@Nie reaguje emocjonalnie, to co mówię jest racjonalne.@
Nie gniewaj się, ale racjonalnie nie myślisz. Jesteśmy w UE w której nie ma granic wewnętrznych. To jest pewna wartość, którą mamy. Powiedz mi jak nie chcesz wpuścić do nas imigrantów jeżeli wpuści ich inne państwo UE? I nie chodzi mi o obecną falę, chodzi mi w ogóle o imigrantów. Jeżeli będziemy się rozwijać obecnym tempem i nie skończymy jak Grecja (co obecnie jest bardzo prawdopodobne) to kolorowi imigranci będą do nas przyjeżdżać i się u nas osiedlać w większej ilości prędzej czy później. Jak tego chcesz uniknąć? Muzułmanie też. Zabronisz im? Jeżeli UE nie ustali stosownych przepisów to im nie zabronisz, chyba, że będziesz chciał wystąpić z UE. I uważasz, że będzie się to opłacało?! Myślisz emocjonalnie. I wybacz, trochę głupio. Nie dlatego, że uważasz, że imigracja muzułmańska jest problemem, bo jest. Ale dlatego że nie wiesz jak problemom niesionym przez tą imigrację zapobiec w dłuższym okresie czasu i dajesz posłuch populistom głoszącym jakieś skrajne (mniej lub bardziej) hasła. Nie tędy droga.

Odpowiedz z cytatem