przez Aryann Zobacz posta
    Moim zdaniem uwagi padły w stronę zupełnie niewłaściwej osoby, jeśli już kogoś upominać i to post #402 jest atakiem na kogoś, kto napisał zdanie jakich wiele na tym forum. No i moje ulubione "po co pytać o coś co można sobie znaleźć w google". To generalnie lepiej w ogóle nie rozmawiać na forum, tylko ewentualnie wklejać kolejne posty z hiperłączem w poście. Albo nie, bo przecież to też można sobie było wygooglować. A ja naiwny myślałem, że forum służy wymianie myśli i wzajemnej pomocy...
    Owszem, można rozmawiać. Ale wiele z pytań royala tyczyły rzeczy, które bez problemu można znaleźć na wikii Warhammer TW, a to wcale nie wymaga trudu jakiegokolwiek. Poza tym to nie jest temat co do upomnień, a mianowicie jeśli już to w skargach o tym pisać proszę.
    Wracając do tematu - moim zdaniem teraz będzie Lord Pack. Dlaczego? Ano mianowicie dlatego, że jednak Imperium, Zielonoskórzy i Krasnoludy bardzo ich potrzebują.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Szambelan Awatar Il Duce
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    163
    Otrzymał 384 podziękowań w 264 postach
    Ja obserwując natomiast co się dzieje mam wrażenie że ta gra jest strasznie niedorobiona,już nawet nie mówię o tym że brakuje animacji,bitwy są krótkie itd. Nie,chodzi mi o to że CA reklamowało się tak "Damy mało frakcji,ale bardzo rozbudowanych" - A ja powiem szczerze jakoś tych rozbudowanych frakcji nigdzie nie widzę,brakuje wielu jednostek,jest mało budynków,nawet w chaosie który jest jak by nie patrzeć DLC a co gorsza mapa jest malutka przez co mam wrażenie że rozgrywka szybko staje się nudna i monotonna. Więc nie pozostaje mi nic innego jak cieszyć się z faktu że nie wyrzuciłem prawie 200 złotych w błoto tylko mogę spokojnie poczekać aż stanieje a gra zostanie porządnie rozszerzona i spatchowana .
    Keep your friends rich and your enemies rich and wait to find out which is which.

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    10
    Otrzymał 15 podziękowań w 10 postach
    Pewnie wiele zależy od tego kto ile czasu poświęca na grę. Ile może, ile chce. Mam dopiero za sobą małą kampanię wampirów i ponad parędziesiąt tur krasnoludami. Prowadzenie gry jednymi i drugimi jest miażdżąco różne. To zupełnie nowa jakość w serii TW (no może nie licząc hord z poprzednich osłon). Nawet z obecnymi 5 rasami ta gra to dla mnie temat na kilka miesięcy. Jasne, jakbym grał dzień w dzień, na ile praca i rodzina pozwala, to pewnie zamknąłbym się w dwóch, ale lubię też pograć sobie na konsoli chociażby albo pomalować figurki. Wiem, że cała trylogia, jeśli utrzymają poziom, będzie dla mnie grą (serią) na podium najlepszych strategii wszech czasów.

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Moje zdanie pokrywa się z tym co napisał Il Duce.
    Budowanie jest nudne. Zobacz sobie budynki gospodarcze: każda nacja (oprócz chaosu) ma te same czyli 1 sztuka od rozwoju, 1 sztuka od dochodu, 1 sztuka do ładu/spaczenia. A najgorsze jest to że budynki surowcowe często zastępują budynki zwykłe. Więc nawet nie mogę zrobić sobie prowincji gospodarczej? Czemu bo mogę postawić tylko jeden budynek generujący dochód (tu wyróżniają się brodacze bo kopalnie w większości są dodatkowym budynkiem i mamy też dostęp do handlowego).
    Hahaha jakie to głębokie i rozbudowane.

Jak wygląda sytuacja w budynkach militarnych? Tak samo. 1 od piechoty, 1 od jazdy i 1 od dział, tylko u zielonych jest to bardziej rozbite bo Olbrzymy i trolle mają swój własny.

Do przebudowy byłyby też mury miejskie (bo wszystkie rasy mają takie same), które trzeba wybudować w każdej osadzie.

Budowanie wieje nudą samo w sobie i równie dobrze mogłoby to rozwijać się automatycznie, a gracz jedynie by wybierał czy chce opcje militarną czy gospodarcza. Kolejny element to szybkie tempo rozrostu (ulepszania się) i masz w bardzo krótkim okresie czasu prowincje rozwiniętą na maksa. Która niczym nie różni się od tej obok, bo tamta ma dokładnie te same budynki, jakby ktoś używał opcji ctrl+c i ctrl+v, bo nie ma z czego wybrać.

Jakby się pobawili w ten sposób że np. jedna nacja może w małych osadach stawiać budynki 4 poziomu to byłoby fajnie a tak wychodzi kalka. Np. Ludzie budynki handlowe, a brodacze kopalnie.
    Mogę napisać że teraz nie widzę różnic między miastami ludzi a zielonoskórych.
    Albo żeby budynki rasy dawały specjalne bonusy związane z gatunkiem. Np. Zieloni rozwój (np. +5 na każdy budynek), truposze spaczenie (ale tylko na najwyższym poziomie), Brodacze złoto, a imperium np garnizon.

W sumie to najlepsze budynki mają krasnoludy.

Skoro budowanie i rozwój prowincji są nudne to człowiek musi skupić się na czym innym np. wojskach i bitwach? A tak wcale nie jest lepiej...

Nie wiem jak to napisać? Pierwsze wrażenie jest niesamowite, ale z każdą minutą/godziną rozgrywki wychodzą kolejne braki i niedoróbki.
    Ostatnio edytowane przez Ituriel32 ; 11-07-2016 o 08:11

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

12. Następujących 5 użytkowników podziękowało Ituriel32 za ten post:

Strona 42 z 368 PierwszyPierwszy ... 3240414243445292142 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów